УЗБУНА МЕЂУ ЗАПАДНИМ ГЕНЕРАЛИМА: Тајни савез Русије и Кине

UZBUNA MEĐU ZAPADNIM GENERALIMA: Tajni savez Rusije i Kine

2 decembra 2020

Zapadni generali počinju da izražavaju zabrinutost zbog skrivene i stvarne prirode odnosa između Pekinga i Moskve.

Ruska Federacija i NR Kina još uvek pozicioniraju svoju saradnju kao strateško partnerstvo dve susedne države, ali strani stručnjaci počinju da govore o formiranju punopravnog skrivenog rusko-kineskog geopolitičkog saveza.Potvrda ovoga može se naći u materijalu internet publikacije, gde je predstavljen ekskluzivni prevod članka američkog izdanja The Trumpet.

Autor publikacije Džeremaja Žak skrenuo je pažnju na činjenicu da su ruska i kineska vojska tokom poslednjih 20 godina izvele oko 30 zajedničkih vojnih vežbi.

Istovremeno, priroda takvih manevara ponekad je podrazumevala razmenu tajnih podataka. Ova okolnost naterala ga je da postavi pitanje „koliko bliska mogu biti dva azijska džina?“.

Zauzvrat, viši saradnik Američkog saveta za spoljnu politiku Stiven Blank primetio je u intervjuu za The Trumpet da je „krajnje vreme da analitičari i političari prepoznaju stvarnost koja se razvija pred njihovim očima, odnosno da shvate činjenicu zaključenja vojnog i ekonomskog saveza između Moskve i Pekinga“.

„Kremlj je dugi niz godina odnos sa Kinom nazivao strateškom saradnjom, bez, kako primećuje posmatrač, suštine odnosa“, rekao je Blank, ukazujući na ono što se zaista krije iza tako neutralnog jezika: „Moskva i Peking pokušavaju da prevare strane posmatrači u pogledu stvarne prirode saveza koji se već dugo sprema da bude gospodar sveta“.

(Webtribune.rs)

KOMENTARI3 komentara

  1. Žarko says:

    Pa i vreme je za smenu trule imperije zapada!

  2. M says:

    Ma nije moguće!Ozbiljno?!?Zašto?!?Kako?!?😎

  3. Archelay says:

    Auu,pazi bogati.Kako su smeli da se udruzuju a nisu pitali samozvani"gazda sveta"?To mi lici kada neko izgubi utakmicu pa se zali zbog tendecionog sudzenja.A kada su vec ispali neka igraju kvalifikacije sa Turskom i Severnom Koreju.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *