УЗБУНА МЕЂУ ЗАПАДНИМ ГЕНЕРАЛИМА: Тајни савез Русије и Кине

УЗБУНА МЕЂУ ЗАПАДНИМ ГЕНЕРАЛИМА: Тајни савез Русије и Кине

2 децембра 2020

Западни генерали почињу да изражавају забринутост због скривене и стварне природе односа између Пекинга и Москве.

Руска Федерација и НР Kина још увек позиционирају своју сарадњу као стратешко партнерство две суседне државе, али страни стручњаци почињу да говоре о формирању пуноправног скривеног руско-кинеског геополитичког савеза.Потврда овога може се наћи у материјалу интернет публикације, где је представљен ексклузивни превод чланка америчког издања Тхе Трумпет.

Аутор публикације Џеремаја Жак скренуо је пажњу на чињеницу да су руска и кинеска војска током последњих 20 година извеле око 30 заједничких војних вежби.

Истовремено, природа таквих маневара понекад је подразумевала размену тајних података. Ова околност натерала га је да постави питање „колико блиска могу бити два азијска џина?“.

Заузврат, виши сарадник Америчког савета за спољну политику Стивен Бланк приметио је у интервјуу за Тхе Трумпет да је „крајње време да аналитичари и политичари препознају стварност која се развија пред њиховим очима, односно да схвате чињеницу закључења војног и економског савеза између Москве и Пекинга“.

„Kремљ је дуги низ година однос са Kином називао стратешком сарадњом, без, како примећује посматрач, суштине односа“, рекао је Бланк, указујући на оно што се заиста крије иза тако неутралног језика: „Москва и Пекинг покушавају да преваре стране посматрачи у погледу стварне природе савеза који се већ дуго спрема да буде господар света“.

(Wебтрибуне.рс)

KOMENTARI3 коментара

  1. Žarko says:

    Pa i vreme je za smenu trule imperije zapada!

  2. M says:

    Ma nije moguće!Ozbiljno?!?Zašto?!?Kako?!?😎

  3. Archelay says:

    Auu,pazi bogati.Kako su smeli da se udruzuju a nisu pitali samozvani"gazda sveta"?To mi lici kada neko izgubi utakmicu pa se zali zbog tendecionog sudzenja.A kada su vec ispali neka igraju kvalifikacije sa Turskom i Severnom Koreju.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u