УСТАШЕ кренуле на хрватску владу!

USTAŠE krenule na hrvatsku vladu!

29 maja 2015

zg_620x05765757Hrvatski ratni veterani koji od sinoć protestuju u centru Zagreba, jer smataju da su im ugrožena prava i traže ostavku resornog ministra Predraga Matića, probili su policijsku ogradu pa je situacija oko Markovog trga došla do usijanja, objavila je HRT.

Televizija N1 javila je da je tom prilikom došlo do okršaja policije i demonstranata, u kojem su bačene i baklje na policajce, posle čega su se oni povukli, pa su branitelji odneli postavljenu ogradu i ježeve, a neki od njih su pozvali policiju da otkaže poslušnost.

Demonstrante je noćas policija rasterala sa tog trga jer skup nije bio dozvoljen pa su se povukli u crkvu. Pri prethodnom pokušaju da probiju ogradu bili su zaustavljeni pred ulazom na sam trg.

Oni i dalje traže da razgovaraju s premijerom Zoranom Milanovićem, a odbili su ponudu ministra Matića koji je došao među njih, da s premijerom razgovaraju u ponedeljak.

U Zagreb su stigli autobusima i ratni veterani iz Slavonskog Broda, a krenuli su i iz Osijeka.

Predsednik udruženja pripadnika specijalne policije iz vremena rata Josip Klem u emisiji Hrvatskog radija rekao je da branitelji, koji su noć proveli u crkvi sv. Marka, gde su potisnuti sa trga, strahuju za svoju sigurnost i da su pod stresom i iscrpljeni.

U jednom trenutku intervenisala je Hitna pomoć, jer je jednom od učesnika protesta pozlilo i odvezen je u bolnicu.

Policija je još sinoć u nekoliko navrata pokušala nagovoriti branitelje da izađu iz crkve, čak je u jednom trenutku pokušala da uđe, ali prolaz su zaprečili sveštnici.

Noćas je reagovala i predsednica Kolinda Grabar-Kitarović koja je pozvala sve odgovorne na iskorak prema dijalogu i zajedničkom rešavanju otvorenih pitanja i navela da pokušava da stupi u kontakt sa Milanovićem.

Ultimatum znači – nema razgovora, poručio je ministar branitelja Predrag Matić u razgovoru za HRT koji smatra da su ratni veterani izmanipulisani i gledaju u svoje mentore što im je činiti.

Rasprava o ovoj temi se razvila i u Saboru gde je opoziciona HDZ pozivala Milanovića da dođe među branitelje, dok je vladajuća SDP upravo njih optužila da stoji iza tih događaja.

Poslanici HDZ su i napustili sednicu, prenela je Hina.

Novinarima se pred sedištem HDZ-a obratio lider stranke Tomislav Karamarko koji je rekao da „samo jedan čovek može rešiti ovaj problem, to je Zoran Milanović“, pozvavši ga da razgovara s demonstrantima.

KOMENTARI3 komentara

  1. 1 izuzetno dobar čovek says:

    ajmo Usreeeeee, hrabričine, SKVIIIIIIK-SKVIIIIIIIIIIK

  2. Paštrović says:

    Hahaha... konačno i to da doživimo, da ustaše KRENU na ustašku državu! Cudo je taj srbski gen-kod, pa i kad postaneš paposlavac!

  3. Đuro Burek says:

    Crvati dok se ne vrate pod austrijsku i talijansku čizmu i u njihove konjušnice neće se smiriti...ipak je 1300-godišnje robovanje i život po austrijskim konjušnicama uradio navike koje se iz mentaliteta na daju iskoreniti za 45 godina.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *