УСПЕЛА НЕМОГУЋЕ: Маја Гојковић ујединила опозицију!

USPELA NEMOGUĆE: Maja Gojković ujedinila opoziciju!

1 marta 2017
(foto: parlament.gov.rs)

(foto: parlament.gov.rs)

Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković odredila je pauzu u radu na predlog poslanika vladajuće većine i saopštila da ide na konsultacije u Vladu Srbije.

Maja Gojković je odredila pauzu na predlog poslanika vladajuće većine kako bi poslanički klubovi stranaka vladajuće koalicije u parlamentu održali konsultacije.

Šef poslaničke grupe SDS Marko Đurišić protestovao je zbog načina na koji je počelo redovno prolećno zasedanje, navodeći da će pauza koju je odredila predsednica parlamenta trajati „sve dok se ne završe predsednički izbori“.

Đurišić je novinarima u parlamentu rekao da je sednica prekinuta na neodređeno vreme, te da je to još jedan pokazatelj „autoritarnog režima“.

Lider Dveri Boško Obradović negodovao je zbog pauze u radu parlamenta, ocenjujući da se opoziciji onemogućava da se čuje njen glas tokom predizborne kampanje.

„Je l’ Maja Gojković službenik u vladi. Ako treba da se javi Vučiću na raport, neka ide, ali ima ko umesto nje da vodi sednicu“, rekao je Obradović novinarima.

Šef poslaničke grupe Dosta je bilo Saša Radulović izjavio je da je određivanje pauze u radu sednice parlamenta pokušaj da se spreči rasprava i poslanici onemoguće da postavljaju pitanja.

Radulović je novinarima u parlamentu rekao da je predsednica skupštine Maja Gojković na današnjem kolegijumu, koga je nayvao farsom, uoči početka redovnog prolećnog zasedanja, „prikrivenim rečima“ pokušala da kaže da skupština neće raditi redovno.

Predsednik LDP Čedomir Jovanović izjavio je da su i prethodne vlasti pokušavale da ućutkaju opoziciju tokom kampanje, ali da su za to platile cenu na izborima.

Jovanović je povodom pauze, koja je određena u parlamentu, kazao da se „tišina najviše čuje i da je guranje parlamenta na društvenu marginu preskupo“.

Lider Nove stranke Zoran Živković ocenio je da su određivanje pauze u radu parlamenta i današnji događaji potpuna degradacija institucija u Srbiji.

Živković je novinarima u parlamentu rekao da se to ne dešava prvi put, ali da se danas dogodio najsvežiji primer da su institucije „potemkinova sela“ i da se Aleksandar Vučić ponaša kao da je parlament njegova privatna prćija i dedovina.

Poslanica DS-a Gordana Čomić izjavila je, povodom pauze u parlamentu, da ta partija predlaže velike konsultacije sa građanima.

„DS predlaze da napravimo velike konsultacije sa građanima i da svima damo dugacku pauzu od aprila“, rekla je Čomić novinarima u parlamentu.

Lider SRS Vojislav Šešelj kritikovao je određivanje pauze u Skupštini i dodao da bi parlament trebalo raspustiti i raspisati i vanredne parlamentarne izbore.

„Greška je praviti puazu. Dnevni red nije bio značajan, a ima prečih stvari koje nisu na dnevnom redu. Ako već mora da se pravi pauza, onda treba da se raspusti Skupština i raspišu izbori“, rekao je Šešelj.

Šefica poslaničke grupe Nova Srbija – Pokret za spas Srbije Sanda Rašković Ivić pozvala je premijera i lidera SNS Aleksandra Vučića da podnese ostavku, pa da onda „trči trku za šefa države“.

Sanda Rašković Ivić kritikovala je i dnevni red parlamenta, rekavši da je sastavljen po principu „Selo gori, a baba se češlja“.

Maja Gojković održala konsultacije u Vladi

Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković obavila je u vladi konsultacije, najverovatnije o raspisivanju predsedničkih izbora.

Uz himnu „Bože pravde“ i gardu na ulazu u parlament, Skupština Srbije je počela redovno prolećno zasedanje. Tokom usvajanja dnevnog reda, određena je pauza.

Predsednica parlamenta Maja Gojković otišla je u Vladu na konsultacije o raspisivanju predsedničkih izbora.

Šefovi poslaničkih grupa vladajuće koalicije zatražili su unutar parlamenta konsultacije o načinu rada Skupštine uoči predstojećih predsedničkih izbora.

Svi šefovi poslaničkih grupa jutros su se na sednici kolegijuma sreli s predsednicom parlamenta i vodili razgovore na te teme. Kako je ranije najavljeno, trebalo bi da predsednički izbori budu održani 2. aprila.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *