URS i PUPS nisu javno objavili prihode i rashode u 2012.

URS i PUPS nisu javno objavili prihode i rashode u 2012.

6 maja 2013

Ujedinjeni-regioni-srbije-logoSve značajnije parlamentarne stranke, osim Ujedinjenih regiona Srbije, odnosno G17 kao vodeće partije tog bloka, i Partije ujedinjenih penzionera, objavile su na svojim sajtovima finansijske izveštaje za prošlu godinu, saznaje “Danas“. Beogradski list navodi da je Demokratska stranka Srbije u 2012. najviše je troškova imala za organizovanje javnih događaja, dok je LDP više ulagala u reklamni materijal. LDP je ukupno za reklamni materijal potrošio više od 50 miliona dinara, dok je DSS za organizovanje događaja izdvojio skoro 115,5 miliona dinara što je oko osam puta više u odnosu na LDP.

Finansijski izveštaj DSS pokazuje da je ova stranka za stranačke konvencije potrošila 3,8 miliona, za tribine 4,5 miliona, a za sve druge tipove javnih događaja 107 miliona dinara. Zbog izbora troškovi reklamnog materijala iznosili su skoro 38 miliona dinara. Od toga je 17 miliona otišlo na bilborde, 4,9 miliona na plakate, 809.000 na brošure, dok su publikacije koštale više od milion dinara, a leci tri miliona. Za stručno usavršavanje članova DSS izdvojeno je 3,5 miliona dinara, dok su troškovi prostora, komunalni, troškovi komunikacije i drugi iznosili više od 36 miliona.

LDP nije trošio na stranačke konvencije i tribine, ali je na mitinge otišlo više od pet miliona, izbornu konvenciju skoro 1,5 milion, konferencije za novinare 50.000, a za ostalo čak 7,6 miliona dinara. Prostor, komunalije, komunikacije i ostali svakodnevni troškovi bili su veći od 38 miliona dinara, dok je za stručno usavršavanje liberala utrošeno 5,5 miliona. Partija na čijem je čelu Čedomir Jovanović imala je i 43 uplate fizičkih lica i na taj način inkasirala 12,3 miliona dinara, od čega je većina bila za izbornu kampanju, a svega 3.000 i za redovan rad. Od pravnih lica bilo je pet uplata koje su ukupno bile 8,7 miliona dinara, dok je prihod od članarina iznosio svega 4.280 dinara.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *