УПРКОС САНКЦИЈАМА: Русија постала највећа европска економија

UPRKOS SANKCIJAMA: Rusija postala najveća evropska ekonomija

25 avgusta 2023

Rusija je za poslednjih deset godina postala najveća evropska ekonomija, bez obzira na sankcije i ušla je u pet svetskih lidera, napisao je predsednik Dume Rusije Vjačeslav Volodin na društvenim mrežama.

„Rusija je, uprkos tome što joj je uvedeno više od 17,5 hiljada sankcija, za tih deset godina postala najveća evropska ekonomija i ušla u prvih pet svetskih lidera. Sankcije su kao bumerang udarile na inicijatore. SAD su izgubile ekonomsko liderstvo, ali su još više pogođene evropske države“, istakao je on.

Volodin je pojasnio da je za izgradnju proaktivne ekonomije potrebno podržavati domaće proizvođače, jačati tehnološki suverenitet, formirati nove savremene industrijske kapacitete. Prema njegovim rečima, važno je da se izgradi efikasan dijalog sa predstavnicima biznisa.

Najavio je da je u oktobru planirana sednica na kojoj će biti razmatrani planovi za razvoj malih i srednjih kompanija.

KOMENTARI3 komentara

  1. antisionist says:

    Sve da Rusija i jeste postala najveća tzv. evropska ekonomija bogati su sve bogatiji, a siromašni sve siromašniji... Jedna vest na tu temu: "Paradoks ruske oligarhije: teče druga godina rata, a oni nastavljaju, da se bogate 04.08.2023. Bogatstvo najvećih biznismena u Rusiji za sedam meseci ove godine poraslo je za 32 milijarde dolara.Ovo je procena koja se može dobiti iz novog „indeksa milijardera” koji je objavio „Blumberg“. U prvih 100 nalazi se šest ruskih oligarha, čije je bogatstvo od početka godine poraslo za 16 milijardi dolara zahvaljujući povećanju kapitalizacije velikih domaćih kompanija nakon katastrofalnog pada prošle godine. A ukupno je 25 (!) Rusa ušlo u top 500 najbogatijih ljudi - ovo je više nego u Indiji, Francuskoj ili Nemačkoj." - Ne mali broj "ruskih" oligarha ima dvojno državljanstvo, prvenstveno Izraela i zemalja "omraženog" tzv. Zapadna. Dok ruska sirotinja radi mahom za nekih 200 evra i daje sinove u insceniranom ratu, dotle "ruski" tajkuni gomilaju bogatstvo, a njihova deca uživaju u vilama na tzv. Zapadu i tamo pohađaju elitne škole. Takvima su usta puna "patriotizma", a "patriote" su samo za svoje debele devizne račune u jevrejskim bankama.

  2. persida says:

    Kolika je plata prosecnog Rusa i kolike su cene u Rusiji? Dajte podatke, a ne sta je ko rekao.

  3. M says:

    Ako Rusija napravi sve ovo što je ovaj pametno predložio,uspjet će!Mora to inače će biti pregažena od konkurencije,neprijatelja itd!Stvar je ne samo važna nego i hitna jer rublja je u zadnje vrijeme jako potonula u odnosu na dolar i euro!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *