УСВОЈЕН НАЦРТ РЕЗОЛУЦИЈЕ! Формира се војска тзв. Косова!

USVOJEN NACRT REZOLUCIJE! Formira se vojska tzv. Kosova!

15 februara 2017

41kosovo-security-force

U kosovskoj skupštini usvojen je nacrt rezolucije o transformaciji Bezbednosnih snaga Kosova u oružane snage, a kako navodi RTK 2 inicijativu su podržali svi poslanički klubovi osim Srpske liste.

Poslanici Srpske liste bojkotuju rad skupštine i kosovske vlade.

Rezoluciju, koja sadrži dve tačke, predstavio je Daut Haradinaj, kao predsedavajući skupštinskog odbora za unutrašnje poslove, bezbednost i nadgledanje BSK.

Haradinaj je rekao da ako ne može da bude promenjen ustav, moraju da budu pronađeni drugi načini za formiranje vojske, predlažući kao najjednostavniji, promenu postojećeg zakona i da se njime omogući transformacija KBS-a u vojsku, prenosi RTS.

Ustavne promene moguće je sprovesti u kosovskoj skupštini, uz saglasnost dve trećine poslanika, zatim dve trećine srpskih poslanika i dve trećine poslanika manjinskih zajednica.

Premijer nepriznate države Isa Mustafa, rekao je tokom rasprave da je Kosovo ispunilo sve uslove da dobije oružane snage, ali da međunarodni partneri Kosova zahtevaju da formiranje vojske može da se postigne kroz ustavne promene.

On je dodao da od Srpske liste nije dobijena saglasnost za promenu Ustava i transformaciju BSK-a.

KOMENTARIJedan komentar

  1. Batina says:

    Zna gnjojna stoka sifutarska sta ih ceka za zlodjela pocinjena pa se spremaju.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *