УСТАШКО ЛУДИЛО: Срби 1941. године извршили геноцид над Хрватима! (ВИДЕО)

USTAŠKO LUDILO: Srbi 1941. godine izvršili genocid nad Hrvatima! (VIDEO)

10 maja 2024

Više javno tužilaštvo u Beogradu formiralo je predmet zbog izjava na jednom skupu u Zagrebu, u kojima se „zamenom teza i izvrtanjem istorijskih činjenica Srbi lažno optužuju za genocid nad Hrvatima tokom Drugog svetskog rata i kasnije“, saopšteno je iz tužilaštva.

Predmet je formiran zbog krivičnog dela izazivanje nacionalne, rasne i verske mržnje i netrpeljivosti.Iako su snimci ovih dana ponovo osvanuli na društvenim mrežama, radi se o promociji knjige „Ideologija i propaganda velikosrpskog genocida nad Hrvatima – projekat ‘Homogena Srbija’ 1941“ hrvatskog istoričara Stjepana Loze. Promocija je održana u Hrvatskom državnom arhivu, a prema snimku koji se može naći na internetu radi se o 2019. godini.

Lozo je o svojoj knjizi kojom se „razotkriva kako su Srbi izvršili genocid nad Hrvatima, a onda svoje žrtve optužili za zločin nad njima“ govorio i za „Slobodnu Dalmaciju“ 2018. godine.

Objašnjavao je u tom intervjuu da su „velikosrpske snage“ već u aprilu 1941. imale oblikovanu viziju da stvore „Veliku Srbiju sprovođenjem opšteg genocida nad Hrvatima koje prethodno treba snažno oklevetati. Tako krajem aprila 1941. nastaju dva ključna dokumenta: ‘Homogena Srbija’ Stevana Moljevića i ‘Valerijanov memorandum’ SPC“.

Ovo su, ujedno, i jedina dva istorijska izvora na koje se u javnim istupima Lozo poziva kada objašnjava „velikosrpski genocid“ nad Hrvatima.

Memorandum SPC upućen nemačkim vlastima, izveštaj o stradanju Srba u NDH, on tumači kao namerno klevetanje hrvatskog naroda koje je zahvaljujući „velikosrpskoj mreži“ rašireno po celom svetu. Prava je misterija kako su Nemci, pre svih, poverovali „lažima“ em srpske pa još i pravoslavne crkve, a ne onima koji su bacali cveće pred njihove čizme u Zagrebu – Hrvatima. Koje su u proleće 1941, po Lozovoj teoriji, uveliko „genocidisali velikosrbi“.

Drugi „krunski dokaz“ sprovođenja genocida nad Hrvatima je „Projekat o rešenju srpskog nacionalnog pitanja i budućem uređenju Jugoslavije“, kako je pun naziv dokumenta koji je sastavio pripadnik četničkog pokreta Stevan Moljević. U njemu se predlaže „da se stvori i organizuje homogena Srbija koja ima da obuhvati celo etničko područje na kome Srbi žive“. Takođe, Moljević smatra da je „preseljavanje i izmena žiteljstva, naročito Hrvata sa srpskog i Srba sa hrvatskog područja, jedini put da se izvrši razgraničenje i stvore bolji odnosi između njih“.

Ako je verovati srpskom istoričaru Miloslavu Samardžiću, ovaj tekst nikada nije postao zvanični dokument četničkog pokreta niti u njemu ima nečega što bi ličilo na one zloglasne Pavelićeve trećine u rešenju srpskog pitanja u NDH.

Ako je verovati Stjepanu Lozu, on je bio ideološka osnova da Srbi izvrše genocid nad Hrvatima na prostoru srednje Dalmacije gde su „srpski zločinci pobili tisuće i tisuće potpuno nedužnih hrvatskih civila“. I dok je, istorijski precizno, stradalo „tisuće i tisuće“ Hrvata, Srbi su, po hrvatskom istoričaru, srećno dočekali kraj Drugog svetskog rata u Hrvatskoj. Lozo je za „Slobodnu Dalmaciju“ nabrojao sela i zaseoke gde još ima živih Srba, pa čak i „nekoliko kuća u Brštanovu“.

Čak i u reviziji istorije Drugog svetskog rata, čiji je deo i umanjivanje žrtava Jasenovca, teorije da je Jasenovac bio radni, a ne logor istrebljenja, da su Hrvati većinom bili pripadnici oslobodilačkog pokreta, verzija Stjepana Loze o tome da su Srbi izvršili genocid nad Hrvatima, a onda zamenili uloge dželata i žrtve predstavlja ekstremni, izvitopereni pol.

Na stranu što pojedini istoričari u Hrvatskoj poručuju Lozi da „ubijanje ustaša nije genocid nad Hrvatima“, kao i činjenici da se najveći „genocid“ nad Hrvatima verovatno dogodio nakon ulaska zemlje u Evropsku uniju kada je došlo do masovnog iseljavanja iz ekonomskih razloga.

Ono što upada u oči je da je promocija knjige održana u državnoj ustanovi – Hrvatskom državnom arhivu. Na skupu koji je imao i svoj muzički deo programa, u okviru kojeg je uz zvuke gitare nastupao Ibrica Jusić. I ne samo to. Na predstavljanju knjige je govorio i direktor ove državne ustanove, Dinko Čutura.

„Autor se bavi analizom poznatog dela ‘Homogena Srbija’ i ‘Valerijanovog memoranduma’ SPC. Jedno je strategija, a drugo taktika sprovođenja velikosrpske ideologije i genocida nad hrvatskim narodom. A onda se teza okreće i prikazuje se da su zapravo Hrvati izvršili genocid nad Srbima“, zapazio je na predstavljanju knjige direktor Hrvatskog državnog arhiva Dinko Čutura.

I Stjepan Lozo zaposlen je u državnoj ustanovi – on je muzejski savetnik Hrvatskog pomorskog muzeja u Splitu.

Osim u Zagrebu, te 2019. godine, Lozo je imao čast da svoju knjigu predstavi i u prostorijama Katoličke crkve u Hrvatskoj.

Preciznije u sedištu Sisačke biskupije, koja je o ovom znamenitom događaju i izvestila na svom zvaničnom sajtu. Predstavljanju knjige su prisustvovali sisački biskup Vlado Košić, kao i generalni vikar Marko Cvitkušić, navodi se na sajtu biskupije.

Ni to ne bi trebalo nikoga da iznenadi.Osim što se pojavio na bini pored Marka Perkovića Tompsona na koncertu u Zagrebu 2017, iste te godine sisački biskup oštro je kritikovao hrvatskog premijera Andreja Plenkovića zbog uklanjanja table s natpisom „Za dom spremni“ iz Jasenovca.

„Šta bi bilo da su Nemci posle Drugog svetskog rata tražili da u Francuskoj ili u bilo kojoj evropskoj zemlji koja se oduprla njihovoj agresiji vlast ukloni spomenik palim braniteljima jer to njima smeta? Kvo vadis Kroacija?“, zavapio je sisački biskup u očiglednom poređenju Srba sa nacistima, a Hrvata sa pokretom otpora.

Za Vladu Košića, inače, pojedini hrvatski mediji navode da predstavlja desno-ekstremistički deo Katoličke crkve u Hrvatskoj. Za čiji se umereni deo u hrvatskoj javnosti smatra, na primer, zagrebački nadbiskup Dražen Kutleša koji je rekao da je Alojzije Stepinac „Božji dar hrvatskom narodu“ čija je „briga o zbrinjavanju ratne siročadi po manastirima, internatima i dečijim domovima“ dobro poznata.

Kao što je i Stjepan Lozo ekstremni deo hrvatske istoriografije, na čijem su umerenom polu hrvatski istoričari koji tvrde da žrtava u logoru Jasenovac nije bilo više od 150.000 i da su sve druge brojke, proizvod preuveličavanja i srpske mitomanije.

(RT Balkan)

KOMENTARI24 komentara

 1. Miki says:

  Šta ste očekivali u Orvelijansko vreme. Sloboda je ropstvo. Mir je rat, i naravno, njihova istina je laž. A što ne bi bila, kada to odgovara agendi globalnih vladara.

  • Miki says:

   Pa o tome je pisao i Orvel. Dok su Srbi tamanili ustaše, posle krvavog pira išli su na produljeni odmor u Jasenovac i Gradišku staru...

 2. VRSK says:

  Kako god,kada dodje vreme i taj dan za naplatu svega,ne bio im u koži. Oni nisu svesni da kao potomci najvećih zločinaca neće sprati ljagu sa sebe ni za “tisuću” godina. Narod koji je ukrao sve što ima: zemlju,jezik,naučnike i književnike… čemu li se nadaju u budućnosti?

  • Vitez Rainer says:

   Krepat ćeš ali to ne ćeš doživit SERV!Vidiš, kako smo vas lagano makli iz parlamenta.Mislili ste parazitirati i ubirati EUR-e.Uskoro slijedi završni udarac od strane DP, gdje ća da vam uskrate bilo kakvu mogućnost sudjelovanja u sastavljanja hrvatske vlade.To se ne odnosi samo na vaše, već i na ostale manjince.Ukinut će vam desnica povlastice koje nitko u EU nema, osim nebeskog naroda u RH.

 3. Magun says:

  Što je opančari, svrabi vas nešto? Tek će svrbića da zasvrabi, jer je poganska pasmina sa kojom cijeli civilizirani svijet znade što radit. Tek čete vi vidit svojega.

  • Vasilije says:

   Bok fašisto! Kaj je bilo? Ti bi opet klal djecu? Tražiš naciste saveznike? Spremi vaše hrvatske curke, dolazim da im odradim servis...

   • NikolaVeliki says:

    Ooo pa to se nama ovdje javil jedan od pogane, štakorske hrvatske pasmine... Kak ti lijepo zboriš, kak da ti je Ante Pavelić sve brzoglasom javil, izravno iz pakla. A tamo u pakao bumo sve hrvate poslal. I kak je bio lijepo rekel Bob Dilan, pjesnik i filozof : "Crnac uvijek osjeti rasistu, kak i Židov uvijek osjeti nacistu, a SRBIN uvjek osjeti hrvata" A SVI hrvati zaudaraju i smrde na krv, lešinu i štakorski izmet, jer hrvati jesu smrdljivi čopor štakora

    • Kosovac says:

     Ooo Nikola veliki čivutin se usudio da onoga koji vređa Hrvate naziva „poganim“. Samo je Nikoli dozvoljeno da igra ulogu pljuvača na Hrvate. Uhvatio si se Boba Dilana kao pijan za plot - verovatno misliš da će on da ti bude alibi kada se potpuno otkrije za koji tim igraš.

     • NikolaVeliki says:

      Ooo KOS-ovac opet si štakore izašao iz septičke jame da skičiš i lažeš. Ja nisam napao, niti normalne komentare nazvao poganim. Moj komentar se NE odnosi na Vasilija, ispred mog komentara. Odnosi se na Maguna, pacova hrvatskog i njegovu provokaciju... Ali to su tvoji : Magun, Karital, Željko, Jasmin i ti s njima, kao jugonostalgični pacov i obožavalac zločinaca Broza i Slobe Miloševića.

     • Jedan tamo, ne znaš ga ti... says:

      Ljigo arnautska, kopilanska, što ne ričeš po Kosovu, „dome ugašeni“ (kako te brat Nikola pronicljivo oceni i dijagnostikova), nego si zbrisao sa šiptarskom sićom da ovde, fekalijo, širiš smrad čim gubicu otvoriš i da nama, Srbima zagađuješ prostor? Puna ti usta židova a i pred njima bi se nagu*zio i majku bi im rođenu prodao, k'o onomad dedovinu šipcima. Idi mizerijo - obesi se!

      • Kosovac says:

       Lepo ti kažem da se opismeniš i naučiš da postavljaš komentare, kad si već rešio da prismrđuješ na srpskim sajtovima.

     • Jedan tamo, ne znaš ga ti... says:

      Rekoh - idi, obesi se, mizerijo kosovarska!

 4. Observer says:

  “Više javno tužilaštvo u Beogradu formiralo je predmet zbog izjava na jednom skupu u Zagrebu, u kojima se „zamenom teza i izvrtanjem istorijskih činjenica Srbi lažno optužuju za genocid nad Hrvatima tokom Drugog svetskog rata i kasnije“, saopšteno je iz tužilaštva. Predmet je formiran zbog krivičnog dela izazivanje nacionalne, rasne i verske mržnje i netrpeljivosti.” Ovo je čak pravi odgovor našeg zakonodavstva! Sve hrvatske idiote koji izokreću istorijske činjenice naše Više tužilaštvo može optužiti a sud na osnovu činjenica presuditi S. Lozu i kompaniji i u krajnosti za sva lica koja se ne odazovu po presudi raspisati međunarodne poternice. Čak je hrvatsko tužilaštvo odmah po promocije jednog ovakvog nedela moralo i moglo podići tužbu a sudski organi presuditi vinovnicima čina za izazivanje nacionalne, rasne i verske mržnje i netrpeljivosti. Najbolji primer šta se i kako se radi sa ovakvim i sličnim prekršiocima imaju izraelski pravosudni organi. Srbija se mora ugledati na njih kao primer kako se to radi! Kad Lozo i drugi oduže zaslužene kazne teško će se naći novi iskrivljivači istorijskih i sličnih činjenica. Velika je ovo sramota za hrvatsku državu, doduše i pre je bilo ne možda ovako teških falsifikata, da u međuvremenu od tamošnjih sudsko-tužilačkih organa ništa nije pokrenuto. Ako neće hrvatsko pravosuđe moraće srpsko, jer ovo se kosi sa srpskim zakonima. Obezvređuje sve srpske žrtve, ne samo u Drugom svetskom ratu, u zloglasnoj NDH. Zločinačkim iskrivljivačima istorijskih činjenica i naše tužilaštvo može presuditi i stati im u kraj. Međunarodne konvencije o ratnim zločinima Ženevska pre svega, te MKS a koje su Hrvatska i Srbija potpisale obavezuju obadve države da se njihovi državljani pridržavaju utvrđenih istorijskih činjenica u njihovim istorijskim i dr. naučnim radovima. Tako da autori ovog subverzivnog nedela itekako podležu kako domaćim tako i stranim sudsko-tužilačkim organima - pozitivnim zakonima navedenih država. Pozdravljam ispravnu odluku našeg Višeg javnog tužilaštva u Beogradu!

  • Kosovac says:

   @ Observer, …..Više javno tužilaštvo u Beogradu formiralo je predmet…. I, kome je upućena tužba? Ko će da presudi po tužbi?

  • Kosovac says:

   @ Observer, …..Scenario je odličan, bilo ko da presudi biće u korist Srbije, neka blaga opomena Hrvatima, ali koja će značiti da sud ima pravo da osudi NEGIRANJE genocida. Oprem dobro, evo došla maca na vratanca, pa će onda da pljušte i konkretne presude Srbima za „negiranje genocida“ u Srebrenici, sa jakim obrazloženjem da su Srbi sami tražili kažnjavanje negiranja genocida. Što da presude ne budu i retroaktivne, ovim postupkom će zapad da ima obrazloženje da Srbi to vole. ………………..Zato bi trebalo neko iz ove kukavičke srpske vlasti da pretese i protrese to srpsko Više Javno Tužilaštvo i prouči kakve se to zverke nalaze u njemu i čiji scenario oni to sprovode. Da nije tamo neki dostojan naslednik Vladimira Vukčevića ili onog Hrvata Bruna Vekarića. …..A ako je Srpsko javno tužilaštvo vlasništvo Evropske Unije, onda piši propalo, videće se prema događajima koji će da uslede.

   • Kosovac says:

    @ Observer, …..Ostavi Hrvate na miru, oni rade posao za koji su stručni. I nema potrebe ni da se stide zbog toga. Zašto? Zato što su obezbedili odličnu odstupnicu „kada Vi Srbi umete da umanjujete svoje žrtve u Jasenovcu i ne stidite se, za kaj bi se mi Hrvati stideli?“. I to da su neki obični glupi Srbi, nego sam krem Srpske inteligencije i srpske pravoslavne vere: ………………..Dejan Ristić aktuelni ministar informisanja i telekomunikacija bivši direktor Muzeja žrtava u Beogradu, novoistoričar, pisac antisrpske istorije. Umanjio žrtve iz Jasenovca sa 900.000 na 100.000. Znači, NEGIRAO GENOCID. Takav je nalog dobio ili od glavnog sorošoida, ili od predsednika Srbije koji ga je za te zasluge onomad postavio na ministarsko mesto. Pa sada ima i političku vlast (masonsku) da može Tužilaštvu da došapne naredbu da pišu besmislene tužbe protiv Hrvata, koje su pripremljene sa Srbima stave novu omču za vrat. ……………….. Jovan Ćulibrk Episkop SPC padobranac i duhovni otac Srba. Umanjio žrtve iz Jasenovca sa 900.000 na 100.000. Znači, NEGIRAO GENOCID. Umanjuje broj žrtava koje su pobili Hrvati i muslimani u Jasenovcu i Donjoj Gradini, stratištu na bosanskoj strani reke Save. Ćulibrk je boravio preko 10 godina u Izraelu, gde je radio svoj magistarski rad, za koji je prosečnom studentu potrebno 1 do 2 godine da ga ga uradi. Tamo je i vrbovan, nije samo Fulbrajtova stipendija majstorka za vrbovanje. On potpuno ignoriše radove stručnjaka iz Jad Vašem muzeja u Jerusalimu i radove brojnih muzeja holokausta u Izraelu. Nažalost, on se nametnuo SPC i vladi Srbije kao „stručnjak“ za holokaust, pa je tako postao episkop SPC, predsednik Upravnog odbora Muzeja žrtava genocida u Beogradu, rukovodilac projekta logora Staro Sajmište u Zemunu gde se sprema da proglasi da su Srbi ubijali Jevreje u logoru, umesto ustaša i nemačkog okupatora, itd. Sada je u Narodnoj biblioteci Srbije u Beogradu ponovo održao predavanje o smanjenom broju žrtava u Jasenovcu. Da mi je znati ko mu naređuje da se tako ponaša. ……………….. Veljko Đurić Mišina čuveni član neuspešne komisije SPC koja je trebala da Alojziju Stepincu oprosti zločine genocida nad Srbima. Đurić Mišina se oslanja na neuspelu anketu koju je čak i tadašnja komunistička vlada Jugoslavije odbacila kao nepotpunu i neistinitu. Zato pokušava da prikaže da je broj žrtava u Jasenovcu bio daleko manji. ……………….. Dubravka Stojanović. Ona NEGIRANJE GENOCIDA vrši profesionalno i svakodnevno. Dotična je izjavila sledeće: „Zločin genocida ne zavisi od broja ubijenih. On je definisan kao zločin sa namerom da se uništi jedan narod ili njegov deo. Dakle, ključna je namera, a u slučaju NDH postoji pregršt dokaza da se radilo o zločinu sa namerom da se unište Srbi, Jevreji i Romi. A što se broja žrtava tiče, oni su naučnim metodama utvrđeni na oko 100.000 Srba. Kome je to malo, neka dodaje!“. …..Kada je princ Čarls, mason, predstavnik kraljevske kuće koja vlada Velikom Britanijom, monarhijom svagda neprijateljski orijentisanom prema srpskom narodu, pravio svoju turneju po NATO Balkanu, Kalemegdanom ga je vodala notorna levičarka i jugonostalgičarka, istoričarka Dubravka Stojanović. ………………..Evo ti primer koga prvenstveno treba da ganja srpsko Javno tužilaštvo, a ne tamo neke Hrvatske rodoljube.

    • Gagi says:

     Kosovac... Nevoljno ti se obracam da ti iskazem postovanje za ovaj komentar. Odavno ovde pisem da imam ogromnu sumnju u dobre namere danasnjih politicara, koji su eto, nastavili program i tradiciju svog radnika Josipa. Taj nasilno sprovedeni projekat asimilacije i obeznanjivanja naroda Srpskog, nije mogao da bude realizovan bez prodatih dusa pojedinaca iz naseg naroda. Jedino opravdanje je, taj kolonijalni sistem je uveden silom i batinom, streljanjem na kucnom pragu i jos mnogim morbidnim sistemima te vladavine. Samo je NAS problem sto smo na to pristali, danas su nasi sunarodnici isti kao sto su pobegulje iz Srpskog roda u BiH i ovi unijati. Ova nova okupacija Srpskog naroda i komunisticko bezverje je od naroda stvorilo duhovnu pihtijastu masu. Dobri ljudi i nasa deca, dobrovoljno su pristali na okupatorsku skucenost da imaju kera kog obozavaju u svojih 50 zivotnih kvadrata. Srbija je u medjuvremenu zakorovila, to je ona Srbija za koju su izginuli toliki nasi pretci. Kako bi danas mogli da zive, ta neradnicka postkoministicka birokratija i bulumenta , da nema pacijenata koji ce im krvavo placati svoj zivot u njihovoj parohiji koju izgradjuju bez ikakvih tehnickih normi i zakona. Na kraju, da li su uvazena komunisticka "gospoda" zasluzna da se ordenuju simbolom i medaljom Sv. Save. Sve ovo sto se danas desava nasem narodu, samo je perfidni produzetak izroda i placenika Vatikana da nas na fin okupacioni nacin asimiliraju. Kada se Srbi dobro napijete i najedete, padnete od tog zadovoljstva pod sto, nije tada lako vratiti se svojoj kuci. Tada u toj "srecnoj" glavi, nije bitno da li to zadovoljstvo placa neko drugi, takva je sustina naseg danasnjeg naroda.

     • Kosovac says:

      @ Gagi, …..Hvala kolega, i ja sam takav, ako mi se svidi nečiji govor, ja to priznam bez obzira da li dotični uživa moje simpatije ili ne. ………………..Stalnim pominjanjem komunista ne možeš ništa objasniti. Znaj da su komunisti ispušili pojavom Slobodana Miloševića, daleke 1988. godine. Taj datum je označio pad komunizma i u Srbiji i u celom Istočnom bloku, zato komunisti toliko mrze Slobodana Miloševića. Komunisti više nemaju nikakvu vlast, tada su komunisti i njihova deca konvertovali u SPO, Demokrate i Građane. Za Njih su neki Srbi glasali. Dalje, ti koje sam nabrojao su nastavili svoju konverziju u profitabilne sorošoide, a oni napredniji su dogurali čak do masonerije. Iako brojčano mali, oni su se ubacili u svaku poru srpske vlasti, pa drmaju li drmaju. Ti bi trebalo da o komunistima pričaš samo u prošlom vremenu, sada mi uživamo svetlu budućnost te naše prošlosti, sada nas muzu sorošoidi i masoni, izdajnici i sluge okupatora, ali tamo ne vidim nijednog koji se deklarisao kao komunista.

  • RASPUCHIN says:

   Kažete : " ... velika sramota za 'rvaCku državu"??? Ovo je sviranje 'urcu kako "države" Srbije tako i "višeg javnog". Da li je Vama poznato kolike su razmjere pljačke i šikaniranja Srba od početka devedesetih i da je u tom istom Sisku , koji se pominje u tekstu , a po svjedočenju samih 'rvata ubijeno više od šest stotina Srba za koje niko nikada nije odgovarao? Da li Vam je poznato da se Srbima ne obračunavaju penzije jednako kao 'rvatima. Da li Vam je poznato (naravno da nije ali pitam 'nako) da su mog oca opljačkali za šezdesetak penzija a kada su mu ponovo počeli ispaćivati penzije napravili su novi obračun po kojem su mu iste umanjili a tako su uradili svim penzionerima koji su prije secesije "lijepe njine" otišli u penziju (osim jednom broju koji je imao vezu preko političara iz Srbije i R. Srpske)? Da li Vam je poznato da su mog , sada pok. , oca šikanirali u svim insticucijama "lijepe njine" kada je tražio svoja ostvarena prava a sudovi su ga zavlačili tako bezobrazno da je to za nevjerovati? I mogao bih ovako do sutra nabrajati ali sam ubjeđen da i Vas to ne tangira sudeći po komentaru. Šta očekivati od "države" Srbije kada je predsjednik obećao Kolindi da joj neće dirkati gaćice a , u isto vrijeme , patrijarh ljubi prsten papi i sa Zagrebom se voli javno. Ono što je najgore u svemu ovome je to da ni Vi lično a i ogroman broj ljudi u Srbiji ne shvata da ovo nije slučajno i da je dio projekta koji se provodi više od jednog vjeka a rezultiraće tragično po Srbe. Da li shvatate da se njihov projekat o trećinama Srba koje treba ubiti , protjerati i pokrstiti nije odnosio samo na Srbe u granicama NDH nego na sve Srbe ma gdje živjeli pa i one u Srbiji , kako široj tako i "užoj" Srbiji?

   • Kosovac says:

    @ RASPUCHIN, …..Potpuno si u pravu za ovo u zadnjoj rečenici, s tim što nema govora o nekom pokrštavanju. Sada se ide u direktno satanizovanje.

 5. michael pan says:

  Hrvati, vjestacka tvorevina ... Uskoro dolazi vrijeme da ce i nestati. Sve zavisi od Ruske Specijalne Akcije.

  • Željko says:

   I obratno, Srbija ako ne prihvati uvjete Zapada vraća se u sanstefanske granice Srbije! A da je u Hrvatskoj ludilo, ludilo je, DP formira sa HDZ vladu, HDZ je "kamilica" za DP a hoće da započnu "uvoz" Hrvata iz Južne Amerike jer Hrvati kao i svi na Balkanu izumiru, bijela kuga kosi Hrvatsku!

 6. Gagi says:

  Osim u Zagrebu, te 2019. godine, Lozo je imao čast da svoju knjigu predstavi i u prostorijama Katoličke crkve u Hrvatskoj...... Nista nije moguce, nema tog projekta i mrznje protiv Srba a da nije ukljucena ta njihova izvitoperena duhovna ustanova. Kada se samo setimo, ko je sve od "nasih" politicara klecao i ljubio tu ruku zla njihovom papku, mnoge stvari postanu jasnije.

 7. lekovito bilje says:

  #SRB*SILA REČ BOŽJA=SLOBODAN RAB BOŽJI.AMIN NA VEKE VEKOVA! A ko su krvati?=kurvati? tako ih zvase jedna nasa bakica...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *