УСКОРО НА СЛОБОДИ: Капетан Драган 28. марта из Лепоглаве креће за Београд

USKORO NA SLOBODI: Kapetan Dragan 28. marta iz Lepoglave kreće za Beograd

14 marta 2020

DRAGAN Vasiljković, poznat kao Kapetan Dragan, izlazi iz najstrožeg hrvatskog zatvora Lepoglava 28. marta, nakon što je izdržao celu kaznu od 13,5 godina. Slađana Čanković, koja ga je zajedno sa kolegama zastupala u dugotrajnim sudskim procesima u Hrvatskoj, za „Novosti“ je izjavila da će Vasiljković odmah po izlasku iz zatvora otići u Beograd.

– Nema više pravnih prepreka i Vasiljković sigurno izlazi iz zatvora – tvrdi Čanković, koja će nastaviti vođenje pravnih poslova Kapetana Dragana, koji je podneo i tužbu Ustavnom sudu.Do sada je Vasiljković podnosio molbu za uslovni otpust, ali mu ona nikada nije uvažena. Tvrdio je da se u Lepoglavi nalazi kao u koncentracionom logoru, a sudske vlasti su mu zamerale što je u nekoliko navrata bio prijavljivan zbog manjih prekršaja.

U zatvoru je ukupno proveo četrnaest godina, što u ekstradiconom pritvoru u Australiji, a nakon toga u Splitu i Lepoglavi. U junu 2018. pravosnažno je osuđen na trinaest i po godina, ali mu je uračunato i vreme koje je proveo u zatvorima u Australiji i pre suđenja u Hrvatskoj. Žalio se što nije mogao da ima televizor u ćeliji, a njegovi advokati su upozoravali da je „svetski rekorder“ po dužini boravka u istražnom zatvoru.

Vasiljkoviću su, kako kaže Čankovićeva, pomagali prijatelji, a imao je planove da nakon Srbije ode u Australiju, gde mu je porodica. Za sada ne otkriva koliko će se dugo zadržati u Beogradu i koji su mu planovi.

TVRDIO DA JE REČ O POLITIČKOM SUĐENJU

VASILJKOVIĆ je u Hrvatskoj osuđen zbog ratnog zločina počinjenog u Kninu i Glini, za zlostavljanje zatvorenika na kninskoj tvrđavi i napad na policijsku stanicu u Glini. U toku suđenja svedoci su različito prikazivali događaje iz devedesetih godina prošlog veka, a Kapetan Dragan je tvrdio da je reč o političkom suđenju i da nije kriv.

KOMENTARI6 komentara

 1. šiško says:

  Država Srbija bi morala da se pridruži kapetanu Draganu i pomogne mu u ostvarivanju njegovih prava i bar minimalnom ispravljanju nepravde koja mu je učinjena. MORA. Srbija je njegova otadžbina i dužna je da brine o njemu.

  • ClLE says:

   Srbija nije drzava (osim ako banane racunas u drzave). Ja da sam Kapetan Dragan, ja bih pljunuo na Australiju i otisao da zivim u Zimbabve.

 2. Pera says:

  Nesto sumnjam da ce ustase da puste, a da ga ,,nasi,, brane ? Pa ko je odavde ikad branio nase od cionisticke optuzbe u hagu ?

  • Jovo Veselinovic says:

   ne idi u beograd jadana ti majka svesu srbske vode pobijene u beogradu 90 ih nek te bog cuva od svakog zla i izdajnika iz srbije namucijosi se muka teski sto tije komunisticka partija namestila u beogradu

 3. ClLE says:

  Zasto mi nijednog krvata tog formata nismo pricepili istom mjerom ostaje kao svjedocanstvo najveceg srozavanja Srbije u njenoj istoriji.

 4. Taki says:

  Garant ima da mu ušpricaju nešto, ili konzumira, pa da brzo skonča po izlasku ! Takvi su kurvati !

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *