УПОЗОРЕЊЕ ИЗ МОСКВЕ: Ускоро очекујемо напад на Русију!

УПОЗОРЕЊЕ ИЗ МОСКВЕ: Ускоро очекујемо напад на Русију!

18 децембра 2019

Терористичка организација Исламска држава наставља да се учвршћује у Авганистану и припрема терен за упад у Средњу Азију, рекао је секретар Савета безбедности Русије Николај Патрушев.

„Ситуација у области безбедности у Авганистану и даље је нестабилна и има тенденцију да се погорша. Највећу забринутост изазива јачање ИД“, изјавио је он током састанка секретара Савета безбедности и саветника за националну безбедност за Авганистан, који је одржан у Техерану.„Упркос недавно спроведеној операцији Владиних снага, током које је ликвидирано и заробљено више од 600 терориста, у Авганистану се и даље налази око 2.500-4.000 терориста“, нагласио је Патрушев.

„Терористи желе да се учврсте на северу Авганистана, како би се супротставили Талибанима и припремили терен за упад у Средњу Азију преко Таџикистана и Туркменистана. На северу Авганистана се већ налази више од 2.000 терориста“, рекао је секретар Савета безбедности Русије.

Упориште ИД налази се на истоку Авганистана, где се налази више од 1.500 џихадиста, а пристижу и нови милитанти из Сирије и Ирака, преко Пакистана.

„Њихов коначни циљ је формирање такозваног ’великог Хорасана‘, који укључује територије Авганистана и земље Средње Азије“, закључио је Патрушев.

(Спутњик)

KOMENTARIЈедан коментар

  1. Ivke says:

    E pa ruje sada vi upadnite tamo i cistite

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u