УВОД У ВЕЛИКИ РАТ: Британским пилотима дозвољено да нападају руске авионе

UVOD U VELIKI RAT: Britanskim pilotima dozvoljeno da napadaju ruske avione

11 oktobra 2015

RAF No 11 Squadron Typhoon at Green Flag, USAPilotima zemalja NATO-a, uključujući britanske koji lete na višenamenskim lovcima „Tornado“, dozvoljeno je da napadaju ruske vojne avione u vazdušnom prostoru Iraka, ako njihovi životi budu dovedeni u pitanje, piše Daily Star Sunday, pozivajući se na sopstvene izvore u vojnom resoru Ujedinjenog Kraljevstva.

Pilotima Ratnog vazduhoplovstava Belike Britanije naređeno je da na sve moguće načine izbegavaju kontakt sa ruskim lovcima, navodi list.

„Avioni ‘Tornado’ kraljevske avijacije biće ojačani raketama klase ‘vazduh-vazduh’. Dobili su odobrenje da napadaju neprijateljski raspoložene ruske avione“, tvrdi autor članka.

„Ovaj korak je bio preduzet nakon što su britanski ministari upozorili da je situacija na Bliskom istoku „postala mnogo opasnija“, zbog akcija Rusije“, kaže se u člamku.

Prema rečima jednog od izvora lista, „kada avioni lete supersoničnom brzinom „može doći do sudara ili ruski avion može biti greškom oboren“.

KOMENTARI8 komentara

 1. Seki says:

  a oborite ga greskom, mac, mac

 2. BOBAN says:

  BRITANSKA GOVNA SU UVEK I ZAPOČINJALA SVA SRANJA NA PLANETI ! AKO SU RUSI PAMETNI, PRVO TE SKOTOVE TREBA ISTREBITI I POSLATI NA DNO OKEANA TO JEBENO OSTROVO ZLA !

 3. Mila says:

  Bravo englezcici,dozvolili ste Rusima da vas tretitraju kao neprijatelje.

 4. Meri says:

  Imaju kompleks više vrednosti, pa ne mogu da zamisle mogućnost da treba da napuste bliskoistočno ratište, san snova im je da se bar u Iraku zadrže... Krstaši su bili nekad, a danas su neonato krstaši pa sad i ne umeju nekako bolje da se ponašaju. Imaju Rusi lek i za to... ŽILJI BILJI PA VIDJELJI.

 5. Apis says:

  Ako je je rat neizbežan neka se desi dok je Putin u punoj snazi. Ali ne verujem da će se desi jer zapadne hijene napadaju samo ranjene i bespomoćne. Koliko su hrabri dovoljno govori činjenica da u Srbiju nisu smeli ući uprkos svoj tehničkoj i brojčanoj prednosti. Nije mi poznato da je ikada napadač imao toliku prednost i toliki strah da pre sporazuma nije smeo nogom zakoračiti na napadnutu teritoriju. Kasnije su taj sporazum doslovno pljunuli što govori o njihovom vojničkom, političkom i uopšte ljudskom moralu i časti. Zato se prenerazim kad mi neka budala spomene zapadne prijatelje koji su bez alternative. Živ čovek uvek ima alternativu (pogotovo država) ali izbor nikad ne može biti onaj koji je nekažnjeno pucao na moju domovinu i decu. ZATO BRAĆO NIKADA NE DOZVOLITE DA VAS NEKI LOPOV I IZDAJNIK UVUČE U NATO I EU. ZIVOT JE KRATAK I KADA TRAJE 100 GODINA A BRUKA I PROKLETSTVO SU VEČNI!

 6. miroslav says:

  Bas tako Apise.

 7. miroslav says:

  Evo sad sam procitao zvanicno saopstenje Forin ofisa koje glasi:Engleski avioni nece napadati ruske avione.Svo pisanije nase i tog lista su bez veze sa stvarnim dogadjajima.

 8. gladijator svjatoslav says:

  argentina ima tu160m avion sa hidrogenskim bojevim glavama i možeda uništi svaki brod na atlantiku.uskoro invazija na malvinska ostrva od strane argentine.da iskoriste krizu na bliskom istoku.angola ima tu 160m,brazil ima 2tu 160.afrika i južna amerika podelili južni atlantski okean.pobeda,pobeda,pobeda,ura,ura,ura.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *