Uskoro sastanak Vučića i Đilasa

Uskoro sastanak Vučića i Đilasa

12 avgusta 2013

BGD-Djilas-VucicDo kraja nedelje održaće se sastanak prvog potpredsednika Vlade Aleksandra Vučića i gradonačelnika Beograda Dragana Đilasa u vezi s projektom „Beograd na vodi“.

Kako je rekao šef poslaničke grupe SNS u skupštini Beograda Aleksandar Jovičić, javnost može očekivati da do tog sastanka dodje do kraja sedmice i da se zaista krene u ozbiljnu modernizaciju glavnog grada.

„Ali želim da se odmah ogradim od toga da je to bilo kakav uvod u neku novu koaliciju ili nešto tome slično. Ovo je samo jedan razgovor kako da pomognemo da Beograd bude jedna prelepa metropola i da iskoristimo potencijale koje imamo, a imamo ih dosta“ rekao je Jovičić i dodao da što se tiče odbornika SNS, Đilas može očekivati „vruću jesen“.

On je ocenio da je od suštinske važnosti da se udje u realizaciju projekta „Beograd na vodi“, naglasivši da je to imperativ SNS bio i u preizbornoj kampanji kad je ta stranka govorila o značaju tog projekta.

Jovičić je podsetio da je reč, izmedju ostalog i o izmeštanju beogradske autobuske i železničke stanice i naglasio da su u mandatu aktuelne vlade pronadjena sredstva za završavanje „Prokopa“.

Prema njegovim rečima, važno je da u narednom periodu deo oko „Savskog amfiteatra“ dobije novu dimenziju i postane najlepši deo grada.

Jovičić je ocenio da je to najatraktivnija lokacija Beograda i da bi se u drugim metropolama to davno iskoristilo kao veliki projekat za otvaranje novih radnih mesta u mnogim privrednim oblastima.

„SNS će krenuti u razgovore sa gradonačelnikom Beograda o tom projektu i nadamo se da ih on neće opstruisati. Kada govorimo o tom projetku, želimo da stranačke interese ostavimo po strani i da se bavimo interesima Beogradjana i gradjana Srbije“ rekao je on.

„Gradonačelnik Beograda Dragan Đilas može očekivati ‘vruću’ jesen što se tiče odborničke grupe SNS. Mi ne delimo mišljenje da je on dobro vodio grad, već da je Beograd prezadužena metropola sa 900 miliona evra, da su projekti precenjeni, da su plaćani nekoliko puta više…“ dodao je Jovičić.

On je ponovio da je projekat „Beograd na vodi“ inicijativa SNS.

„Ono što je važno je da mi iz opozicije u glavnom gradu ne želimo da odustajemo od modernizacije Beograda, nego da ponudimo kontakte i sa UAE i drugim investitorima sveta s obzirom da je vlada Srbije, a njen stub je SNS, postala ekstrovertna prema svim partnerima u svetu i želimo taj potencijal da iskoristimo, pa čak iako je gradonačelnik u ovom trenutku Dragan Đilas“, rekao je on.

Želimo da razgovaramo na tu temu, videćemo kakav je odziv sa druge strane jer modernizaciju Beograda „niko ne može da zaustavi pa se nadamo da to neće činiti ni Dragan Đilas“, rekao je Jovičić.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *