УСВОЈЕН ПЛАН: НАТО шаље војску и тенкове на српску границу

USVOJEN PLAN: NATO šalje vojsku i tenkove na srpsku granicu

27 aprila 2018

Amerikanci će danas na sastanku NATO u Briselu zatražiti od evropskih zemalja da na srpske granice dovuku vojnike, tenkove i teško naoružanje!

Ova šokantna informacija procurila je u zapadne medije iz pripremnog materijala za samit NATO na visokom nivou (ministri spoljnih poslova zemalja članica), koji se danas održava u glavnom gradu Belgije. Ovakvo opkoljavanje Srbije, kako se u tim papirima navodi, predviđeno je kao deo strategije u konfrontaciji alijanse sa Moskvom, a isti scenario biće primenjen na svim tačkama gde se direktno sučeljavaju NATO i Rusija. To su, uz Srbiju, Poljska, baltičke zemlje, Finska, Ukrajina…

Prema ovom planu, vojna efektiva NATO bila bi dodatno uvećana pre svega u bazi Bondstil na Kosovu i Albaniji, a zatim i u Makedoniji jer je planiran skori ulazak ove zemlje u Alijansu. Ono što je posebno opasno jeste da će NATO na svaki način pokušati da uvuče i BiH u članstvo, što je juče otkrila i stalna predstavnica SAD u Alijansi Kej Bejli Hačinson.

– Jedna od važnih tema sastanka u Briselu biće zemlje zapadnog Balkana. Razgovaraće se i o postupcima Rusije i kako odgovoriti na njih. Takođe, već su u toku rasprave o tome šta će biti naredni koraci kada je u pitanju BiH, koja je napravila značajan iskorak po pitanju knjiženja vojne imovine i ispunjavanju uslova za aktivaciju MAP (membership action plan – aktivacioni plan o članstvu, prim. Aut.) – otkrila je Harčinsonova karte.S druge strane, iz Stejt departmenta je stigla zvanična objava da će SAD zahtevati od evropskih saveznika, posebno Nemačke, da znatno povećaju vojne budžete zbog navodnih ruskih pretnji. Kako pišu zapadni mediji, takav ultimatum izneće danas u Briselu novi državni sekretar Majk Pompeo. Dolazak zvaničnika takvog ranga jasna je poruka Vašingtona koliko pažnje pridaje tom pitanju.

Vojni analitičar Miroslav Lazanski ne dovodi u pitanje da Amerika otvoreno preti Srbiji.

– SAD traže da zemlje NATO povećaju izdvajanje za vojsku na najmanje dva odsto BDP da ne bi više samo oni finansirali Alijansu. A kada kažu da će tema biti i Zapadni Balkan, to zapravo znači prostor bivše Jugoslavije jer njima smeta naša saradnja sa Rusima i zato gledaju da nas stalno pritiskaju i da nas upozoravaju, što je sasvim jasno. Oni nas otvoreno pritiskaju – rekao je Lazanski.

(Mediji)

KOMENTARI20 komentara

 1. Antibot says:

  Draga Rusijo, Udri NATO i Americke zlikovce okupatore gde god mozes, bez obzira na pretnju nuklearnim ratom, jer oni su foliranti, lazovi, podmetaci, uzurpatori, intrigatori, kurvini sinovi i kukavice koje podmecu i optuzuju druge za prljavstine koje sami cine. Sramno su se pokazali u Siriji, a sigurno ce tako biti i ako ih uz protektorat Rusa odvalimo na Kosovu. Potopite im sve brodove... od nosaca aviona do razaraca i poslednjeg camaca, blokirajte im navigaciju, oslepite im radare... pa onda udrite po njima sa svih strana da zauvek zapamte da Rusiju i Slavenske nacije ne smeju ponizavati i maltretirati. Dosta smo trpeli krvoloka Busa, Klintona i Americku nacisticku administraciju, koja je tokom 242 godine svog ukupnog postojanja aktivno vodila globalne ratove pune 224 godine. Zar oni Rusiji (i nama Srbima) da drze predavanja i kroje demokratiju? Pas im mater zlikovacku. Zato, Rusijo, udri pacove i budale sve dok se ne opamete i ostave male narode na miru. Razbezace se oni na sve strane cim osete Rusku moc na svojoj kozi. Velike su to kurve i kukavice.

 2. goran says:

  Oni nas otvoreno pritiskaju – rekao je Lazanski. Pa, ovaj Lazovanski je totalna budala, ako to tek sada shvata.

 3. Miraš says:

  Ovo ako urade mogu da izazovu sasvim suprotan efekat. Ne čudi da iz Brisela planiraju pritisak na Srbiju u vidu tenkova i vojnika na srpskim granicama jer eto tako bi izgledao početak usaglašavanja spoljne i bezbednosne politike Srbije i EU. Naime uskoro treba da se otvori za Srbiju Poglavlje 31: Spoljna, bezbednosna i odbrambena politika. Vučić je ranije tvrdio da će Srbija ostati vojno neutralna i da nikad Srbija dok je on na vlasti neće izreći sankcije Rusiji. Tako najavljena spoljna politika Srbije morala se naći na udaru jer gledano iz ugla EU i samog NATO-a takvo (ne)ponašanje nije usklađeno sa atlantističkom politikom EU koja je u skladu sa tim naravno i antiruska. Sve što je dosad Vučić tvrdio da će odbraniti - nije odbranio. Sačuvaj nas Bože kad Vučić izjavi i najavi da će nešto braniti jer iz iskustva znamo da posle sledi potpuni demanti toga.

  • Miraš says:

   Moguće je da sa vojskom na srpskim granicama NATO vrši sinhronizaciju te nastoji da obezbedi što težu atmosferu narodu, a što bolju atmosferu vladaru Srbije povodom njegovog konačnog stava o KIM koje je sada ponovo odložio za Maj.

 4. Miraš says:

  Naprimer nekad 2007.godine tvrdio je: KOSOVSKA MITROVICA, 17. januara 2007. (Beta) – U programu Srpske radikalne stranke (SRS) tri osnova cilja su očuvanje Kosova i Metohije u sastavu Srbije, borba protiv korupcije i kriminala i ekonomski razvoj Srbije, rekao je na završnom mitingu SRS u Kosovskoj Mitrovici generalni sekretar Alesandar Vučić. „Između (predsednika i premijera Srbije Borisa) Tadića i (Vojislava) Koštunice nema razlike, Tadić je (kosovskog premijera) Agima Čekua nazvao vojnikom, a Koštunica je odgovoran za puštanje na slobodu braće Mazreku“, kazao je Vučić pred prepunim Trgom Šumadija. Prema njegovim rečima, Srbi neće one koji su protiv Srbije. „Kosovo i Metohija su naša zemlja. Tako je bilo i tako će zauvek ostati. Radikali prema vama osećaju najveću odgovornost“, rekao je Vučić i naglasio da se oni nikada neće pomiriti sa nezavisnim Kosovom. „Niko ne sme da se složi sa svršenim činom. Uvek ćemo tražiti da Kosovo i Metohija budu u Srbiji i mi svoji na svome“, kazao je funkcioner SRS i pozvao građane da glasaju za SRS jer ta stranka obećava promene. Ako nam se nešto i loše desi, potrebna nam je vlast koja će da kaže da mi to ne priznajemo, nema razgovora oko naše zemlje, oko Kosova i Metohije, rekao je Vučić i posebno naglasio „nema Srbije bez Kosova i Metohije“...... A sada Vučić o Kosovu i Metohiji govori: Zar hoćete da i ovo malo Srba izgine za neki mit, imaginarnu slavu? Pritom ni slučajno ne pominje da Rezolucija 1244 obezbedjuje mir na KIM, pa zašto nas onda uporno plaši ratom. Kosovo i Metohija su pod privremenom upravom OUN a rezolucijom 1244 ostavljena je mogućnost da Srbija vrati svoje institucije kada se za to budu stekli uslovi. Dakle umesto da sačeka neko bolje vreme on je radio samo suprotno od te mogućnosti povlačeći sve institucije sa KIM.

 5. Ready GO! says:

  Tim bolje što budu više tenkova i drugog oružija dovukli to će biti veća naša pobeda nad njima. Postepeno početi sa mobilizacijom i obukom vojiske i policije. Uvesti radno vreme i radnu obavezu za sve vojne obveznike. Pripremiti fortifikacije i isterati opremu iz kasarni. Kupiti od Rusije ono što je potrebno i to pod hitnom postupku jel ćemo uskoro biti pod sankcijama i da se ne desi da sa Pragama gadjamo F-18 na 8000m. Mobilisati prvo one koji se dernjaju po stadionima i mobilisati prvo sve usijane glave. Neka to bude naš odgovor.

  • Dr says:

   Potpisujem!

  • Edmond Dantes says:

   Neces morati te sa stadiona da mobilises,oni ce se dobrovoljno javiti.I ja o njima imam mnogo toga negativno da kazem ali im patriotizam nije upitan.Problem kod nas Srba je lazna elita,sve izdajnik do izdajnika.

 6. Trifun says:

  Pozivam Vladu da UBRZA NABAVKE PVO SISTEMA, sa njihovim tenkovima cemo lako, moramo da zatvorimo NEBO SRBIJE ZAUVIJEK za te hijene! Rat za oslobodenje od okupatora je NEMINOVAN. Ovaj put uz DIREKTNU vojnu pomoc Rusije. Nema nazad.

 7. Zaharije qSerak says:

  Zasto li je opasno? To je jedini način da se ode od Ruske čizme.Ruska čizma /SSSR/ nije ništa dobro donijela u prošlosti djelu Evrope pod njenim uticajem.Vjerovatno ima onih koji se sjećaju recimo Jana Palaha,Čehoslovačke,Poljske,Rumunije.......To je spas i za moju Bosnu,pobjeći Putinove Rusije

  • Filip says:

   Auuuuu...Zaharije. Kažeš ruska čizma ništa nije dobro donela. Nije dobro ni što je pobedila fašizam? Znači li to da si fašista?

   • goran says:

    Filip dobro pita, pritom i duhovito, to nam treba.

  • vindfaker says:

   Bosna je Srpska, gruntovno i katastarski 72%!

 8. Ilija Krneta says:

  srbima treba tako u srbiji oni se predaju nece da se bore za svoje sve zemlje se spremile za odbranu a srbijanci gledaju u VUCICA I VLADU prozapadnu da im podeli sendvice sad ce dobiti asov po glavi

  • Milovan says:

   Nemoj ti da se sekiraš za Srbe u Srbiji. Srbija je kao feniks, još je u stanju da zaljulja Evropu. Pripazite se vi tamo da opet ne postanete Hrvatsk Legija stranaca. Primera radi do 1943 god. Šesta lička 98% Srbi, a ona politički i vojno 100% hrvatska jedinica. Nije ona bila usamljena, bilo ih je još. I uposlednjem ratu Martić, Babić i onaj kobasičar, kao i neki oficiri pridoneli su vašem porazu, a ne samo Milošević.

 9. Paštrović says:

  E neka i nestanemo, ali samo da docekamo i taj dan da se pobijemo sa nekim ko nije Svabo!

  • goran says:

   Ju, bas si me nasmejao, komentari su sve duhovitiji.

 10. Milutin says:

  Pa zato MUP na čelu sA STEFANOVIĆEM ODUZIMA ORUŽJE SRBIMA kako ne bi slučajno nekog nacističkog UBICU SRBA I SRBSKE DECE IZ NACISTIČKE AMERIKE I EU A KOJI SE KRIJU IZA TOG NATO KRVNIČKOG NEPRIJATELJA I UBICU SRBA NANIŠANILI ILI NE DAJ BOŽE UBILI. MAidioti veleizdajnički samo jedan nacista neka uđe a da ga ja snimim moj je i božji.

 11. vindfaker says:

  Pozvan je Dodik na svecanost kod Putina, dobicemo Ruske baze po Bosni i Krajisnici ce odbraniti Srpski narod!

 12. goran says:

  Vucko je ispao u cetvrtfinalu. To sam oduvek prizeljkivao, ako ga Putin pusti niz vodu, casticu celu kafanu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *