УВОДЕ САНКЦИЈЕ И СА И БЕЗ РАЗЛОГА: Лавров о главном оружју западних „демократија“

УВОДЕ САНКЦИЈЕ И СА И БЕЗ РАЗЛОГА: Лавров о главном оружју западних „демократија“

23 новембра 2021

ЗАПАД на челу са Сједињеним Америчким Државама уводи санкције са поводом или без њега, а флагрантан пример су ограничења према гасоводу „Северни ток 2“, изјавио је руски министар спољних послова Сергеј Лавров.– Јасно је да радимо у веома тешким условима, изазови и ризици су вишеструки. А као белег времена је већ дуги низ година употреба политички мотивисаних једностраних рестрикција од стране већине западних држава на челу са Американцима, које се уводе редом једна за другом, са поводом или без разлога. Наравно, флагрантан пример је оно што раде са „Северним током 2“ – рекао је Лавров на форуму „Међународна агенда руског бизниса: Изазови, ризици, стратегија и сарадња са државом“.

Он је истакао да на тај начин руске компаније послују „у веома тешким условима“.

– Ми са своје стране на овакве непријатељске кораке одговарамо проверено и адекватно. Руководимо се задацима одржавања стабилности домаће привреде и финансијског система – нагласио је Лавров.

Према његовим речима, Русија истовремено нуди и сопствену позитивну агенду „за обезбеђивање равноправне сарадње и равнотеже интереса у међународним економским односима без икакве дискриминације“.

Сједињене Америчке Државе најавиле су да ће увести санкције за два брода и једној руској компанији укљученој у изградњу пројекта гасовода „Северни ток 2“, рекао је раније амерички државни секретар Ентони Блинкен.

KOMENTARIОставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u