Усташијада

Ustašijada

28 maja 2017

Piše: Emil Vlajki

Baš su me u zadnje vrime svi počeli nervirat. Posebno Slovenci. Izgleda da je u ovu idiotsku Europu ušla neka moda zabrane pivačima da vesele narod. Prvo Nijemci, pa Švicarci, pa Austrijanci, a sad i Slovenci, zabranili najbojem hrvatskom pivaču i mom favoritu, Tompsonu, da drži koncerte. Vele, tip je ustaša i doće ga slušat kojekakvi nacisti pa mogu izbit i incidenti sa antifašistima.

Stvarno, ništa više ne razumin, a sav drhtin od bisa. Ali, reka san sam sebi, budi pametan, smiri se i vidi zašto čovika, ni kriva ni dužna, optužuju. Uzeja san onu pismu o čuvenom hrvatskom heroju Francetiću koji je branija ‘Lipu Našu’ od partizanskih bandita, a koju je piva Tompson, i počeja san je analizirat. Pisma je humana da ne može bit humanija i to u svakon pogledu.

Jasenovac i Gradiška Stara, to je kuća Maksovih mesara

Kroz Imotski kamioni žure, voze crnce Francetića Jure

U Čapljini klaonica bila, puno Srba Neretva nosila

Oj Neretvo teci niza stranu, nosi Srbe plavome Jadranu

Ko je moga zamisliti lani, da će Božić slavit partizani

Tko je reka, jeba li ga ćaća, da se Crna Legija ne vraća

Gospe sinjska, ako si u stanju, uzmi Stipu, a vrati nam Franju

Oj Račane jeba ti pas mater, i onome tko je glasa za te

Sjajna zv’jezdo iznad Metkovića, pozdravi nam Antu Pavelića”

Gledan i gledan, i osim par uobičajenih psovki, ništa u toj pismi ne vidin loše. Vidin jedino da Francetić nije bija rasista i da je zapošjava crnce, napravija od njih legiju, kako bi branili Hrvatsku. Isto san tako svatija da je u ono doba, u Jasenovcu, Gradišci, Imotskom i Čapljini, među zanatlijama bilo i puno mesara sa Maksom Luburićem  na čelu, vjerojatno kao predsjednikom sindikata, koji su Srbe, kad su išli na more brodicama i čamcima niz Neretvu, snadbivali mesom kako bi im put bija šta ugodniji.

Ono o Stipi, Franji, Račanu i Anti Paveliću, nisan baš razumija, ali mi se čini da se tu radilo o nekim atletičarima.

I sad, neka mi neko reče kako je Tompson ustaša i da mu triba zabranit pivat! Pa, ako je taj iskazani humanizam u dotičnoj pismi ustaštvo, onda bi bilo dobro da svi postanu ustaše kako  bi se demokracija u svitu šta kvalitetnije razvijala. Tu srpsku ujudurmu, to iskrivjavanje ustaštva, odmah su svatili Kolinda, mačka i po, i Plenković, i hitno tražili od Slovenaca objašnjenje o njihovom rasističkom postupku. Neki očevici tvrde da je Kolinda, koja inače Tompsona obožava, tu bila posebno hrabra. Prije nego će se sastat sa Slovencima, ogrnula se NDH zastavom i počela pivat Tompsonovu pismu ‘Čavoglave’ koja počinje sa ričima: „Za dom spremni“.

Ovaj slogan je odmah privatila omladina u Splitu, Zagrebu, Đakovici i drugdje. U Zagrebu, di je omladina ipak obrazovanija i kulturnija, nosila je transparente sa indijskim svastikama, simbolom starim više tisuća godina, a koje su zlobnici odmah povezali sa Hitlerovim kukastim križevima i nacizmom.

Povrh toga, omladina, svisna da dolazi lito i vrućine, a znajući da je Hrvatska kupila veliki broj prasadi iz Srbije, vikala je: „Zakoljite srpske svinje“, smatrajući da je to boje sad učinit nego usrid lita kada bi se meso moglo pokvarit.

Bilo je tu i duhovitih pošalica.  U centru Đakova srednjoškolci su na labradoru iscrtali kukaste križeve, a pas je zaklon od šaljivđijskih maturanata potražija na terasi kafića. No, zbog silne buke i zviždanja pobiga je prije nego što su ga lokalni volonteri i ljubitelji životinja uspili uvatit i sklonit na sigurno.

I napokon, najveća gorčina za svakog Hrvata. Svi znaju ča je bija Jasenovac: radno utočište za Srbe, Židove i Cigane za vrime rata. I dok su Hrvati umirali po bojištima braneći svoju zemju, gosti u Jasenovcu su imali osiguran posao i uživali. Međutim, nije im vrag dao mira. Umisto da se civiliziraju, oni su se mlatili međusobno, i to maljevima, i bacali mrtve u masovne grobnice. Hrvati su se grozili vidjevši šta ovi probisvjeti čine u radnom logoru.

Ali krvoločni Srbi i ostali, nisu na tome stali. Iz Jasenovca su barbarski napadali obližnje stanovništvo. Čak su napali i jednu postrojbu i tamo pobili sve vojnike. Kolindini Hrvati jedino šta su sad mogli uradit, to je da na ulazu u Jasenovac postave spomen ploču svojim ustaškim herojima.

A onda su neki dekadentni i izdajnički hrvatski mediji poklekli pred četničkim pritiscima koji su dolazili od srpskog lidera u Hrvatskoj, Pupovca, te premijera/predsjednika Vučića iz Beograda, i počeli su napadat ovu spomen ploču tražeći da se skine. Žalosno!

Stvari će se, ipak, možda ispravit. Tvrdi se, da će se na području Jasenovca, na dan proglašenja biskupa Stepinca svecem, onog koji je blagosivja ustaše, održat koncert za nekoliko stotina tisuća hrvatskih domoljuba na kojem će pivat sam Tompson. Patnje i rane Hrvata, uvik za dom spremnih, a koje su im jasenovački barbari: Srbi, Židovi i Cigani nanili, možda time neće biti izličene, ali će biti znatno, znatno ublažene.

(Pravda)

KOMENTARI4 komentara

 1. RASPUCHIN says:

  Emil Vlajki je u nekoliko navrata opravdavao zločinačku akciju "OLUJA" i svim ovim pričama o "pivaču" ne može to opravdati. Čak ne želim ni ulaziti u priču o njegovom porijeklu a što se tiče namjera i to je za diskusiju. Nije mi jasno zbog čega se njemu i onoj Rudan u srPijici daje toliki prostor u medijima? Jedini odgovor koji mi je logičan je taj da medije i dalje kontrolišu "U"DBA-ši i j"U"gonostalgičari!?!

  • EkUmenska EUtanazija says:

   Europeizirano NeoUstaštvo na sve ima osvrt pa i na vlajkijevo alkarsko U SRIDU u opisu stvarnosti eUrh kao državotvornog projekta revitalizacije ustaštva u modernim trendovima europskog ćudoređa. Toliko je morbidno da se više niko normalan ne može ni žgražati već se čine humoresni komični performansi na ustrjnost da se poveruje u ustašku nevinost.

 2. Bulova says:

  Nažalost sve sabrano o civilacijskom nivou i cilju kurvata koji se ne menja vekovima. Samo se sad ništa be ne krije kao i 1914-te, 1941-ve do 1945-te, a od 1991-ve do danas nesmetano sprovodi nad Srbima. Jedino je pitanje dali će se ovo zlo ugušiti u vlastitim fekalijama mržnje jer bez mržnje nema ni kurvatske, ili smo mi davno trebali da pomognemo u konačnom uništenju ove države monstruma.

 3. Bambula says:

  Prljava laž. Kolinda se uopće nije "ogrnula se NDH zastavom". Neki očito ne znaju kako je izgledala zastava NDH.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *