УСТАШТВО У ХРВАТСКОЈ: Црнокошуљаши парадирали Загребом!

USTAŠTVO U HRVATSKOJ: Crnokošuljaši paradirali Zagrebom!

28 februara 2016

zagreb tviter_620x0Usred glavnog zagrebačkog trga bana jelačića, u samom centru grada, u nedelju ujutro postojili su se crnokošuljaši, pripadnici stranačke vojske Autohtone hrvatske stranke prava. Slika je bila stravična, muškarci i žene obučeni u crno, sa čizmama na nogama, uzvikivali su ”njima smeta Hrvatska, ali ne smeta Pavelićeva kuna”.

Istovremeno je grupa građana, predvođeni Radničkom frontom, protestovala protiv ove parade fašizma, a policija je sve mirno promatrala, jer je dala dozvolu za ovo okupljanje. Iako je na trgu bilo mnogo policajaca niko nije reagovao i na kraju su se crnokošuljaši razišli.

”Ne novoj Jugoslaviji, ne Velikoj Srbiji”, izvikivali su noseći crne zastave, na kojima je hrvatska šahovnica koja se koristila u vreme NDH, a na zastavama je i pisao stranački pozdrav Za dom spremni.

Ova nova provokacija ustašoidne desnice izazvaće reakcije demokratske Hrvatske, koja se sve više suočava s agresivnim nacionalizmom. Bez sumnje paradiranje crnokošuljaša i ‘stranačkih’ vojska imaće i krajnje negativne reakcije u Evropi, koja upozorava da se Hrvatska okreće sve više ekstremnoj desnici.

KOMENTARI19 komentara

 1. Robert Wronsky says:

  Postrojila se regularna postrojba HOS-a, jedinice koja se borila u ratu 91. Netko ih naziva Ustašama, mada to nisu, kao što to nisu niti 99% Hrvata. Crveni u svojoj nemoći i jalu ne znaju ništa drugo nego pričati samo o ustašama i fašizmu a u stvari oni sami su najveći fašisti.

 2. Aloysius Saint says:

  Fašizam na sve strane. Jedni paradiraju, drugi rehabilitiraju i paradiraju po Ravnoj gori.

 3. milan says:

  @Robert Wronsky, lepi moj šta, botuješ, hoceš reakciju komentatora, što li? Ne nema reakcije jer tako i treba, treba pustiti kretenizam van, treba razvidno, transparentno, da se vidi tko je gde i tko je kakav! Opet se dokazuje ona stara poslovica: Možeš varati celi sve koliko hoceš ali nemožeš dokle hoceš!

 4. tomson says:

  da li neko misli da su krvati samostalni? i pr.vlade i pr.krv. su instalirani iz s a d. sl.kao u srb.

 5. Sale says:

  Ha,ha,koja govna...svasta picka rodi...

 6. bb says:

  Ne znam sta je ovde vazna vest?15 ljudi na trgu?Sve se radi da se skrene paznja sa finansisijkih problema.Isto je i ovde.To je trn u ocima i tamo i ovde,ali to je tezi posao.A postrojiti ljude u uniforme ili bez.To moze bilo ko.Naci posao sa dobrom platom je tesko.

 7. Svetislav says:

  Pa smeta nama i ta kuna od vaseg "poluglavnika", ali eu demonkratija je to dopustila iako je znala za genocid nad Srbima u ndh! Najteze je Srbima u kurvatskoj (ko jos sme da se tako izjasni) a ovi sto oblace usraske uniforme se barem ovde otvoreno slikaju! Najveci problem koji mi moramo da shvatimo u Srbiji, je da 90 posto kurvatskih pokatokicenih hijena misle kao ove hijene cetvrtastih glava i iskrivljenih lica! Tamo se svakodnevno izivljavaju na srpskim mucenicima, cim izadju na ulicu, sikaniraju na poslu, ako i mogu dobiti posao kao Srbi, prebijaju deco po skolama (koja se nisu jos nasilno pokatolicila), ne ostavljajuci nikoga na miru do starca! Kao sto rece americki predsednk Truman, kad je posle rata video dokaze o zlocinima kurvata nad Srbima, da sve kurvate treba staviti pod neograniceno tutorstvo, i nikad im ne dati drzavu! Nazalost to amerikanci nisu uzeli u obzir kad su pomagali kurvatske hijene 90-tih, i to ce ih kostati gubitka imperije kao sto se upravo i dogadja!

 8. Aloysius Saint says:

  @Svetislav Ti si nesposoban dati jednu dobru i uravnoteženu analizu. Previše petljaš s emocijama, a emocije su kao alkohol. Onemogućuju zapažanje i zaključivanje.

 9. Slobodan Radojev Mitric says:

  Crnokošuljaši (nacionalsocijalisti = nacisti & fašisti) paradiraju već godinama i na Ravnoj Gori .. Hrvatski i srpski crnokošuljaši su ista bagra koja je za vreme drugog svetskog rata radila za Hitlera i Musolinija = danas rade za Ameriku EU i NATO.. Jedini pravi borci za slobodu za vreme drugog svetskog rata na našim prostorima bili su Ravnogorci i Partizani.. Ravnogorci nemaju ništa zajedničko sa crnokošuljašima. Srpski crnokošuljaši su ljotini a hrvatski ustaše.. *** Crnokošuljaši (nacional socijalisti = nacisti & fašisti) paradiraju već godinama i na Ravnoj Gori.. Hrvatski i srpski crnokošuljaši su ista bagra koja je za vrijeme drugog svjetskog rata radila za Hitlera i Musolinija = Danas rade za Ameriku EU i NATO.. Jedini pravi borci za slobodu za vrijeme drugog svjetskog rata na našim prostorima bili su Ravnogorci i Partizani.. Ravnogorci nemaju ništa zajedničko s crnokošuljašima.. Srpski crnokošuljaši su ljotini a hrvatski ustaše..

 10. Nusic says:

  Da se samo slika RATKA MLADICA pojavi, razbjezali bi se kao i u proslom ratu ;-) A kamoli da dodje jedan VELJKO MILANKOVIC !!!!!

 11. Svetislav says:

  @sifilicnistepi....reci to tvojim kurvatima koje pokazuju i sire mrznju prema preostalim Srbima u kurvatskoj, sa najnizim "emocijama" genocidnih iskezenih hijena!

 12. Svetislav says:

  @Slododan R Mitric...Razlika je ogromna! Ovi na Ravnoj Gori se napiju, pustaju pesme, napiju se i odu kuci, a nema ih u Knez Mihajlovoj kao usraski crnokosuljasi! Takodje ako pitas ikoga ko je ziveo sa tim zverima u kurvatskoj, oni to rade slozno i sistematski nesto kao siptari ma Kosmetu, i svakodnevno pokazuju mrznju prema komsiji Srbinu, nebitno da li su to deca ili starci! U Beogradu, ako nekog kurvata pljunes, opsujes mu majku, sikaniras decu u skoli, itd, odmah dodje policija, a u kurvatskoj policija se smeje jer i oni isto rade! U Srbiji zive mnogi kurvati i niko ih ne dira, dok u lepoj njihovoj Srbi zive kao na Kosmetu u enklavama!

 13. Aloysius Saint says:

  @Svetislav Infantilno je svoju nezrelost opravdavati tuđom. Tako samo dodatno potenciraš svoju vlastitu nedoraslost.

 14. Milan+ says:

  Sto se raspravljate sa ovim katolikom..? Razgovarate o istoriji sa mufljuzom koji pripada tzv.narodu, koji nema ni istoriju ni jezik..u pitanju je IDENTITETSKI BOGALJ i MORALNA NAKAZA koja slavi decije logore i pokolje Srba. Trebalo bi ga zatvoriti u kavez kao i ove majmunolike domobrane..baciti mu po jednu bananu i to akose pristojno vlada i ne urlice previse.

 15. Svetislav says:

  @Milan+...U pravu si, ali ja licno ne odgovaram njemu, nego iznosim cinjenice da ne bi neki Srbi mislili da su im ove hijene prijatelji!

 16. Milan+ says:

  @ Svetislav Nama Srbima Hrvati i nisu neprijatelji ( 1/3 pravih Hrvata, Zagoraca, Istrijana i sl ). Ovi majmunoliki domobrani su potomci Srba katolika ( Licani, Slavonci, Banijci, Kordunasi i Dalmatinci dobrim delom..svi štokavci i veliki deo čakavaca). U njih spada i ovaj ustasa sto ide od foruma do foruma i provocira..mogao bih da ti naredjam u dva reda spisak imena pod kojima je komentarisao. Baci mu bananu i bice miran :))

 17. Svetislav says:

  @Milan+....Mozda, ali ja mislim da ne bi moglo da se nakupi ni 1/3 tih "dobrih" hrvata! Ali jeste da su sam zagorci, i malo uz madjarsku i austrijsku granicu. Za Istrijane, ja mislim da i oni nisu kurvati, nego poseban narod koji je blizi slovencima, tj. zumberackim pokatolicenim Srbima! kurvatska nikada nije obuhvatala Dalmaciju i Slavoniju, pre ujedinjenja 1918-te godine, i "kraljevog poklona", ta teritorija se predstavljala kao "trojna" teritorija, Dalmacije, kurvatske i Slavonije!

 18. Milan+ says:

  @Svetislav Da, moguce je da i Istrijani nisu Hrvati..znam pouzdano da u Bosni do 18.veka ni u jednom zapisu Hrvati nisu pomenuti. Postojali su samo Srbi katolici.Slavoniju i Dalmaciju da i ne pominjem,kao i sve stokavske krajve..Liku, Baniju, Kordun..sve sami Srbi katolici. Oni u stvari ono malo pravih Hrvata uzasno maltretiraju svojom bolestinom i ustašstvom. Nike ni njima lako :))

 19. Svetislav says:

  @Milan+.....Potpisujem, posebno zadnju recenicu da pokatoliceni maltretiraju ono malo pravih hrvata, sa svojom podloscu, bolesnim ustastvom, i hvaljenjem izivljavanjem nad svezanim ljudima, zenama, starcima i decom!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *