УЗАЛУД СВЕ: Опозиција у Црној Гори без договора о заједничкој листи

УЗАЛУД СВЕ: Опозиција у Црној Гори без договора о заједничкој листи

8 јула 2020

Опозиционе странке у Црној Гори нису уселе да се договоре о заједничком наступу на предстојећим парламентарним изборима.

Посланик Демократског фронта Славен Радуновић изјавио је да, упркос почетном ентузијазму и свих уложених напора, није постигнут договор између опозиционих странака.

„Било је странака које су постављале одређене услове, било је странака које су безусловно биле за заједничку листу, међу којима је и Демократски фронт. Имали смо два услова која је поставила Демократска Црна Гора, врло непријатна за нас јер су се тицала сувереног одлучивања о својим мандатима и људима који ће да представљају ДФ“, рекао је Радуновић.

Он је додао да је ДФ прихватио све предлоге, али да је УРА изјавила да би више допринели уколико би изостали са заједничке листе, преноси портал ИН4С.

За УРУ је, како сазнаје портал, тешко била прихватљива листа са неким странкама из „српског корпуса“, већ искључиво листа на којој нема страначких личности.

Након овог изреченог става покрета УРА, Демократе су саопштиле да оне на листу не иду без њих, чиме је могућност договора нестала.

„Није било договора око јединствене листе. Желим свим актерима срећу на предстојећим изборима. Нећемо тражити кривце међу учесницима састанка“, рекао је представник Демократа, Драган Краповић.

Посланик Уједињене Црне Горе Горан Даниловић је рекао да је његова странка, такође, прихватила све предлоге.

„Овај формат преговарача не може више. Прихватили смо све што је од нас тражено као услов. Да је било до нас, принели би још једну жртву. Сви закључите зашто немамо јединствену листу“, саопштио је Горан Даниловић.Лидер Радничке партије Максим Вучинић саопштио је да је Радничка партија прихватила све услове.

„Не желим да губим наду да ћемо победити режим Мила Ђукановића“, рекао је Вучинић.

„Стидим се од грађана који су од нас очекивали договор. Ми смо били отворени. Кад је УРА рекла да желе да иду самостално, предложили смо двије колоне, као друга добитна комбинација. Демократе то, нажалост, нису прихватиле. Не знам који су разлози, али због њих нисмо постигли договор“, саопштио је испред СНП-а Драган Ивановић.

KOMENTARI3 коментара

  1. Srbija cveta na gori says:

    Da, tipično ponašanje Srpsko, nema dogovora i situacija se ne menja na bolje. Kada je Srbin čuo da može da se bavi politikom presudio je sam sebi, jer je alergičan na bilo kakve dogovore.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u