UPOZORENJE ZA AMERIKU: Počinju napadi na Amerikance širom sveta

UPOZORENJE ZA AMERIKU: Počinju napadi na Amerikance širom sveta

25 juna 2014

Protest against the military operation in FallujahPristalice Islamske države Iraka i Levanta (ISIL) poručili su na Tviteru da će vazdušni napad SAD na pripadnike te grupe imati za posledicu napade na Amerikance.

Na Tviter nalogu nazvanom „Liga pristalica“, koji ima oko 21.000 pratilaca, u petak je upućen poziv simpatizerima ISIL-a da postavljaju poruke upozorenja SAD, preneo je Rojters.

„Ova kampanja predstavlja poruke Sunita širom sveta poslate američkom narodu…(To je) pretnja svakom Amerikancu u slučaju američkog napada na Irak“, stoji u poruci.

Među stotinama odgovora podrške, jedan korisnik je napisao: „Kako je naš mučenik šeik Osama bin Laden rekao, ne treba da konsultujete nikoga oko ubistva Amerikanaca“.

„Američko mešanje u poslove Islamske države Iraka i Levanta, znači da je američki nevernik meta za napade svetih ratnika bilo gde“, napisao je drugi.

Iako joj nedostaje zvanično prisustvo na društvenim medijima, ISIL ima široku mrežu pratilaca onlajn.

Grupa redovno postavlja filmski materijal o svojim uspesima u borbama širom Sirije i Iraka.

Američki predsednik Barak Obama ponudio je slanje oko 300 američkih savetnika u Irak kako bi pomogli iračkim vlastima u zaustavljanju napredovanja ISIL-a, čiji su pripadnici ovog meseca osvojili veće delove Iraka.

Vašington do sad nije odobrio zahtev šiitske vlade premijera Nurija al-Malikija za vazdušne napade na Irak.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *