УЗБУНА! АЛБАНСКИ МИНИСТАР ДОШАО УСРЕД СРБИЈЕ ДА УЈЕДИНИ ШИПТАРЕ!

UZBUNA! ALBANSKI MINISTAR DOŠAO USRED SRBIJE DA UJEDINI ŠIPTARE!

17 januara 2020

Albanci sa juga Srbije potpisali su juče u Tirani sporazum o stvaranju jedinstvene izborne liste albanskih stranaka na predstojećim izborima u Srbiji, a time je predviđeno da se drže programa kad god su u pitanju nacionalni principi i pitanje takozvane Preševske doline.

Sporazum je potpisan u prisustvu v.d. albanskog ministra za Evropu i spoljne poslove Gents Cakaja, a sama lista nosiće naziv „Albanska demokratska alternativa – Ujedinjena dolina“, prenosi albanska agencija ATA.Dokument „Sporazum političkih entiteta na parlamentarnim izborima u Srbiji“ potpisale su Stranka demokratske akcije, Alternativa za promene, Demokratska stranka, Reformski pokret pri ADP i Pokret demokratskog progresa, a on podrazumeva da će se držati programa kad god su u pitanju nacionalni principi i pitanje takozvane Preševske doline.

Kako se navodi, stvaranjem jedinstvene liste obezbediće se veća zastupljenost Albanaca u parlamentu.

Nakon potpisivanja Cakaj, koji je inače poreklom sa Kosova, pozdravio je potpisivanje sporazuma navodeći da su predstvnici Albanaca sa juga Srbije pokazali najbolji primer kako političke podele mogu da se artikulišu u nacionalnom stavu.

(Tanjug)

KOMENTARI3 komentara

  1. Gardista says:

    Ma u Srbistanu moze da radi ko sta hoce. Zabraniti ulaz svim politickim sljamuterima sa KiM i Albanije do zavrsetka izbora. A posle raditi na tome da opet ne dodje do ovoga...inace...

  2. BLuka says:

    Fantastično....Srbi učite kako se to radi;u Republici Srpskoj ko kerovi i mačke, u Crnoj Gori nikada nisu mogli da se dogovore oko jednog predsedničkog kandidata a kamo li o jednoj listi,Hrvatska isto jad i bijeda.

  3. Za Srbiju says:

    "Ujedinjena dolina". Opa, Đurđo! Još od Austrougarske, Zelena transverzala preko BiH, Raške-Sandžaka, Preševske doline, šiptarskog dela Makedonije, ka Turskoj. Srbija ostaje izolovana i odvojena od Srba u Crnoj Gori. Kako će Grci da odgovore, jer mi smo izdali sebe i pretke?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *