Успех „Хипнозе“

Uspeh „Hipnoze“

21 juna 2017

NAGRADA „Milan Minja Obradović“ za najbolju produkciju pozorišne predstave izvedene na četvrtom festivalu „Bucini dani“ u Aleksandrovcu dodeljena je Zvezdara teatru za „Hipnozu jedne ljubavi“ Dušana Kovačevića, dok je nagrada za najbolje glumačko ostvarenje pripala Draganu Petroviću Peletu za ulogu doktora Vase u istoj predstavi.

Po oceni žirija u sastavu: Mira Banjac (predsednica), Ljiljana Stjepanović i Irfan Mensur, Zvezdara teatar je predstavom „Hipnoza jedne ljubavi“ opravdao vrednost nagrade u uslovima koji nisu plodno tle za stvaranje.

Na festivalu koji neguje uspomenu na lik i delo „pesnika pozorišta“, pisca, esejistu, kritičara Milosava Bucu Mirkovića, „Zlatno zrno“ za najbolju mušku ulogu pripalo je Andreju Šepetkovskom za ulogu Borkana u predstavi „Moje dete“ Beogradskog dramskog pozorišta, rađenoj po tekstu Stojana Srdića i u režiji Ane Đorđević. Ovo priznanje za najbolju žensku ulogu otišlo je u ruke Anici Dobri za ulogu majke Soje u „Hipnozi jedne ljubavi“.

Radoje Čupić je u predstavi „Duh koji hoda“ (koprodukcija SNP i Centra za razvoj vizuelne kulture) po tekstu Dejana Dukovskog, a u režiji Aleksandra Popovskog igrao četiri uloge, a žiri se opredelio da mu za sjajnu glumačku bravuru u ulozi Vuka dodeli „Zlatno zrno“.

Najbolja mlada glumica je Jovana Gavrilović, nagrađena za ulogu Ranke u predstavi „Moje dete“.

PODRŠKA KREATIVNOSTI

ŽIRI je, kako je navedeno u saopštenju, odlučio da „u uslovima nebrige za kulturu ipak proslavi kreativnost i dostignute domete pozorišne umetnosti sa nadom da će nagrade koje su dodeljene podstaći odgovorne da usmere više pažnje kulturi u svojim sredinama“.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *