УСКОРО ЋЕ СВЕ БИТИ ГОТОВО: Зеленски ће ускоро добити ултиматум из САД

USKORO ĆE SVE BITI GOTOVO: Zelenski će uskoro dobiti ultimatum iz SAD

14 maja 2023

Bivši savetnik šefa Pentagona, pukovnik Daglas Mekgregor, izjavio je u intervjuu za Jutjub kanal Godfrey Bloom Official da će ukrajinskom predsedniku Vladimiru Zelenskom pre ili kasnije biti potrebno priznati poraz u konfliktu pod pritiskom Zapada.

„Ono što pretpostavljam je da su u Vašingtonu mnogo puta rekli Zelenskom: ili nastavi napadati Rusiju ili odredi uslove kapitulacije. Drugim rečima, ako želi preživeti i ostati u igri, moraće žrtvovati još više ukrajinskih vojnika u besmislenom protivnapadu“, objasnio je oficir.Prema njegovim rečima, šef kijevskog režima nalazi se pod ogromnim pritiskom Sjedinjenih Država zbog nedostatka značajnih uspeha na frontu.

U isto vreme, ukrajinska vojska se suočava s teškom situacijom zbog oštrog nedostatka potrebnog naoružanja i vojne opreme, dodao je Mekgregor.

On veruje da Ukrajini ne preostaje mnogo oružja iz tih isporuka koje je već dobila od zapadnih saveznika. Istovremeno, NATO nema potrebne resurse koje ukrajinska vojska zaista treba, zaključio je pukovnik.

(webtribune.rs)

KOMENTARIJedan komentar

  1. 1389 says:

    Ukrajinska vojska je nesposobna i sporo prilagodljiva na nove NATO standarde jer je u suštini koristila staro sovjetsko oružje, nova modifikacija ukrajinske vojske na nova oružja ide i kreče se sporo. Rusi znaju to, zato su dobro uigrani na moderna novija oružja što prouzrokuje veliki gubitak Ukrajinskih vojnika. 10 % Ruskih oružanih snaga je duž borbene linije od 1187 kilometara sa Ukrajinom, imaju daleko bolje i preciznije artiljerisko i vazdušno oružje, obezbeđeni su sa municijom za 5-8 godina ratovanja, američke kompanije će sporo proizvoditi novo oružje da o municiji ne komentarišemo. Zelenski je dobro razoružao EU, sledeća faza je osiromašenje Amerike i dedolarizacija sa ishodom građanskog rata u USA. Zapadnu Evropu i onako čekaju migranti...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *