УСТАШЕ НЕ МИРУЈУ! KОЛИНДА СПРЕМА ОПТУЖНИЦЕ ПРОТИВ 20.000 СРБА! Језив план режима у Загребу, за прогон бораца и официра ЈНА и РСK

USTAŠE NE MIRUJU! KOLINDA SPREMA OPTUŽNICE PROTIV 20.000 SRBA! Jeziv plan režima u Zagrebu, za progon boraca i oficira JNA i RSK

21 decembra 2018

Proustaški režim u Zagrebu na čelu sa predsednicom Hrvatske Kolindom Grabar Kitarović sprema novi talas optužnica za izmišljene ratne zločine protiv čak 20.000 Srba!

Hrvatsko Ministarstvo pravde formiraće posebnu kancelariju s cijem da goni bivše oficire JNA i vojske Republike Srpske Krajine (RSK) zbog navodnih ratnih zločina počinjenih od 1991. do 1995. godine. Na njihovim spiskovima, prema saznanjima upućenih, nalazi se između 15.000 i 20.000 vojno sposobnih Srba koji su na bilo koji način učestvovali u ratu.Progon se nastavlja

Na ovu opasnu nameru Zagreba upozorava i Kosta Novaković, nekadašnji pomoćnik komandanta Srpske vojske Krajine (SVK), koji ističe da se ove nove istrage bave svim onim događajima u kojima su zapravo počinjeni ratni zločini nad Srbima.

– Više županijskih tužilaštava je u prethodnih godinu dana otvorilo nove istrage i to mimo postojećeg zvaničnog spiska od 3.556 pokrenutih postupaka. Reč je o ljudima koji se nalaze na hrvatskoj evidenciji starešina JNA, Vojske RSK i MUP RSK, koja broji između 15.000 i 20.000 Srba. Svako ko je počinio neki zločin mora da odgovara, ali jasno je da hrvatsko pravosuđe nema želju da utvrdi istinu, već da legalizuje etničko čišćenje jednog naroda – naglašava Novaković, dodajući da Hrvati žele da prikriju svoje zločine.

– Reč je o perfidnoj igri da je sada svaka hrvatska vojna akcija na Srbe Krajišnike, od akcija „Miljevački Plato“, „Ravni Kotari“, „Maslenica“ ili „Brana HE Peruća“, „Medački džep“, „Bljesak“ i „Oluja“, propraćena odgovarajućom optužbom protiv nekadašnjih oficira JNA ili SVK. Na ovaj način se prikrivaju sopstvena zlodela i umanjuje odgovornost države Hrvatske za nesumnjive zločine nad Srbima od kojih većina nije procesuirana – podvlači on.

Komentarišući nove hrvatske provokacije, predsednik Saveza Srba iz regiona Miodrag Linta ocenjuje da je u pitanju nastavak progona krajiških Srba.

– Hrvatska pokretanjem novih istraga, podizanjem novih optužnica i donošenjem novih presuda nastoji da legalizuje etničko čišćenje srpskog naroda sa vekovnih područja, ali i da potvrdi besmislenu tezu da su Srbija, JNA i krajiški Srbi navodno izvršili agresiju na Hrvatsku. Tužilaštvo za ratne zločine Srbije treba konačno da pokrene istrage za brojne zločine protiv Srba u desetinama hrvatskih gradova, tokom i posle hrvatskih vojno-policijskih akcija. U slučaju da Hrvatska odbija saradnju, srpski nadležni organi treba da raspišu međunarodne poternice protiv osumnjičenih i optuženih pripadnika hrvatske vojske i policije koji su naredili ili izvršili ratne zločine protiv srpskih civila i ratnih zarobljenika – objašnjava Linta.

Hoće da Srbi ne dolaze

Na drugoj strani, general u penziji Božidar Delić ističe da između Hrvata i Šiptara nema razlike.

– Ove najavljene optužnice su prvenstveno usmerene protiv Srba iz Krajine, da im se spreči odlazak u Krajinu, a time i korišćenje imovine. Koordinisano je verovatno sa Šiptarima i predstavlja neki vid podrške. Ovim pokazuju i unutrašnje slabosti u EU. Ljudska prava su u ovoj organizaciji iz godine u godinu sve više ugrožena, a potez Hrvata takođe ide u tom pravcu – zaključuje Delić.

Čak 3.556 krivičnih postupaka

Kosta Novaković takođe ističe da je dosad u Hrvatskoj pokrenuto 3.556 krivičnih postupaka protiv Srba, podignuto je 2.066 optužnica, optuženo je oko 600 Srba, a u toku je 630 postupaka.

– Trenutno je oko 1.600 Srba u postupcima, a u pripremi je nepoznat broj tajnih optužnica. Potencijalno, ako se nastavi ovakav trend optuživanja, na meti se može naći čak oko 100.000 Srba iz Krajine. Na poternicama je 1.011 Srba, a njih 166 je uhapšeno na osnovu Interpolovih poternica, od čega je Hrvatskoj izručeno 59. U zatvorima u Hrvatskoj je oko 30 Srba Krajišnika i bivših pripadnika JNA – navodi Novaković.

(Mediji)

KOMENTARI15 komentara

 1. Velika Metla says:

  Posle Drugog svetskog rata gde su poginuli milioni ljudi ovakve hajke nije bilo od nikoga prema nikome,kao što je od te opako obolele grupacije imena "krvati"! Opasno su oboleli,i SAMO desetkovanje ih može koliko toliko dovesti "u vinklu"! Sva ova njihova ujdurma je SAMO da bi opravdali jedino i prvo etničko čišćenje,koje se desilo u njihovoj genocidnoj tvorevini tkzv državi "hrvatskoj"!

  • Ljubinka says:

   Nisu hrvati krivi no Srbi i Veliki vođa koji kaže nema veze što Srbi u Hrvatskoj nemaju struje vode i puteva mi ćemo baš zato da Hrvatima u Srbiji damo svi i više no šta traže dok poslednji Srbi polako napuštaju Hrvatsku. Tako i treba jer su podržali da Hrvatska uđe šta pre u eu pa će katolička eu pomoći pravoslavnim Srbima glupi bili vekovima glupi i ostali.

 2. Posmatrac says:

  Da li su ove ustase svjesne da zive na srbskoj zemlji I da ce prije ili kasnije morati da vrate dug u krvi. Sumnjam da ih ima dovoljno u toj nakaznoj genocidnoj kurbatskoj pa cemo morati da ih lovimo po svijetu. Samo se ceka da se zla imperija urusi a izgleda se urusava jako brzo.

 3. Deda Micko says:

  Koli ne miruje, cuo sam da opet ima ljubavnika Srbina.

  • Posmatrac says:

   Isto je to pleme, turkomongoloidi. Kuj ce ga znati do kakve je tu genetske greske doslo.

 4. Kulak says:

  Između hrvata i šiptara ima razlike. Ustaše su genocidnije.

  • Posmatrac says:

   Isto je to pleme, turkomongoloidi. Kuj ce ga znati do kakve je tu genetske greske doslo.

 5. MI35 says:

  Zato u mom kraju u Hrvatskoj kuce i stanove prodaju muslimanima. Vec su vise od 30 kuca prodali, a na Kordunu je vec sagradjena dzamija i pocinje gradnja jos jedne.

 6. Vojisava says:

  Četnike se treba apsiti. Bravo za Kolindu.

  • Posmatrac says:

   Ako ti nesto nije jasno procitaj ovo. Da li su ove ustase svjesne da zive na srbskoj zemlji I da ce prije ili kasnije morati da vrate dug u krvi. Sumnjam da ih ima dovoljno u toj nakaznoj genocidnoj kurbatskoj pa cemo morati da ih lovimo po svijetu. Samo se ceka da se zla imperija urusi a izgleda se urusava jako brzo.

 7. doktrina soka says:

  Koje budaletine,pa 100000 Krajisnika samo da krene u setnji preko granice,bez oruzja, Hrvatine bi se dale u trk za Sloveniju i Austriju. Hahahaha,koja bezanija bu nastala.

  • Deda Micko says:

   A sto Krajisnici ne krenu, nemoj ih zadrzavati.

  • Deda Micko says:

   A sto Krajisnici ne krenu, nemoj ih zadrzavati.

  • Deda Micko says:

   A sto Krajisnici ne krenu, nemoj ih zadrzavati.

 8. Pastrovic says:

  Dokle ce moji vajni Srbi da ustase zovu pro-ustase? Jel' zato cuvamo ustaske barjake ispred ustaskih ambasada i konzulata da ih koja srbska dileja kojim slucajem ne "povrijedi"?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *