УЗБУНА! Шиптари раде по Београду шта хоће…

UZBUNA! Šiptari rade po Beogradu šta hoće…

9 januara 2019

Trojica Albanaca koja su u noći između Badnjeg dana i Božića ispisala simbole terorističke OVK u snegu na više automobila u beogradskom Mirijevu nakon hapšenja osuđeni su na 55 dana zatvora.

Iba Bajrami (20) i Špreson Bajrami (22) iz Beograda i Danijel Krujeziju (25), koji im je u posetu došao iz Prizrena, zvonili su pojedinim žiteljima Mirijeva na vrata tražeći novac.Pošto ga nisu dobili, po kolima na obližnjem parkingu ispisali su terorističke simbole. Uplašeni građani odmah su pozvali policiju, koja je brzo reagovala.

Bivši operativac jugoslovenske službe bezbednosti Božidar Spasić kaže da je ovde pre svega reč o bezobrazluku, ali da ipak od policijskih službi očekuje da podrobno ispitaju šta se zapravo desilo.

„Ništa nije slučajno, nije dečačka igra kada neko ispisuje terorističke parole po Beogradu. Mislim da je ovo veoma ozbiljan slučaj i da će se naše službe verovatno mnogo detaljnije baviti ovim mladićima. Imaju sasvim dovoljno vremena, 55 dana zatvora da s njima još nekoliko puta porazgovaraju i da se vidi o čemu se zapravo ovde radi“, kaže Spasić.

Iako se radilo i o prosjačenju, koje nije redak slučaj u velikim gradovima Srbije, on dodaje da bi policiji savetovao izuzetan oprez. Siguran sam da ono što će naše službe najviše zanimati jeste odgovor na pitanje — da li ih je neko poslao, da li im je neko naredio da to obave, kaže sagovornik Sputnjika.

„Pretpostavljam da bi službe malo dublje trebalo da uđu u ovu problematiku, koliko zapravo mi imamo takvih simpatizera terorističke organizacije po samoj Srbiji, ne samo u Beogradu. I da se ustanovi da li su ovo bile samo mangupske novogodišnje šale ili se radi o nečemu što je bezbednosno mnogo zanimljivije“, ocenjuje Spasić.

On čak ne isključuje mogućnost da su pojedini pripadnici porodica izgrednika bili i članovi OVK ili drugih organizacija koje Srbiju smatraju neprijateljem.

Kako drugačije objasniti zadojenost šovinizmom i poigravanje simbolom terorističke organizacije, kaže on.

„Ovakav čin, ispisivanje javnih parola o terorističkoj organizaciji u Beogradu jeste znak više za uzbunu, dokaz da se ti mali ’sledbenici terorizma‘ nalaze tu među nama, kao obični građani, možda kao neki učenici ili oni koji su došli ovde da rade, jer na Kosovu i Metohiji nema posla za njih. I da su oni u svakom trenutku mobilni da iskoriste bilo kakvu priliku da prezentuju svoje stavove“, primećuje Spasić.

Iba i Špreson Bajrami i Danijel Krujeziju kaznu izdržavaju u Padinskoj skeli. Zbog drskog i nepristojnog ponašanja koje je dovelo do uznemirenja građana, osuđeni su na 30 dana zatvora, a zbog prosjačenja na 20 dana. Novčana kazna od pet hiljada dinara izrečena im je jer nisu imali lične karte, ali pošto nisu imali novac, ta kazna je zamenjena sa pet dodatnih dana zatvora.

(Sputnjik)

KOMENTARI4 komentara

 1. Zoran says:

  Treba malo, da ovi u krugu dvojke krenu da razmisljaju.

 2. živoder iz Oseka i Ovčare says:

  oduzeti državljanstva toj gamadi i proterati ih iz Srbije na 5 godina, tako je procedura na Zapadu.

  • Gigamoravac says:

   Ko da ih protera? Pa ti sto bi trebali da ih proteraju,rade isto protiv ove drzave. Ko jos veruje u sudstvo i policiju taj je lud.

 3. Vojislav Pajovic says:

  Po Srbiji moze da se radi ko sta hoce , nasa drzava razbacuje drzavljanstvo bilo kome pa i drzavnim neprijateljima br.1 ovo je van pameti.Beogradu i Srbiji treba jedno detaljno prolecno ciscenje da se vidi ko je ovde beogradjanin ?ko je ovde drzavljanin ove zemlje ? Na granici Kosova vracaju nase srbe nazad bez objasnjenja a u Srbiju siptari mogu da udju bez problema ,treba li obican narod Srbije da postavlja rampe po putevima kada nasa vlast radi na stetu svog naroda? A tek planovi da se nasa poluprazna sela nasele arapskim izbeglicama e ona mozemo da se pozdravimo sa srpskom zemljom.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *