Hrvati u Vojvodini podržavaju autonomiju

Hrvati u Vojvodini podržavaju autonomiju

11 maja 2013
dshv1-300x225Demokratski savez Hrvata u Vojvodini (DSHV) ocenio je danas da se u vojvođanskom parlamentu mora ostvariti jedinstvo i usvojiti Deklaracija o zaštiti ustavnih i zakonskih prava AP Vojvodine, “bez obzira na to što ona ima samo simbolički, deklaratorni karakter”.

Predsedništvo DSHV-a je, na sednici koja je danas održana, ocenilo da su prava AP Vojvodine ugrožena dugi niz godina i da pokrajinska vlast u prethodnom razdoblju nije imala aktivno stajalište o zaštiti prava i interesa Pokrajine.

“I pored toga, smatramo da pokrajinska vlast ne sme pokleknuti pod političkim i medijskim pritiscima i da mora ostvariti jedinstvo i u Pokrajinskoj skupštini i usvojiti Deklaraciju o zaštiti ustavnih i zakonskih prava AP Vojvodine, bez obzira na to što ona ima samo simbolički, deklaratorni karakter”, navodi se u saopštenju.

Predsednik DSHV Petar Kuntić je, kako je saopšteno, obavestio članove Predsedništva o prvim zvaničnim razgovorima rukovodstva DSHV-a i novoizabranog predsednika Pokrajinskog odbora DS Miroslava Vasina, a ocenjeno je da nema nijednog razloga da se saradnja ne nastavi i u narednom periodu.

Na sednici Predsedništva je pozitivno ocenjeno što je u Zrenjaninu osnovana prva mesna organizacija DSHV nakon 23 godine postojanja u Banatu.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *