УСТАШКЕ СТРАНКЕ ФОРМИРАЛЕ КОАЛИЦИЈУ „Спремни“!

USTAŠKE STRANKE FORMIRALE KOALICIJU „Spremni“!

10 oktobra 2015

Ruza-Tomasic-5477Predsednici hrvatskih desničarskih i konzervativnih stranaka Hrvatske stranke prava (HSP), Hrvatske konzervativne stranke (HKS) i Obiteljske stranke Daniel Srb, Ruža Tomašić i Mate Knezović potpisali su danas sporazum po kojem će te stranke na predstojeće parlamentarne izbore izaći u koaliciji pod nazivom „Spremni“.

Srb je za agenciju Hina nakon potpisivanja sporazuma izjavio da je cilj koalicije zaštita hrvatskih nacionalnih interesa i da ona biračima garantuje zaštitu od rasprodaje nacionalnog bogatstva. „Mi ćemo i kao stranka i kao savez podržavati one političke programe u kojima neće biti velikosrpske ideologije i Samostalne demokratske srpske stranke (SDSS), u kojima neće biti popuštanja njihovim strateškim interesima u Hrvatskoj“, istakao je predsednik HSP-a.

On je potvrdio da to znači da vlada u kojoj bi učestvovao SDSS ne bi mogla da računa na podršku koalicije „Spremni“.

Ruža Tomašić je naglasila da koalicija „Spremni“ biračima „ne nudi samo promene, kao druge stranke, nego stvarne promene za dobrobit Hrvatske“. Tomašić ističe da je postizborna saradnja moguća samo sa onima koji dele program koalicije i takođe odbacuje bilo kakvu mogućnost podrške vladi u kojoj bi učestvovao SDŠ. „Posle izbora ćemo da vidimo šta će se dogoditi. Ako bude samo podela plena među ljudima koji su godinama u politici, u kojoj su obezbedili sebe i svoje potomke, onda mi tu nemamo šta da tražimo. Sa SDSS-om nećemo. Išla bih sa nekom srpskom strankom da su joj članovi hrvatski branitelji, oni koji su se borili za Hrvatsku, a ne vidim sebe sa ljudima koji su išli protiv Hrvatske“, poručila je Tomašić. Iako priznaje da ime koalicije asocira na ustaški pozdrav „Za dom, spremni“, Tomašić ističe da koalicija „nema veze sa tim“. Knezović je istakao da stranke koalicije „Spremni“ dele isti pogled na svet.

„Po tome se razlikujemo od drugih stranaka koje izlaze na izbore. To uključuje i borbu protiv nametanja rodne ideologije koja razara hrvatsko društvo i hrvatsku porodicu“, rekao je Knezović.

KOMENTARI7 komentara

 1. Kulak says:

  Danijel Srb je inače po ocu Čeh a po majci Židov i nema nikakve etničke veze sa hrvatskim narodom,a Ruža Budimir je Srpkinja iz Mladoševice kod Teslića koja se zakamuflirala pod prezimenom Tomašić udavši se na Korčulu.

 2. Fred says:

  @Kulak Sve da je to i točno, moje pitanje tebi je - E i? Kakve to veze ima s bilo čime?

 3. Mila says:

  "Spremni" za Nato koaliciju,zajedno sa Kitarovickom,pravac Ukrina,koju je nazvala uspravnicom. Srecno u ambis,koji ste sami izabrali.

 4. Kiša i kiša.... says:

  Fred, najgore ustaše i najgori hrvatski nacionalisti unutar današnjeg hrvatskog naroda su oni koji nisu orginalno Hrvati. Tako je bilo i prije 1941 a i za vrijeme ustaškog holokausta nad srpskim narodom. Jasnije ?

 5. frka says:

  Evo josh jedna krmacha sa Balkana..Kolinda,,Zgrbljena Kitanovic zvana duga Kita..Taj je nadimak dobila kao sekretarica NATO jer je mjesto dobro jutro pushila kurac svima koji su ushli u kancelariju,,zato je nakon teshkog rada izabrana za predsjednicu naroda zvanog shupak zapada.::))))

 6. Robert Wronsky says:

  Takvih shupaka kao ti ima jako puno u nekim drzavama a ona,neznalico glupa nije sa balkana. Ona je iz Hrvatske, koju ti jako mrzis ali samo to i mozes. Vjerujem da ti IQ nije veci od 70, sto je idiot, naravno.

 7. Dux says:

  @Robert Wronsky Dobro, ajde neka te onda ovaj ''cvetak zanovetak'' (aka Ruža Saobraćajka Motoguz) vodi na časove geografije da ti objasni tačno gde je Hrvatska. I dok si još ''u kancelariji'', toplo bih ti preporučio da obnoviš gradivo iz osnovne škole, nebi li naučio razliku između ''idijota'' i ''mentalnog retarda''.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *