УЗБУНА У РУМУНИЈИ – ШТА СУ ТРАЖИЛИ ТО ЋЕ И ДОБИТИ: Руси ће…

UZBUNA U RUMUNIJI – ŠTA SU TRAŽILI TO ĆE I DOBITI: Rusi će…

17 februara 2019

Iz američke baze u Rumuniji nuklearni projektili će do Rusije stići za samo 3 minuta. Ne postoje u Rusiji antiraketni sistemi koji to mogu neutralisati. Putin je već otvoreno najavio, u slučaju da u rumunskoj vojnoj bazi stignu američke rakete, i baza i Rumunija će biti uništeni, jer kao što je rekao “Kada polete rakete ka nama, mi ne znamo da li nose nuklearne glave, i odgovorićemo sa nuklearnim kontraudarom”.

Diplomatskim kanalima Rusi su već saopštili Poljacima i Rumunima da će u slučaju stacioniranja američkih raketa u njihovim bazama, verovatno preventivnim udarima te baze biti uništene. Verovatno je da će SAD to iskoristiti za nuklearni napad na Rusiju.Iz tih razloga pre samo par meseci Rusi su doneli zakon koji je i Putin potpisao da u vojnu strategiju ulazi doktrina preventivnog udara. Glavni razlog za to su vojne baze u Rumuniji i Poljskoj.

Cela stvar je veoma ozbiljna i sve više liči da će Evropa završiti u nuklearnom pepelu. Nekome je ipak stalo da tu armagedon situaciju predstavi kao spin te da Rusi neće reagovati a možda čak i mirno dopustiti da ih SAD izbrišu sa mape.

To je naravno velika budalaština jer je trenutno notorna činjenica da je Rusija vojno mnogo jača i spremnija nego što je Amerika ikad bila. Dokle je spinovanje stiglo možete pročitati u tekstu koji sledi:

Ovih dana se u Rumuniji vodi polemika koja je počela objavljivanjem ekskluzivnog intervjua za Radio Slobodnu Evropu na rumunskom jeziku, kojeg je medij kojeg finansira CIA vodio sa ruskim vojnim analitičarem Pavelom Felgenhauerom.

Međutim, Pavel Felgenhauer je biohemičar, nema nikakvo vojno obrazovanje, a kao proamerički i atlantski novinar izveštava o Rusiji.

Intervju je obična “lažna vest” u kojoj je Felgenhauer bio prisiljen da kaže da su projektili “Kinžal” na ruskim avionima MIG-31K posebno dizajnirani i postavljeni da udare na Rumuniju. Naime, Rumunija je domaćin američkog protivraketnog štita u bazi u Deveselu.

Bivši oficir rumunskog ratnog vazduhoplovstva i bivši dozapovednik vazduhoplovne baze Otopeni kod Bukurešta, Valentin Vasilesku, piše kako je zahvaljujući poslušnim medijima i ljudima u rumunskim obaveštajnim službama, podređenim američkim službama, ova vest emitovana i naglašena za stvaranje prave histerije u Rumuniji.

Rumunski mediji ovih dana žestoko optužuju Rusiju da je cela zemlja meta smrtonosnih ruskih projektila.

Međutim, lično sam uveren da Rumuni nemaju razloga za strah. Slično mišljenje je izrazio je i Valerij Kuzmin, ruski ambasador u Bukureštu.

Rusija neće koristiti projektil “Kinžal” naoružan nuklearnom bojevom glavom za napad na Rumuniju. Hipersonični projektil “Kinžal” je dizajniran da neutralizuje pokretne mete, daleko važnije od objekta u Deveselu. Na primer, pomorske grupe za invaziju formirane oko američkih nosača aviona.

Pogledajmo detaljno kako bi poznata ruska “odbrambena agresija” rumunskih medija trebalo da deluje.

Kao što su kasnije raspravljali analitičari, svi sa vojnim “znanjem” kao Pavel Felgenhauer, američki antibalistički sistem se nalazi se u Deveselu, usred rumunskog sela. Od obale Crnog mora do Devesela je ravan teren i bez ikakvih prepreka. Od Krima do ruba rumunske obale ima 220 do 310 kilometara. Na Krimu je postavljeno 4 x 8 lansera S-400, koji mogu pogoditi vazdušni cilj na udaljenosti od 380 kilometara.

Na planinskim vrhovima Krima, na više od 1500 metara, nalaze se radari za detekciju velike snage. Radari mogu pratiti 300 ciljeva, od helikoptera do aviona, krstarećih i balističkih projektila. Usmereni su na zapad sve do Bosfora. Projektil “Tomahawk”, koji leti brzinom od 800 km/h preko mora ili rumunske ravnice, vrlo je lako otkriti.

Krimski bataljoni S-400, zajedno sa drugim raketama srednjeg i kratkog dometa, rade na automatskom sistemu upravljanja radarskim informacijama zvanom “Poljana D4M1”.

“Poljana D4M1” dobija informacije o lansiranju rakete “Tomahawk” iz Devesela iz ruskih satelita za posmatranje, ali i iz A-50 (AWACS).

Rusija će 2019. godine krenuti sa radom sa novim radarskim bazama u Sevastopolju dometa od 2500 km i mogućnosti ranog upozorenja.

U zaključku, za Rusiju nema nikakve svrhe da udari na američke lansere u Deveselu, čak i ako su naoružani krstarećim raketama “Tomahawk”. Naime, ti projektili, ako bi bili lansirani na ruske ciljeve, bili bi otkriveni u samom trenutku lansiranja. Od samog poletanja bi bili praćeni i oboreni čim izađu iz teritorijalnih voda Rumunije.

Naravno, to Pavel Felgenhauer nije rekao, jer mu je verovatno napisano šta mora da kaže, i sada su Rumuni u smrtnom strahu da je cela zemlja meta projektila “Kinžal”, koji su na ruskim avionima MIG-31K posebno dizajnirani i postavljeni za udare na Rumuniju.

(logicno.com,Webtribune.rs)

KOMENTARI6 komentara

 1. Gardista says:

  Pa nek sutnu napolje lansere i stvar resena.

 2. Slobodanka says:

  Rumune smišljeno i masovno infiiraju sa rusofobijom, tako ih uz pomoć straha drže pod kontrolom. Ali NATO nema odgovor čime će zaštititi preplašene Mumune, naročito sada kada se SAD povukla iz Sporazuma o likvidaciji raketa srednjeg i malog dometa, na kraju će NATO loše proći i u Rumuniji. Izadje li Francuska iz NATO-a, a Francuzi tradicionalno imaju sposobnost i za to, e onda gledajte šta će biti u Rumuniji.

 3. Boško says:

  Neka su u strahu i treba da budu. Jesu li hteli u nato,jesu li hteli amerikance u svojoj kući,e pa eto im sad. I treba da se plaše dokle god ne isteraju tu američku stoku napolje.

 4. Budi Bog s nama says:

  Ako su ameri tako hrabri neka ne mešaju ostali svet u svojoj borbi protiv Rusije. Jer ima da ih nema sa sve ostalim svetom.

 5. mrak says:

  KAKO BESE ONAJ VIC: "JE LI, JE L' TI IMAS KRILA?" "NEMAM." "PA, STA SE K....S ONDA!?"

 6. marko says:

  nece biti za 3 minute nato nema brzine nuklearnih raketa 20 maha kamoli 23 drugo rusija ima podzemne gradove i dubine teritorije tako da je ovo napisano nato glupost hladnog rata 2. rusija ima sad sistem a 135 a 235 s 600 s 400 koji sigurno mogu u kosmosu unistiti rakete pre pada na zemlju

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *