УЗБУНА! СИРИЈА ЈЕ НА НОГАМА! САА прогласила највиши степен приправности, војни авиони…

UZBUNA! SIRIJA JE NA NOGAMA! SAA proglasila najviši stepen pripravnosti, vojni avioni…

30 avgusta 2018

Napetost je velika, SAA je u pripravnosti, Rusija upozorava na moguće vazdušne udare Koalicionih snaga predvođenih SAD.

Sirijska arapska vojska (SAA) i njeni saveznici proglasili su najviši stepen pripravnosti za sada iz nepoznatih razloga, ali se da naslutiti da se radi o informacijama koje ukazuju na moguće vazdušne udare Američke koalicije na Siriju i položaje SAA i njenih saveznika.

Isto tako, primećeno je sklanjanje velikog broja sirijskih aviona iz vazduhoplovnih baza u istočnom Damasku, u slučaju napada Koalicije predvođene SAD.

(Pravda)

KOMENTARI10 komentara

 1. Miraš says:

  Do početka idlibske operacije snaga SAA ostalo je još jako malo. Od tada Sirija će imati dve vrste sukoba tj. boriće se sa dva neprijatelja: Al Kaida sa ostalim džihadistima u Idlibu i američke i druge koalicione snage.

 2. Miraš says:

  Američki mediji u njihovoj javnosti već su napravili klimu o neophodnosti bombardovanja Sirije. Slično je i u V. Britaniji. Već po tome je jasno da će se mešati od samog početka idlibske operacije. Neće napasti samo sirijsku vojsku i sirijske ciljeve. Ako bi bilo izvodljivo napali bi i položaje ruske vojske prisutne u Siriji, jedino pretpostavljam da se neće usuditi na otvoren i direktni napad. To će tako prilično napeto biti odsad mesecima tj. dok god traje idlibska operacija.

 3. Roy says:

  jadni i nesrecni srbine hoces li se ikada dozvati pameti? zar ne vidis da je i rusija sluga cionisticke elite isto kao i amerika i da rusija sad upravo stvara veliki izrael u kojem ce se zacariti sin otpadnistva i zla. rusija sve radi sta joj narede cionisti, a ti se srbine i dalje raduj i vjeruj da je to sve slucajno. usput jos i ovo. nuklearno oruzje ne postoji. strase vas i lazu. nikad ga nece upotrebiti jer to ne postoji i nemoguce ga je napraviti. sad pocnite da lupate o hirosimi i cernobilu i ostalim lazima koje su vam podmetli. moj rodjak se napio i razbio svom ocu auto pa je rekao da je jelen izasao na put i da je u brzini udario u jelena. sad svi vjeruju da je jelen kriv. tako je i sa hirosimom i cernobilom, rusenjem zgrada blizankinja i ostalim lazima. nije sve onako kako se prica.

  • Miraš says:

   Čiji si ti sluga? Nije te sramota da ovako direktno i očigledno lažeš?! Nikakvi su tvoji dokazi za to što tvrdiš. Jugozapadni deo Sirije je oslobodjen 1 avgusta, svi položaji snaga SAA su učvršćeni spram linije razgraničenja prema Golanu. Dakle taj jugozapadni deo Sirije Al Kunejtra (ono što je ostalo od nje nakon okupacije Golana iz 1967) Dara i Suvajda neće se otcepiti od Sirije što je bio plan, a ti tvrdiš da postoji ono što ne postoji - da sada raste Veliki Izrael uz pomoć Rusije.

   • Deda Micko says:

    Upravo je onako kako ti ne zelis da vidis, jedino Izrael profitira iz rata u Siriji. Mozda ces shvatiti za jedno dvadeset godina. Daj boze da pozivis.

    • Miraš says:

     Damask i Moskva su sklopili ugovor o vojnoj saradnji na preko 40 godina! Tvoje sumnjive pričice kako Jevreji i izraelski lobi u Moskvi naredjuju Putinu, Kremlju i Državnoj Dumi kakvu će politiku voditi na Bliskom istoku su zlonamerne i besmislene. Izraelski uticaj postoji ali zato što 1,5 milion novijih stanovnika Izraela potiče iz bivšeg SSSR i oni su još uvek povezani ličnim ali i poslovnim vezama sa Rusijom. Kako se u te tvoje pričice uklapaju isporuke ruskog oružja Iranu, ruska pomoć iranskoj ekonomiji da se održi usprkos sankcijama i saradnja koju Moskva i Teheran ostvaruju na svim nivoima? Nikako. Osim toga kako se u to uklapa povećavanje saradnje npr. sa Egiptom? Velika država Egipat za vreme vladavine Envera el Sadata napustila je saradnju sa tadašnjim SSSR-om i okrenula se saradnji sa SAD što se kasnije pokazalo kao velika strateška greška za Egipat. Nije ta odluka bila popularna ni unutar Egipta te izgleda da zbog toga Sadat je i ubijen od strane njegovih egipatskih vojnika. Rusija od ranije ima svoja i razvijena prijateljstva sa arapskim i muslimanskim svetom. Jasno je da je sada mrtav američko izraelski plan za Novi Bliski istok koji je 2006 godine javno najavila Kondoliza Rajs. Tu činjenicu treba uvažiti! To je osnovni razlog besa bilo koje američke administracije a i američke duboke države. Izrael nema više kud nego da uvaži tu realnost jer Rusija se vratila na Bliski Istok i sada je Moskva postala važan činilac za rešavanje problema Izraela na Bliskom istoku te zato Netanjahu sve češće posećuje Moskvu. Samo ti se prividjaju nekakvi jevrejski veoma uticajni duhovi u hodnicima Kremlja. Kremlj nije Bela kuća, a Moskva nije Vašington niti će biti kopija Vašingtona. Osnovni razlog za to je jednostavan i razumljiv - ratovi na Bliskom Istoku ne smeju se preneti na Srednju Aziju, a time i na jug Rusije. Bez obzira na razne ratove na Bliskom istoku koji već dugo traju prirodan cilj Rusije nikako ne može biti Bliski istok u ratovima. Dovoljno je pogledati obim i vrste saradnje sa raznim zemljama Bliskog istoka i sve glupe tvrdnje o "Jevrejima koji hodaju hodnicima Kremlja i tamo govore kakve odluke mora doneti Ruska Federacija" padaju u vodu kao velika besmislica. Živelo se to u Srbiji decenijama pod Brozom pa se vide posledice i dan danas kroz nepravedno i glupo pravljenje uravnilovki u njegovom stilu.

 4. Barakuda says:

  Ovo je dokaz ko je stvorio, financirao i naoružavao islamiste, fanatike ! Sada kada treba da se definitivno očisti Sirija, oni će je napasti ! Pitam se koje je međunarodno pravo na njihovoj strani, na kojega se oni često pozivaju kada su njihovi interesi u pitanju ?

 5. Miraš says:

  Ove podatke pre 2 časa objavio je @Suriyakmaps- #Syria (31/8/2018): - #SAA : 113360,5 Km2 (60,52%) ⏫ - #SDF : 51763,22 Km2 (27,63%) ⏫ - #Rebels : 18135 Km2 (9,68%) ⏬ - #ISIS : 4062,2 Km2 (2,17%) ⏬ ... Pretpostavljam da "rebels" obuhvata i idlibsku zonu i veću američku bazu Al Tanf na jugu Homsa u kojoj ima i FSA ("zelenih" pobunjenika)...

 6. Deda Micko says:

  M kakvo medjunarodno pravo, postoji samo pravo batine koju koriste Izraelci. Ostali samo glume nekakve sukobe. Tramp i Putin rade za Mosad.

 7. Miraš says:

  Bez obzira na sve pretnje Sirija neće odustati od oslobodjenja Idliba od terorista. U početku retpostavljaju se sledeće tri operacije snaga SAA: 1) na jugu idlibske zone odnosno na severu Hame preuzimanje mesta Latamina, Latmin i Kafr Zita, 2) na severoistoku idlibske zone osobadjanje teritorija severozapadno i zapadno od grada Alepa, 3) na zapadu idlibske zone očekuje se oslobadjanje severa Latakije i najsevernijih delova Hame zatim grada Džisr eš Šugur i još priličan deo teritorije severnije prema turskoj granici.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *