УСТАШЕ ДИВЉАЛЕ У СПЛИТУ: Уз уобичајену злогласну иконографију, у Хрватској обележена годишњица НДХ, полиција није реаговала

USTAŠE DIVLJALE U SPLITU: Uz uobičajenu zloglasnu ikonografiju, u Hrvatskoj obeležena godišnjica NDH, policija nije reagovala

11 aprila 2024

CRNOKOŠULJAŠI su se danas ponovo okupili u Splitu na obeležavanju „dana NDH“, 10. aprila, a policija je dopustila kao i uvek do sada taj hepening gde se slavila kvislinška država.

– Srećan vam dan 10. april, dan bojne HOS-a Rafael vitez Boban – rekao je Marko Skejo, čovek sa brčićima, koji uporno, i bez kazne koju predviđa zakon, provocira u Hrvatskoj.„Danas upravljaju kukavice, dezerteri i izdajnici“, vikao je u centru Splita, dok su u pozadini bile crne zastave na kojima je bio ispisan ustaški pozdrav „Za dom spremni“.

Skejo se obrušio i na Andreja Plenkovića, rekavši da su „neki dobili potvrde od lekara da su anemični“ i nisu učestvovali u Domovinskom ratu, a kritikovao je premijera „što dovodi četnike na grob njegovog oca“, misleći na potpredsednicu vlade iz redova SDSS Anju Šimpragu.

Za šefa države Zorana Milanovića je rekao da je čudovište.

– Setite se njegove izjave kako tablu HOS treba baciti u smeće, kako šator smrdi, kako je ovo slučajna država i bezbroj uvreda i gluposti, a pred izbore u Hrvatskoj je poručio: – Birajte između Hrvatske i Jugoslavije, birajte između „Za dom spremni“ i za crvenu zvezdu spremni.

Prisutni hosovci su ga pozdravili ustaškim pozdravom, a Skejo je još poručio „smrt svakoj Jugoslaviji“, dok je jedan pripadnik HOS-a pozdravio uzdignutom rukom na nacistički pozdrav.

Šahovnica sa prvim belim kvadratom dominirala je na kapama i majicama onih koji su se okupili u Splitu, a svi govornici, među kojima je bio i penzionisani general Mićo Ćuk, te sveštenik Vinko Beus su počeli govor sa „Za dom spremni“. Sam Skejo je i pretio „antihrvatskim elementima“, rečima: „Vratiće im se to, vratiće im se porodicama, mi ćemo im vratiti.“

Inače, da dan osnivanja zloglasne NDH, danas se oglasio predsednik Srbije Aleksandar Vučić, koji je naveo da je pre 83 godine osnovana ta zločinačka nacistička tvorevina:

– Srpski narod je teško stradao, a Jasenovac, Jadovno, Prebilovci postali su sinonim monstruoznog ubijanja i satiranja jednog naroda. Ne smemo i nećemo zaboraviti.

KOMENTARI14 komentara

 1. Mico says:

  Onim cim se budala ponosi pametan se stidi

  • Protokoli hrvackih ludaka says:

   fora je u tome što su oni ubeđeni da se njih neko plaši 😂 Tako kad se skupi tih par stotina namrgođenih cvikatora koji kući nemaju nikoga i ništa onda su hrabri pa glume junačine.

 2. VRSK says:

  Klošari.

 3. Mile says:

  "Ne smemo i nećemo zaboraviti." Reče Vučić. U redu ali što onda ne prođe rezolucija o genocidu u ndh koja je bila ponuđena na usvajanje. Da se ne lažemo zna se čija je poslednja u ovoj državi.

  • Don Milo says:

   Pa proći će rezolucija o genocidu u Srebrenici.Svijet zna da u NDH nije bilo nikakvog genocida.

 4. milorad5 says:

  jasno je da su ustaše psihopate,ali izgleda da bolest uznapreduje iz generacije u generaciju,kakva jugoslavija,kakva c.zvezda,šta bulazni ovaj,o čemu se radi...

 5. da da says:

  Čovek koji se zove Mićo Ćuk je krvat i ustaša,bez obzira na srpsko ime i prezime haha.Inače svi krvati su ovakvi,ali neki se stide pokazati to,a neki za pare negiraju da su to.

 6. Luka says:

  Ako neko ide ulicon sav u crnom , na određeni datum , ako glavni nosi brkove kao ... ako nosi zastave boje brkova .ako tvrdi da je to dan njegove ratne jedinice i da nema veze sa ustavom zemlje koi navodi da se temlja sasniva pored ostalog i na antifašizmu koji su istorijski gradila dva njena komstitutivna naroda kako je stajalo u usravom citiranom originalnom dokumentu zvanom ZAVNOH a sada je preostao samo jeddan takav narod taj je 1. slučajni prolaznik u "crvenom Splitu " zalutao među potomke " dalmatinskih brigada" kojih brigada je za čudo uvek bilo brojčano manje od većinskih oružanih snaga države na ćiji dan se ovi u crnom redovno šepure . 2.predstavnik pobedničke strane kome su te ulice otvorene za paradiranje a ne protestovanje zbog nedovoljne zapaženosti i marginalnosti . 3. vrsta demokratskog nastupa grupa. kakvih grupa sada ima po isto tako demokratskoj Ukrajini . Zaključak., Ništa ne može da spreči neke naše turiste da pod šifrom najboljeg od svih mora " ne odu tamo samo par meseci kasnije . Ako ih ovakve "dalma+tinske vrifade " pokažu da su tamo nepoželjni naći će se oznenađenim a možda i uvređenim- Naravno stvar nema [ire razmere , To je "samo ta jedinica " koja ima demokratsko pravo na evociranje uspomena .svog ratnog puta. Ovakvi nisu stvorili RH nego " dalmatinske brigade i ZAVNOH " .Zvući dosta dobro za drugosvetskoratne Jevreje sveta koji pomno prate "istorijske antifašiste " od kojih u RH jedino i zaziru .Da nije tog "svevidećeg oka " mimohod se ne bi medijski ograničavao na isključivo tu jedinicu. Stvar bi bila prikazana onakvom kakva jeste stisnutom vilicom pod brkovima autentičnog i pobedničkog nacizma .

 7. Zoran says:

  "Birajte između Hrvatske i Jugoslavije, birajte između „Za dom spremni“ i za crvenu zvezdu spremni."________Pametni ljudi.

 8. Kulak says:

  Daj Bože da crknu banderovci, ustaše i Nataša Kandić.

 9. NikolaVeliki says:

  Pravo lice hrvata se uvek prikaže u ovakvim prilikama, ne mogu ga sakriti. Taj zverski čopor dobio je državu i priku za klanje Srba zahvaljujući regentu i skotovskoj familiji Karadjordjević i Srpskim komunistima koji su ih podržali i sa njima zajedno Srbe ubijali i državu zversku im napravili. Bob Dilan, veliki amerčki pesnik, muzičar i dobitnik Nobelove nagrade je najbolje opisao hrvate rekavši: "Crnac uvek prepoznaje rasistu, Jevrej uvek preponaznaje nacistu i Srbin uvek prepoznaje hrvata" !!!

 10. Petrovgrad says:

  To je jedina grupica koja je ostala u Hrvatskoj. Sve ostale je proterala EU "Oluja". Klasične galamdžije i bukači. To nisu nikakva faktor.

 11. Crveno i crno says:

  Ne oni zaista nisy vše nikakav faktor. Tj . nisu više. Samo su pokretačka smaga "hrvatskog oslobođemja " . "Crveni Split " pred njima kleći i moli za oproštaj . Tiliko o gradu koji je bio "crven" a sada je sa ponosom bar 10 travnja"crn". Pa naravno da više "nisu faktor " , Nema ni komunista ni Srba ni Italijana . Nepotrebni su ali zgodni za pokjazivanje i privlačenje turista koji ništa ne razumeju ili se prave da ne razumeju .

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *