УСТАШКИ БИСКУП полудео због скидања плоче „за дом спремни“ у Јасеновцу

USTAŠKI BISKUP poludeo zbog skidanja ploče „za dom spremni“ u Jasenovcu

8 septembra 2017

Sisački biskup Vlado Košić, poznat po nizu desno-ekstremističkih javnih istupa, oglasio se juče na svom profilu na Fejsbuku u vezi sa odlukom da se tabla s ustaškim pozdravom „za dom spremni“ iz Jasenovca premesti u Novsku

Košić je ocenio da je postupanje vlade Andreja Plenkovića u ovom slučaju „sramotno postupanje vlasti, šrafciger-vlasti“.

– Ako bude sutra braći Srbima smetala hrvatska himna, ova vlast će je zabraniti jer su i ustaše pevale tu himnu. Živela srpska Hrvatska! Pitam se šta bi bilo da su Nemci posle Drugog svetskog rata tražili da u Francuskoj ili u bilo kojoj evropskoj zemlji koja se oduprla njihovoj agresiji vlast ukloni spomenik palim braniocima jer to njima smeta??? Quo vadis Croatia? – napisao je Košić.

Zagrebački portal „Indeks“ podseća da je Hrvatska himna „Lijepa naša“ izvođena u socijalističkoj Hrvatskoj i da niko ne traži njenu zabranu.

„Indikativno je da je za Košića ustaški pozdrav ‘Za dom spremni’ ekvivalentan ‘Lijepoj našoj’, što sugeriše da on savremenu Hrvatsku vidi kao naslednicu zločinačke NDH“, piše Indeks.

„Indeks“ piše i da je „neprimereno i perverzno na mestu najgoreg koncentracionog logora na ovim prostorima instalirati spomen-ploču za bilo koga, na kojoj se nalazi zvanični pozdrav ustaškog pokreta koji je taj logor osnovao i vodio.“

Portal podseća da je ovo samo najnoviji u nizu ispada kontroverznog sisačkog biskupa koji se između ostalog u javnosti istakao svojim prijateljstvom s osuđenim ratnim zločincem Darijom Kordićem, kojeg je više puta javno pohvalio kao „moralnu veličinu“ kao i misama u kojima katoličke vernike poziva da se „odreknu Sotone i Tita“.

KOMENTARI6 komentara

 1. boki says:

  Muslimanska religija ima kancer koji se zove ISIS, a katolicka religija ima isti taj samo pod drugim nazivom> Ustase. Medju njima apsolutno nema razlike, samo se nalaze na dva razlicita organizma. Trebalo bi konacno da neko iz Srpske diplomatije uoci ovu paralelu.

 2. Trifun says:

  Hrvati su pocinili zvjerstva od kojih se covjeku povraca. Niko na svijetu nije pocinio takva zvjerstva drugom covjeku i djetetu na drzavnom nivou. Umjesto da se nove generacije Hrvata distanciraju od tih zvjerstava oni se ponose time. Licno smatram da je zbog toga su ta zemlja i narod osudeni na propast. Sto se i dogada. Dzaba ulizivanje zapadnim genocidnim hijenama koje su same pocinile nevidena zvjerstva. Sada zajedno svi idu na dno ljudske istorije krupnim koracima. Nema nazad.

  • milan says:

   1/1...treba im na tom putu bez povratka pomoci.....sevap je!

  • Bambula says:

   Nisu Hrvati učinili nikakva zvjerstva, već ustaše. Među ustašama je bilo Hrvata, ali i Bošnjaka pa čak i Srba.

 3. gaga says:

  Hrvate ce takva nevolja da snadje da neka im Bog bude u pomoci!Njihovi biskupi su toliko klero-fasisti da je to strasno!Ovaj ovde zamenjuje teze i uporedjuje Francuze i Nemce.Zna se koja je ideologija bila u neckoj u II svetskom ratu a kakva u Francuskoj!Njegova Eminecija izgleda se ponasa autisticno!ustase su bili teski klero-nacisti cak ne i fastisti,fasisti su bili Italijani!Hrvatska je bila jedna klerikalno nacisticka monstrimska tvorevina!

 4. Serbin katoličanac says:

  Svatko bi poludia da mu se dira u lijepu njegovu jer prah se prahu vraća a ovaj misli da će mu se prah vratiti u lijepu njegovu. Ali Gospodin naš kaže da i to nije sve i da će svatko od nas dobiti po djelima svojim, tako da ovaj biskup govori totalne gluposti, umjesto što bi mogao govoriti o spasenju kroz ime i delo Gospoda našeg i Spaistelja Isusa Hrista. No i ovaj vlado je srpskog podrijekla obraćen u katoličanstvo jer su svi košići upravo srbi. Ne?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *