Ура…Србија је дефинитивно постала западна колонија , – живио вођа Вучић

Ura…Srbija je definitivno postala zapadna kolonija , – živio vođa Vučić

21 marta 2015

Dragan Đogović 45Piše: Dragan Đogović

Kroz svu svoju vjekovnu burnu istoriju, ispunjenu velikom patnjom, Srbija i srpski narod uspjeli su zahvaljujući svojim časnim i viteškim vođama da izbore i očuvaju svoju suverenost i slobodu. Za nju je plaćena ogromna cijena, pale su mnoge srpske žrtve, a onda početkom 21-og vijeka odjedanput iz ničega, voljom i povjerenjem naroda na vlast je došao jedan Aleksandar Vučić i za tili čas pretvorio Srbiju u zapadnu koloniju, a njene građene u savremene robove.

Nažalost, nije ovo nikakav nečiji ružan san, niti filmski scenario, nego gorka surova realnost, koju mnogi na veliko čuđenje svakog zdravog razuma još ne mogu da uoče i shvate.

Sve je počelo nakon završetka agresorskog NATO bombardovanja Srbije sa parolom “ Gotov je “ – koja je mogla da se vidi i pročita na hiljadama plakata koje su pokrivale zidove zgrada i kuća po Beogradu i širom Srbije krajem ljeta 2000-te godine.

U to vrijeme, strani donatori bukvalno su bili neprekidno na nogama da užurbano sprovedu finansiranje antivladinih aktivista i političkih protivnika da bi oborili tadašnju vlast. Potekao je ogroman novac za “otporaše“, čije porijeklo je ostalo u početku u mraku da bi se naknadno saznalo da je glavni finansijer bio (to je ostao i do današnjih dana) Džordž Soroš, američki špekulant.

Aktivisti, obučeni u Mađarskoj i Ukrajini, započeli su nemirnim demonstracijama da izvršavaju prljavi zadatak, a kojeg su razvile i do kraja sprovele pripremljene zapadne političke marionete, takozvani “Dosovci“ koji su po utvrđenom planu potom preuzeli vlast.

Nakon toga, nastala je okupacija i sistematsko razaranje Srbije.

64378453hht65Da bi se kao plijen osigurali svi značajni kosovski resursi i obilježila moć i vladavina, imperijalistička SAD je najpre u selu Sojevo kod Uroševca ekspresno sagradila na dvije i po hiljade hektara njiva koje su bile vlasništvo protjeranih Srba, bez ikakve materijalne nadoknade, dakle, klasična otimačina “najdemokratskije zemlje na svijetu“, ogromnu vojnu bazu „Bondstil“, cinično nazvanu po američkom ratnom veteranu u Vijetnamu.

Od tada je odavno skrojeni plan Zapada da pokori i kolonizuje Srbiju, uz svesrdnu pomoć tadašnje i svake naknadne strogo povinovane aktuelne vladajuće srpske elite, nesmetano urađao plodom.

Srbija danas živi u eri totalne globalizacije, posebno u oblastima ekonomije, politike i kulture, a koja se odnosi na pojedince, organizacije, preduzeća i uopšte čitavog državnog administrativnog sistema koju su koncipirale i nametnule koncerne i bankarske elite iz zapadnih zemalja.

Neki ovu globalizaciju povezuju sa zbližavanjem kultura, ekonomski rast i neslućene mogućnosti za razvoj. Drugi, međutim, strahuju dominaciju ekonomskih giganta, gubitak nacionalnog identiteta, regionalnu raznolikost, degradaciju životne sredine i sve veći jaz između bogatih i siromašnih.

Koja od ovih grupa ljudi je u pravu, nije teško zaključuti.

U zemljama u razvoju kao što je Srbija, ne postoji zaliha kapitala, tako da su zemlje u razvoju zavisne u skoro svim slučajevima od stranih investitora iz industrijskih zemalja. Ova zavisnost se uvijek iskorištava nemilosrdnim eksploatisanjem strateški važnih nacionalnih privrednih subjekata.

Srbija posjeduje ogroman ekonomski potencijal, na kojem joj mnoge zemlje svijeta uveliko zavide, ali nažalost nikada nije imala nakon raspada SFRJ kompetentnu vladu koja je u stanju da odbrani državu od kolonijalnih ekonomskih nasrtaja i izvrši privredne reforme u korist svih svojih nacionalnih struktura.

Totalna rasprodaja vitalnih srpskih državnih preduzeća, rudnih resursa, industrijskih postrojenja, obradivih oranica, izvore pitke vode i svega drugog pokretnog i nepokretnog bogatsva kojim Srbija obilato raspolaže stranim koncernama i bjelosvjetskim hohštamplerima, vizionerski je ekonomski koncept srpske vlade koji državu Srbiju i sve njene građane po njihovom uvjerenju vodi u perspektivnu budućnost.

Nevjerovatno ali istinito, – “da kosu čovjek na glavi do poslednje dlake od muke iščupa“.

Srbija iz više razloga nikada neće postati suverena punopravna članica Evropske unije, a najznačajniji razlog je da neće ništa suvereno ni imati u svojim rukama da unese u njeno okrilje.

Što propustše “Dosovci“ i žuti “Tadićevci” to dočekaše i sprovedoše “Vučićevci” …

KOMENTARI5 komentara

 1. Vladimir says:

  Crno nam se pise sa ovim Vucicem. Ne znam imali neke sanse da se izvadimo iz ovog pakla u koji nas izdajnici uvukose.

 2. Violeta says:

  Pored super teksta i ilustracije ova zavrsna recenica mi se posebno svidja: Što propustše “Dosovci“ i žuti “Tadićevci” to dočekaše i sprovedoše “Vučićevci” … Svi imaju neke svoje favorite i u njih se kunu neko je za SNS neko za DS pa DSS i tako. Svi su se oni do sada pokazali kao izdajnici i losa vlast kao sto je Djogovic opisao. To se mora priznati i to je ziva istina. Srbiji treba neko novo osvezenje.

 3. Svetislav says:

  Resursi Srbije (ekonomski i ljudski), su blizu kraja. Jos se odrzava neko stanje bunila, gde se nerad nagradjuje, pa rodjacka i burazerska ekonomija se prodaje kao ona realna, a u stvari ce da ubrza i onako neminovan krah. Neko se i zaposli, a stari iz inostranstva trose svoje penzije u Srbiji i tako se vrtimo u krug dok ne padnemo na zemlju. Mladi koji nesto vrede ce otici iz zemlje, penzioneri sa deviznim penzijama ce izumreti, a politicari ce otici u svoje vile po Londonu, Monaku, itd. Ostace samo pink i grand, kao i kladionice da potrosimo u veselju zadnji dinar, evro, dolar. A moglo je bolje.

 4. anamarija says:

  Kako je to uopce moguce da jedan Vuk Draskovic POTPISE NEKE DOKUMENTE SA ''NATOm'' a da to navodno ''ne zna vlast'' /Nikolic i Vucic !!/ ??? Da li vlast stvarno nije znala --onda je nesposobna i treba ju skloniti sa vlasti ....ili je znala i sutila --onda ju isto treba skloniti sa vlasti a isto i toga Vuka Draskovica ...Normalno da za takve stvari moraju sva trojica ''u zatvor'' i da se to ispravi sa 'potpisom u NATO-u' !!

 5. besan kao ris says:

  Strasno je sve ovo sta se dogadja i sta nam rade ovi domaci izdajnici i mafijaska vlast. Zar je moguce da nema inicijative kod naroda da se spreci unistavanje Srbije. Da li su slepi drogirani sta je to sa narodom sta se desava??????

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *