УЗБУНА! АЛБАНСКИ МИНИСТАР ДОШАО УСРЕД СРБИЈЕ ДА УЈЕДИНИ ШИПТАРЕ!

УЗБУНА! АЛБАНСКИ МИНИСТАР ДОШАО УСРЕД СРБИЈЕ ДА УЈЕДИНИ ШИПТАРЕ!

17 јануара 2020

Албанци са југа Србије потписали су јуче у Тирани споразум о стварању јединствене изборне листе албанских странака на предстојећим изборима у Србији, а тиме је предвиђено да се држе програма кад год су у питању национални принципи и питање такозване Прешевске долине.

Споразум је потписан у присуству в.д. албанског министра за Европу и спољне послове Гентс Цакаја, а сама листа носиће назив „Албанска демократска алтернатива – Уједињена долина“, преноси албанска агенција АТА.Документ „Споразум политичких ентитета на парламентарним изборима у Србији“ потписале су Странка демократске акције, Алтернатива за промене, Демократска странка, Реформски покрет при АДП и Покрет демократског прогреса, а он подразумева да ће се држати програма кад год су у питању национални принципи и питање такозване Прешевске долине.

Како се наводи, стварањем јединствене листе обезбедиће се већа заступљеност Албанаца у парламенту.

Након потписивања Цакај, који је иначе пореклом са Косова, поздравио је потписивање споразума наводећи да су предствници Албанаца са југа Србије показали најбољи пример како политичке поделе могу да се артикулишу у националном ставу.

(Тањуг)

KOMENTARI3 коментара

  1. Gardista says:

    Ma u Srbistanu moze da radi ko sta hoce. Zabraniti ulaz svim politickim sljamuterima sa KiM i Albanije do zavrsetka izbora. A posle raditi na tome da opet ne dodje do ovoga...inace...

  2. BLuka says:

    Fantastično....Srbi učite kako se to radi;u Republici Srpskoj ko kerovi i mačke, u Crnoj Gori nikada nisu mogli da se dogovore oko jednog predsedničkog kandidata a kamo li o jednoj listi,Hrvatska isto jad i bijeda.

  3. Za Srbiju says:

    "Ujedinjena dolina". Opa, Đurđo! Još od Austrougarske, Zelena transverzala preko BiH, Raške-Sandžaka, Preševske doline, šiptarskog dela Makedonije, ka Turskoj. Srbija ostaje izolovana i odvojena od Srba u Crnoj Gori. Kako će Grci da odgovore, jer mi smo izdali sebe i pretke?

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u