УСТАШКА ПЕСМА У УКРАЈИНИ ХИТ: Обрада Томпсонове „Чавоглаве“ (Видео, текст)

USTAŠKA PESMA U UKRAJINI HIT: Obrada Tompsonove „Čavoglave“ (Video, tekst)

11 februara 2015

ukrajinci 6876Domovino združno u boj, u boj, budimo braća, branimo narod svoj, stanimo Ukrajinac do Ukrajinca, budimo ratnici. Ovako počinje prepev pesme „Bojna Čavoglave“ Hrvata Marka Perkovića Tompsona poznatog po svojim ekstremno nacionalističkim stavovima, a koju izvodi grupa „Krivogradski muzički talenti“ na ukrajinskom jeziku.

Pesma se u ukrajinskoj verziji zove “Mi smo najjači”, a to je i slogan najekstremnijih navijača fudbalskog kluba Karpati iz Lavova.

Pored toga što u Ukrajini protiv proruskih snaga ratuju hrvatski plaćenici, do ratom zahvaćene zemlje stigle su i hrvatske ratne pesme iz takozvanog Domovinskog rata.

Evo i teksta pesme:

Počujte plaćenici ruski vratićete ukrajinski Krim, stići će vas naša vojska ma gde bili. Doći će Božja pravda, slobodni ukrajinski narod će vam suditi.

Hej, vojnici Nacionalne garde – tucite, progonite neprijatelja gde god stignete!

A ovo je originalna verzija u izvođenju hrvatskog nacionaliste Tompsona:

(Vesti-online.com)

KOMENTARI3 komentara

  1. deda mraz says:

    Ma jebo im tomson mater,pa svi znamo da su fasisti u hrvatskoj i ukrajini na vlasti samo je problem sto ovaj nas nesretnik od premijera njih podrzava i naravno mora da se pravda zasto ne uvodi sankcije Rusiji,a ne uvodi ih samo zbog lopova srpskih koji zaradjuju u Rusiji i zbog naroda jer on dobro zna da velika vecina Srba vise voli Rusiju nego ove zlocince sto su nas zadnjh 100 godina 3 puta napadali i unistavali.

  2. Apis says:

    JEL MOŽE NORMALAN ČOVEK DA POVERUJE U UKRAJINSKU PRIČU? Potpuno isti šablon rušenja države i širenje fašizma prenesen iz SFRJ pa čak i pesma. Amerikanci su baš totalno glupi i odvratni jer podcenjuju zdrav razum celog sveta.

  3. Zapadnjak says:

    Apis:Pa zato su oni Amerikanci,njima se može i to da j..u u zdrav mozak ostatak čovećanstva i da ih pritom uopšte ne peče savest tako da jedan normalan čovek nema šanse da u to poveruje,svi se sećamo 99.god.kada su što silom što ucenama naterali 19 država da bombardujz SRJ,ima li to veze s mozbom,pa nema,ali može im se,i još dugo ćemo morati gledati kojekakve gluposti od njih,totalno ostrvljena nacija krvoloka i ubica,sada kad im nemačka polako otkazuje poslušnost,hrvatska im je glavna uzdanica,eto pre neki dan sam čitao šta evropljani misle o hrvatima,pa sam se upitao,šta im to treba,opet su na krivoj strani.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *