УЗБУНА НА БАЛТИКУ: Русија поново демонстрира силу

UZBUNA NA BALTIKU: Rusija ponovo demonstrira silu

1 aprila 2018

Poslanik Evropskog parlamenta iz Letonije Artis Pabriks napisao je da se ne treba plašiti ruskih vojnih vežbi.

U saopštenju koje je objavio na svom nalogu na Tviteru, parlamentarac je izjavio da „Letonija neće dozvoliti Rusiji da joj pokvari Uskrs“, aludirajući na raketne probe koje je Rusija najavila za period od 4. do 6. aprila u Baltičkom moru.

– Nećemo se bojati ruskih vojnih vežbi. Posmatraćemo i ostaćemo na oprezu, uvereni u sebe i svoju državu i svoju slobodu. Nećemo dozvoliti da nam pokvare Uskrs – istakao je Pabriks.

Sa druge strane, Ministarstvo odbrane Letonije priznalo je da prema međunarodnim sporazumima Rusija ima pravo na održavanje takvih vojnih vežbi na tim teritorijama.

Pabriks se takođe požalio da će Švedska, Poljska i Letonija imati ekonomsku štetu od ruskih vežbi, jer će tokom lansiranja raketa biti narušeno kretanje na moru u tom području.

Osim toga, poslanik je rekao da Rusija ima dovoljno svoje teritorije za održavanje vežbi, nazvavši planirane ruske vojne događaje „hvaljenjem i „znakom za uzbunu“.

– Bilo bi dobro da bude izračunata ekonomska šteta Letonije, Švedske i Poljske, koju će stvoriti iznenadne raketne vežbe u Baltičkom moru. Šteta od narušavanja kretanja i tako dalje. Ako želite da održite vežbe, pokušajte to da radite na svojoj teritoriji – ističe parlamentarac u još jednoj objavi na Tviteru.

Ranije je Ministarstvo odbrane Letonije pozvalo ruskog vojnog atašea Andreja Lobova zbog planova Rusije da izvede raketne probe preko isključive ekonomske zone te baltičke republike.

KOMENTARI4 komentara

 1. Vladimir says:

  Prpa batice...

  • Batina says:

   kevcu stenad.

 2. zlatko says:

  Eto vuka! Eto vuka! Nadam se da su sad naučili da ne smeju bez razloga graktati na Rusiju i davati joj razne opake ideje. Sad neka lepo, polako, pristojno zamole Rusiju da ih ubuduće unapred obavesti o ovakvim eventualnim vežbama i da prelete možda ako može pomeri za par km severno ili šta znam u kom pravcu. Ali sve to da izgovore umiljatim glasom! Rusi su nežna bića, ne trpe grub glas i grubo ophodjenje. Hahahaha!!!

 3. Kolumbo says:

  bdw, mogli biste da podsetite i Amere da ne moraju vežbati na 500m od Ruske granice , da i preko okeana usa ima pomalo mesta za vežbe.Dvoličnost je znak prepoznavanja eu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *