УСТАШЕ БЕСНЕ – БИСКУП КОШИЋ ПОЛУДЕО: „Живела српска Хрватска!“

USTAŠE BESNE – BISKUP KOŠIĆ POLUDEO: „Živela srpska Hrvatska!“

18 oktobra 2017

Sisački biskup Vlado Košić, poznat po nizu desno-ekstremističkih javnih istupa, oglasio se juče na svom profilu na Fejsbuku u vezi sa odlukom da se tabla s ustaškim pozdravom iz Jasenovca premesti u Novsku.

Košić je ocenio da je postupanje vlade Andreja Plenkovića u ovom slučaju „sramotno postupanje vlasti, šrafciger-vlasti“.

„Ako bude sutra braći Srbima smetala hrvatska himna, ova vlast će je zabraniti jer su i ustaše pevale tu himnu. Živela srpska Hrvatska! Pitam se šta bi bilo da su Nemci posle Drugog svetskog rata tražili da u Francuskoj ili u bilo kojoj evropskoj zemlji koja se oduprla njihovoj agresiji vlast ukloni spomenik palim braniocima jer to njima smeta??? Quo vadis Croatia?“, napisao je Košić.

Zagrebački portal „Indeks“ podseća da je Hrvatska himna „Lijepa naša“ izvođena u socijalističkoj Hrvatskoj i da niko ne traži njenu zabranu.

„Indikativno je da je za Košića ustaški pozdrav ’Za dom spremni‘ ekvivalentan ’Lijepoj našoj‘, što sugeriše da on savremenu Hrvatsku vidi kao naslednicu zločinačke NDH“, piše Indeks.

„Indeks“ piše i da je „neprimereno i perverzno na mestu najgoreg koncentracionog logora na ovim prostorima instalirati spomen-ploču za bilo koga, na kojoj se nalazi zvanični pozdrav ustaškog pokreta koji je taj logor osnovao i vodio.“

Portal podseća da je ovo samo najnoviji u nizu ispada kontroverznog sisačkog biskupa koji se između ostalog u javnosti istakao svojim prijateljstvom s osuđenim ratnim zločincem Darijom Kordićem, kojeg je više puta javno pohvalio kao „moralnu veličinu“ kao i misama u kojima katoličke vernike poziva da se „odreknu Sotone i Tita“.

KOMENTARI9 komentara

 1. Trifun says:

  Monstrum. On se poziva na Isusa? Ili Lucifera? Bice bacen u vjecnu tamnicu mraka. Nema nazad.

 2. Zlopamtilo says:

  hrvati se nikada nisu pokajali , moralno i ljudski pročistili zbog najgnusnijeg masovnog genocida nad Srbima.Zato je u njihovoj svesti čami zločinačka psihologija, jer nije bilo kazne niti svesti i savesti za učinjena nedela.Još i kriju od mladih generacija, čineći ih slepim pred istorijom,koja će ih na završnom ispitu oboriti, jer, ona je učiteljica života.To će biti njihov definitivni poraz. za sada jedan muškarac i jedna žena( Rudan), od svih hrvata pokazuju da imaju svesti, savesti i morala.Možda još neko, ko krije svoje ljudsko lice? zato su i ponovili zločin devedesetih i ponovili bi ga opet,kada bi im se ukazala priliku.Iako skoro da nema Srba u Hrvatskoj, Dalmaciji i Slavoniji.Opet bi oni u Mačvu.

  • Paštrović says:

   Znas, ako sam neku zenu silovao, a ona se poslije toga ponasa kao da je to bio dobrovoljni seks, kojim pravom neko moze da pomene nekakvo silovanje? Nas su ustase trostruko, u vise navrata, silovali, a mi panduracijom cuvamo njihove drzavne ustaske ambleme, a mi se prpimo od sudara nase i njihove reprezentacije. To znaci: em nas silovase, em nas nacerase da kazemo da nam je bilo slatko i nezaboravno!

  • Velika Metla says:

   Ko ne želi da se sam smiri smiriće ga život! Ali život nema za to baš prijatne metode!

  • samo istina says:

   Hrvati i Bošnjaci svakodnevno ponavljaju da je Republika Srpska genocidna tvorevina? Zašta mi u Srbiji i Republici Srpskoj ne ponavljamo da je Hrvatska genocidna nastala na klanju, pokatoličavanju i genocidu nad Srbima privremeno okupirane Republike Srpske Krajine? Zašta to Vučić, Dačić, Vulin i ostali izdajnici i plaćenici zapada kriju i taje istinu pred celim svetom? Zašta pričaju lakovernom narodu da su nam eu ameri i vatikan prijatelji posle 78 dana bombardovanja a pravoslavni Rusi neprijatelji do kada više?

 3. Batina says:

  Ustasovatikanoidima je vreme da se pakuju I krecu u zemlju svojih pradidova u srednjoj Aziji. U protivnom snosice odgovornost za ono sto su jnihovi didovi I oni sami pocinili Srbima.

 4. Za Srbiju says:

  Jasenovac je stanje duha kod hrvata.

 5. Srpska hrvatska says:

  Kako prosiječan srbin postaje totalni imbecil? Tako što umisli da je hrvat a zatim još i zastupa hrvatsku "stvar".

 6. Srpska hrvatska says:

  Hrvati kao narod i nacija nikada nisu postojali dulje od 100 godina, to su srbi u našoj hrvatskoj dijaspori.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *