УПОЗОРЕЊЕ ЛАВРОВА: “У Венецуелу нећете ући, војна интервенција за нас..“

UPOZORENJE LAVROVA: “U Venecuelu nećete ući, vojna intervencija za nas..“

19 avgusta 2017

Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov je u sredu izjavio da se kriza u Venecueli mora rešiti mirno i bez spoljnog mešanja.

Izjava Lavrova je došla nakon Trampovih pretnji o mogućoj vojnoj intervenciji protiv Venecuele, što je izazvalo njenog predsednika Nikolasa Madura da pozove na masovnu vojnu vežbu.

“Važno je da istaknemo naš stav o situaciji u Venecueli,“ rekao je Lavrov na konferenciji za novinare.

“Ujedinjeni smo po pitanju potrebe da se prevaziđu postojeće razlike u zemlji mirnim putem, kao što je širi nacionalni dijalog bez ikakvog spoljnog pritiska. Neprihvatljivo je započeti vojnu intervenciju za rešavanje unutrašnjih poslova ove zemlje.“

Predsednik Venecuele je potvrdio odlučnost svoje zemlje da se suprotstavi bilo kakvoj agresiji od strane SAD-a, u odgovoru na Trampove indikacije o mogućoj upotrebi sile protiv ove zemlje.

“Venecuela se ne može zastrašiti, gospodine Tramp!,“ rekao je Maduro u ponedeljak, dodajući da je naredio da vojne vežbe velikih razmera započnu kasnije ovog meseca, kako bi se osigurala spremnost oružanih snaga Venecuele za brane zemlju.

Izjave Lavrova su samo nastavak odlučnosti Kremlja da ne dozvoli Americi da sa trupama uđe u Venecuelu, što je još početkom ovog meseca jasno rečeno diplomatskim kanalima ameičkom predsedniku Trampu.

Webtribune.rs

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *