УСТАШЕ кренуле на хрватску владу!

УСТАШЕ кренуле на хрватску владу!

29 маја 2015

zg_620x05765757Хрватски ратни ветерани који од синоћ протестују у центру Загреба, јер сматају да су им угрожена права и траже оставку ресорног министра Предрага Матића, пробили су полицијску ограду па је ситуација око Марковог трга дошла до усијања, објавила је ХРТ.

Телевизија Н1 јавила је да је том приликом дошло до окршаја полиције и демонстраната, у којем су бачене и бакље на полицајце, после чега су се они повукли, па су бранитељи однели постављену ограду и јежеве, а неки од њих су позвали полицију да откаже послушност.

Демонстранте је ноћас полиција растерала са тог трга јер скуп није био дозвољен па су се повукли у цркву. При претходном покушају да пробију ограду били су заустављени пред улазом на сам трг.

Они и даље траже да разговарају с премијером Зораном Милановићем, а одбили су понуду министра Матића који је дошао међу њих, да с премијером разговарају у понедељак.

У Загреб су стигли аутобусима и ратни ветерани из Славонског Брода, а кренули су и из Осијека.

Председник удружења припадника специјалне полиције из времена рата Јосип Клем у емисији Хрватског радија рекао је да бранитељи, који су ноћ провели у цркви св. Марка, где су потиснути са трга, страхују за своју сигурност и да су под стресом и исцрпљени.

У једном тренутку интервенисала је Хитна помоћ, јер је једном од учесника протеста позлило и одвезен је у болницу.

Полиција је још синоћ у неколико наврата покушала наговорити бранитеље да изађу из цркве, чак је у једном тренутку покушала да уђе, али пролаз су запречили свештници.

Ноћас је реаговала и председница Колинда Грабар-Китаровић која је позвала све одговорне на искорак према дијалогу и заједничком решавању отворених питања и навела да покушава да ступи у контакт са Милановићем.

Ултиматум значи – нема разговора, поручио је министар бранитеља Предраг Матић у разговору за ХРТ који сматра да су ратни ветерани изманипулисани и гледају у своје менторе што им је чинити.

Расправа о овој теми се развила и у Сабору где је опозициона ХДЗ позивала Милановића да дође међу бранитеље, док је владајућа СДП управо њих оптужила да стоји иза тих догађаја.

Посланици ХДЗ су и напустили седницу, пренела је Хина.

Новинарима се пред седиштем ХДЗ-а обратио лидер странке Томислав Карамарко који је рекао да „само један човек може решити овај проблем, то је Зоран Милановић“, позвавши га да разговара с демонстрантима.

KOMENTARI3 коментара

  1. 1 izuzetno dobar čovek says:

    ajmo Usreeeeee, hrabričine, SKVIIIIIIK-SKVIIIIIIIIIIK

  2. Paštrović says:

    Hahaha... konačno i to da doživimo, da ustaše KRENU na ustašku državu! Cudo je taj srbski gen-kod, pa i kad postaneš paposlavac!

  3. Đuro Burek says:

    Crvati dok se ne vrate pod austrijsku i talijansku čizmu i u njihove konjušnice neće se smiriti...ipak je 1300-godišnje robovanje i život po austrijskim konjušnicama uradio navike koje se iz mentaliteta na daju iskoreniti za 45 godina.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u