УСВОЈЕНА РЕЗОЛУЦИЈА УН О КРИМУ: Србија уз Русију – против

USVOJENA REZOLUCIJA UN O KRIMU: Srbija uz Rusiju – protiv

20 decembra 2017

Kijev pozdravlja usvajanje Rezolucije o situaciji u oblasti ljudskih prava na Krimu u GS UN, navodi se u saopštenju ukrajinskog Ministarstva spoljnih poslova.Na glasanju u svetskoj organizaciji koje je održano noćas, Srbija je glasala protiv donošenja ukrajinske revolucije, piše Sputnjik.

U rezoluciji Ujedinjenih nacija koju je podnela Ukrajina, Rusija se poziva da ispuni 12 preporuka kako bi se „hitno stavila tačka na sva kršenja ljudskih prava stanovnika Krima“.

Za usvajanje dokumenta glasalo je 70 država, protiv je bilo 26, dok je bilo 76 uzdržanih. Među onima koji su podržali rezoluciju bila je većina evropskih država i SAD. Protiv su bile Rusija, Srbija, Kina, Indija, Jermenija, Belorusija, Kuba, Iran itd. Mnoge države Bliskog istoka i Severne Afrike, kao i Latinske Amerike bile su uzdržane.

Kijev smatra da podrška ukrajinskog stava kada je u pitanju Krim pokazuje da pitanje tog poluostrva nije završeno i da je međunarodna zajednica poslala jasan signal Moskvi.

„Pažljivo pratimo akcija okupatora i s tim u vezi progon i kršenja ljudskih prava građana Krima sigurno će sa sobom nositi odgovornost. Država-agresor treba da prekine sa samovoljom na privremeno okupiranoj teritoriji i osigura poštovanje ljudskih prava… Naredni korak treba da postane deokupacija poluostrva. Danas je postavljena njena baza“, navodi se u saopštenju.

KOMENTARI9 komentara

 1. Batina says:

  Jel nego ovim ukrajinskim debilima objsnio da je Krim do pedesith proslog vijeka bio u sastavu Rusije pa je nelegalno pridodat toj kvazi tvorevini ukrajini. Sta je ovdje nejasno debili jedni, Krim se vratio tamo gdje je I bio. Boze sacuvaj od ovih nakaradnih I nakaznih ukro-vatikanoida.

  • Velika Metla says:

   Batina,znaš koliko se ukro-vatikanoidi pitaju u vezi Krima? Koliko i ti i ja zajedno! Znači ništa! Taj Krim ne mogu lopovi sa zapada,predvođeni čemerikancima,da prebole,jer im je trebao za okupaciju sibirskog gasa i nafte! To njih svrbi,a ne to da li je "ukropija"ucveljena!

   • zlatko says:

    Tako je. Krim je njima trebao, na njega su računali. Sad su se pomirili da ga nikad neće dobiti jer Ruja ne da, pa ne da, ali glume, tj. pujdaju Ukrajinu da glumi kako još uvek postoji neki nesporazum oko njega. Čisto da talasaju, nerviraju Ruse i održavaju dežurni razlog za sve nepodopštine koje čine ili će počiniti protiv Rusije.

  • Kiki ns says:

   Sad su se Rusi baš,baš potresli i zabrinuli. Zapad može da donosi rezolucije na svakih sat vremena , uzalud... Na Krim mogu eventualno kao turisti.

 2. Velika Metla says:

  Čemerikanci i njihovi čmarolizi,komplet ceo zapad,bili protiv? E,pa to jedino i možete! I tu je vaš kraj!

 3. R.Srpska says:

  E sad su pokazali Rusiji ! :-))) Svaka cast Srbiji za svrstavanje na stranu sa bracom Rusima,srecni smo i ponosni zbog toga. Nikad nacisticki EU i NATO !

 4. tasa says:

  Rusko stanovnistvo sa Krima je nezadovoljno, rusaka federacija im nedozvoljava da budu Ukrainci ? molim vas lepo gde je tu demokratija.

 5. Kulak says:

  I Kijev je bio Rusija.Kijevska Rusija.Odesa je bila Rusija.Carska Rusija.Odesu su oduvek zvali ruskom crnomorskom tvrđavom.Harkov je oduvek bio ruski grad.Dnjepropetrovsk je ruski i ruskojezični grad.Donjeck je ruski i ruskojezični grad.Mihail Bulgakov je iz Kijeva i pisao je na ruskom jeziku i apsolutno po svemu je ruski pisac.To sve mora znati taj ukenjani Petro Waltzman (tzv.Porošenko).A ti kukavni fašisti banderovci poraženi su bili u 2. svetskom ratu i bit će poraženi opet.Mogu oni i nama i Rusima soli na rep.

 6. Vojna I ojdeSe says:

  Vojna, rat, oganj, indijanci Hopi. Cela zamlja u plamenu

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *