УЗАЛУД РУСКА УПОЗОРЕЊА! Финска улази у НАТО! „Суочићемо се са последицама“

UZALUD RUSKA UPOZORENJA! Finska ulazi u NATO! „Suočićemo se sa posledicama“

3 aprila 2022

Finska premijerka Sana Marin kaže da je vreme da Finska ozbiljno preispita svoj stav o vojnoj privrženosti.

Vojna agresija Rusije u Ukrajini primorala je Finsku da preispita svoju bezbednosnu politiku, smatra Marin i dodaje da „Rusija nije sused kakav smo mislili da jeste“.Svaka odluka o traženju članstva u NATO-u morala bi da bude doneta „temeljno, ali brzo, u suštini – ovog proleća“, rekla je premijerka.

Ona je rekla da će se Finska suočiti sa posledicama i ako odluči da traži pristupanje alijansi ili odluči da ostane van njega, prenose finski mediji.

Premijerka je rekla da će otkriti svoj lični stav o NATO-u dok se budu odvijale rasprave o članstvu u narednim nedeljama.

„Ako bi predsednik ili ja izneli čvrsta mišljenja o ovom pitanju, to bi bio kraj debate… Verujem da je veoma važno da sve centralne institucije Finske budu uključene u tekuću debatu“, rekla je ona.

Marin je takođe naglasila da joj nije poznato da se bilo koja sadašnja članica NATO-a protivi potencijalnoj kandidaturi Finske.

I predsednik Finske Sauli Ninisto kaže da bi široka podrška NATO-u izražena u nedavnim istraživanjima javnog mnjenja mogla da otvori put za pridruživanje vojnom bloku koji predvode SAD bez referenduma.

„NATO mora da zna da postoji podrška naroda. Po mom mišljenju, to već imamo“, rekao je on.

(B92)

KOMENTARI2 komentara

    • Karital says:

      Kao u Kijevu i Kninu...hahahaha!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *