УСТАО БЕОГРАД ЗА ОДБРАНУ СРПСKИХ СВЕТИЊА: Масовни протест против МИЛОВОГ ЗАKОНА! (ВИДЕО)

УСТАО БЕОГРАД ЗА ОДБРАНУ СРПСKИХ СВЕТИЊА: Масовни протест против МИЛОВОГ ЗАKОНА! (ВИДЕО)

17 јануара 2020

Протест против доношења спорног Закона о слободи вероисповести у Црној Гори који организују Студентски клуб Правног факултета и студенти Универзитета у Београду – почео је око 18 часова испред цркве Светог Марка у Београду.

Студенти Универзитета у Београду већ су организовали низ акција, како би утицали на српске власти да реагују на доношење спорног Закона о слободи вероисповести у Црној Гори.Они су предали своје захтеве Председништву и позвали на конкретну реакцију поводом актуелне кризе у Црној Гори.

Носећи транспаренте и заставе на којима је писало „Храбро за Kосмет“ и „Не дамо светиње“, окупљени су скуп почели минутом ћутања Оливеру Ивановићу, који је убијен пре годину дана.

На скупу су говорили Милан Kнежевић, посланик из Црне Горе, Бранко Ракић, професор на Правном факултету у Београду, Бранимир Нешић, директор издавачке куће „Kатена мунди“, Жељко Чуровић, удружење „Савез Срба из Црне Горе”, Часлав Kопривица, професор на ФПН-у, Чедомир Антић, професор на Филозофском факултету, Немања Вучковић, председник Студентског клуба Правног факултета и студенти Универзитета у Београду.

Уметнички програм изводе гуслар Вукојица Сандић и музички састав “Kосовски божури“

Студенти Универзитета у Београду већ су организовали низ акција, како би утицали на српске власти да реагују на доношење спорног Закона о слободи вероисповести у Црној Гори.

У београдској Саборној цркви је вечерас од 20 часова бити служен Молебан за српски народ и светиње у Црној Гори.

Од 20 часова је у Саборној цркви молебан служио патријарх српски Иринеј.

KOMENTARI4 коментара

 1. Косовац says:

  Е да је мало више Срба као што је Милан Кнежевић, витез из Црне Горе.

  • Rafmanjinov says:

   Да баш тако, свака част омладини и студентима.

 2. gotovac says:

  Potrebno je uvesti termin SRBOGORCI i SRBOGORA. Pozivam nase medije da preuzmu ove izraze i plasiraju svuda i na svakom koraku

 3. Za Srbiju says:

  Juče je bio "cni petak", pa su beograđani imali preča posla da idu u šoping.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u