Ускоро извештај о отетој и уништеној имовини избеглих Срба

Ускоро извештај о отетој и уништеној имовини избеглих Срба

17 јула 2017

Извјештај о отетој и уништеној имовини избјеглих Срба из Хрватске, БиХ и Словеније требало би да буде завршен у наредних мјесец дана, изјавио је предсједник Савеза Срба из региона Миодраг Линта.

Он је навео да извјештај прави Савез Срба из региона на основу података које су добили од око 11.000 избјегличких породица, а документ ће предати државном врху Србије и најзначајнијим међународним институцијама.

Линта је за Радио-телевизију Србије истакао да без дијалога о отетој и уништеној имовини нема трајног мира и стабилности на западном Балкану.

„Ми смо нашим земљацима јасно рекли да можемо само да им обећамо да ћемо се борити и да је ово још један у низу покушаја да њихова права, која се фактички налазе у неким ладицама и фиокама извучемо на сто и да се о њима разговара“, рекао је Линта.

Према подацима Комесаријата за избјеглице и миграције у Србији је послије више од двадесет година од окончања ратних сукоба на просторима бивше Југославије, у избјегличком статусу близу 28.000 особа, од којих је више од 19.000 из Хрватске, док су остали из БиХ.

Велики дио њих и даље нема свој кров над главом, а не могу да врате ни отету имовину.

KOMENTARIОставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u