УСКОРО ЋЕ БИТИ ФОРМИРАНА НАЈМОЋНИЈА СИЛА СВИХ ВРЕМЕНА

USKORO ĆE BITI FORMIRANA NAJMOĆNIJA SILA SVIH VREMENA

30 marta 2021

Senator Aleksej Puškov prokomentarisao je izjavu američkog državnog sekretara Entonija Blinkena o konfrontaciji Vašingtona sa Pekingom, piše RIA Novosti.

Ranije je Blinken na pitanje da li je Kina “najveći protivnik Sjedinjenih Država” odgovorio da postoje aspekti konfrontacije u konkurentskim odnosima dve zemlje. On je dodao da će Vašington graditi odnose sa Kinom iz pozicije sile.– Blinken neće uplašiti Peking, već će postati još oprezniji i poguraće ih ka savezu sa Moskvom – rekao je Puškov.

Senator je dodao da tim u Vašingtonu razmišlja “u starim kategorijama 20. veka”, jer, prema njegovom mišljenju, Sjedinjene Države neće moći da se nose sa “sve moćnijom Kinom”.

Ranije je EU na spisak sankcija stavila četvoricu kineskih državljana i jednu organizaciju zbog optužbi za kršenje ljudskih prava. Kasnije su i Sjedinjene Države, Kanada i Velika Britanija najavile uvođenje ograničenja protiv Pekinga. Kinesko Ministarstvo spoljnih poslova odgovorilo je uvođenjem sankcija protiv EU, Velike Britanije, a takođe i protiv pojedinaca i organizacija u Sjedinjenim Državama i Kanadi.

(novosti.rs)

KOMENTARI3 komentara

  1. Gospodi Pomiluj says:

    Vreme buduće: Biće posla samo za specijalnu vojsku i miliciju, sprovodiće se jedino i samo policijski časovi, izlazićete iz stana samo na kraću pauzu a hleb i vodu će vam donositi na vrata ljudi sa maskama i vizirima i prskaće po vama neke reagense, i ako imate virus šalju signal operatoru 5G mreže da vas isključi iz upotrebe.

  2. Rista says:

    Ne mogu tačno da se setim, ali se sećam koliko sam bio iznenađen kada je objavljeno da Sirija ima jednu od najsnažnijih vojski i spada među prvih 10 vojski na svetu. Ne znam kada sam to pročitao i danas mi izgleda kao neki san, mada se ne bih sećao da nisam čitao i da nisam bio zaista iznenađen. To bilo sigurno pre Isila. I o Libiji smo mislili sasvim drugačije pa ništa na kraju. Snažni su samo da vode plemenske ratove unutar sebe im. A tek kakvo je mišljenje bilo o Iračkoj vojsci a ona pala zadva dana. Hitlerova vojska je bila 20 puta jača od Ruske, po svim procenama. Ali, nisu bili ni blizu snage Napoleona. Napoleon ušo u Moskvu pa onda bankrotiro a Nemci stigli do Moskve i oma bankrotirali. Nema mere o snazi vojske sve dok ne dođe do sukoba. I NATO bio jak i mislili su saće prošetaju kroz Srbiju a zadnjicu im ispraše golobradi srpski orlići. Oma odustali od šetnje. Preskupo. Dobro, posle počeli da ravnaju iz vazduha i kraj. To bila moć bez daljnjeg. Rat se može planirati i mora se planski voditi ali ništa nije mera onoga šta će biti.

  3. Rista says:

    Eto i S Koreje na primer. Ameri se zalete i misle saće se Kimildžin predati. Pošto su mu u vreme hladnog rata redovno slali brodove sa žitom, posle rata pokušali da ne šalju. Kim oma napravi nuklernu bombu a da bi prestao da ih razvija, ameri oma pošlju 10 brodova žita. Posle par godina jope reše da ga nateraju na predaju, ukinu mu žito i pošalju nosače aviona sa 3000 kilometara udaljenosti, da bi ga malo preznojali. A Kimildžung oma lansira par komada preko Japana. Jedan komad se raspane iznad Japana a drugi se ne zna gde očo. Amerika oma zaustavi nosače i pošalje jope nekoliko brodova žita. I tako. Džung ode da spava i naredi pravljenje jedne hidrogenske i jedne neutronske bombe, a kad se probudi da budu gotove i vruće, pa ti vidi. Usput, proda nešto što niko ne zna šta je Iranu za debele pare. Kina pokuša da mu uzme pare i da ih sačuva u znak prijateljstva, ali Kim onda najavi nove pregovore kad god Amerika pomisli da ima šta da kaže i Kina se povuče. Nema predvidljivog rata. Ameri su sigurni da on još nema rakete da dohvati Ameriku ali nisu sigurni imal snage da prepliva Pacifik i da nosi atomku na leđima. A ima i jednu podmornicu koja ipak može da se zagnjuri. A kad se zagnjuri, ti vračaj gde da je tražiš. Zato Kim neda prići svojoj bazi od države. Čuva podmornicu jer se nje Ameri plaše kao i atomske bombe. Idi begaj. Ko to sve da predvidi?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *