УЗБУНА У МОСKВИ: Руске ракете С-400…

UZBUNA U MOSKVI: Ruske rakete S-400…

21 februara 2019

Šef ruskih tehnologija Sergej Čemezov pojasnio je sudbinu protivazdušnih projektila koje je Rusija trebalo da isporuči Kini.

Govoreći na konferenciji za novinare na IDEKS konferenciji, Čemezov je rekao da je Rusija isporučivala protivavionske projektile za sisteme S-400 Triumf u Kinu prema ugovoru.Međutim, brod koji je nosio rakete, naleteo je na oluju i rakete su morale biti naknadno uništene jer su oštećene. Sada Rusija pravi nove rakete koje će uskoro biti isporučene Kini.

Ugovor za isporuku najmanje šest raketa za sistem S-400 Kini procenjuje se na preko 3 milijarde dolara. Prevoz raketa u Kinu počeo je 18. februara. Međutim, narednog dana, brod je naišao na oluju u području engleskog kanala. Tokom oluje, oprema za montažu je pukla, a neki od projektila su ozbiljno oštećeni.

Kapetan je odlučio da vrati brod u Rusiju. Rečeno je da je brod nosio komandnu tablu, radarsku stanicu, električnu i pomoćnu opremu, rezervne delove, alate, pribor i druge elemente sistema.

Kina će naknadno dobiti neisporučenu opremu.

Protivavionski vođene rakete sistema S-400 mogu pogoditi aerodinamičke mete na visinama do 27 km i balističke mete – na visinama do 25 km.

KOMENTARI4 komentara

 1. Milica says:

  ne razumijem , sta je ovdje za uzbunu ?!

 2. milos says:

  A sto brodom ?

 3. triglav says:

  isporuka iz rusije u kinu putem engleskog kanala... hm. pa da li nisu nekada u prošlosti kina i rusija graničile jedna na drugu?

 4. Roy says:

  Bolesni su ili lazu. Pored 4 hiljade kilometara zajednicke granice Rusije i Kine i odlicne povezanosti putevima i zeljeznicom oni salju rakete brodom oko tri kontinenta. Sta tsj brod radi u Engleskom moru? To je isto kao kad bi Srbija isporucila rakete Madjarskoj pa ih poslala brodom niz Dunav u Crno More pa preko Sredozemlja i Atlantika u luku Amsterdam i onda vozom u Madjarsku.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *