Uskoro politički savez Dragana Đilasa i Čede Jovanovića

Uskoro politički savez Dragana Đilasa i Čede Jovanovića

13 marta 2013

Đilas_ČedaRukovodstva DS i LDP pokušaće u narednim danima da se dogovore o bližoj političkoj saradnji koja bi mogla da bude krunisana koalicijom za naredne parlamentarne izbore – saznaju ”Novosti” u tim strankama.

Prema pouzdanim informacijama, ideja za novo partnerstvo Đilasovih demokrata i Čedinih liberala, rodila se u proteklih mesec dana, a spekulacije o mogućem približavanju, podgrejane su posle zajedničke ”Šetnje za Zorana”.

Goran Ćirić, potpredsednik DS, kaže za ”Novosti” da su građani tog dana masovno poručili šta misle o eventualnom partnerstvu DS i LDP:

– Smatram da je u interesu Srbije da naše stranke bliže i aktivnije sarađuju na raznim pitanjima. Mnogo je više stvari koje su nam zajedničke nego onih koje nas dele. Nije korisno da svi insistiramo na osobenostima i malim razlikama koje čine naš stranački identitet. Verujem da je moguće i realno političko savezništvo DS i LDP.

Zvanično, u stranci Čedomira Jovanovića nisu želeli da komentarišu eventualnu buduću saradnju sa DS. Rečeno nam je da još nije trenutak da se razgovara o toj temi.

Poslanik na listi Jovanovićeve stranke Miljenko Dereta ocenjuje da bi politički lideri i partijski prvaci morali da vode računa o raspoloženju građana koje predstavljaju:

– I na ”Šetnji za Zorana” bili smo svedoci da postoji jedna zajednička energija među narodom. Svi koji su organizovali šetnju, ali i mnogi drugi koji na sličan način vide budućnost Srbije, trebalo bi da se okupe u snažan front za ostvarenje Đinđićevih ideala.

(Novosti)

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *