УЗБУНА У САД: Ситуација у Украјини иде у корист Русије

УЗБУНА У САД: Ситуација у Украјини иде у корист Русије

18 јануара 2024

Русија је у бољем положају у Украјини од Кијева, сматра пензионисани потпуковник америчке војске Данијел Дејвис.

Дејвис је на свом јутјуб каналу показао снимак говора руског председника Владимира Путина, који је прошлог уторка рекао да је контраофанзива Оружаних снага Украјине пропала, а ако се тако настави, државност Украјине ће бити доведена у питање.„Веома је сигуран у оно о чему говори… Руски напади су се појачали, а Украјина остаје без финансија… Ситуација на бојном пољу се све више развија у корист Русије“, рекао је Дејвис.

Према његовим речима, руске трупе појачавају притисак дуж целе линије фронта и настављају успешно напредовање. Истовремено, он је додао да је Москва у привредном замаху: развија индустрију, производи беспилотне летелице, ракете, авионе, хеликоптере и артиљеријску муницију много бржим темпом него што Оружане снаге Украјине добијају опрему са Запада.

„Ако обратите пажњу шта се дешава на ратишту, где год да погледате, Украјина се повлачи. Они буквално хватају људе на улици и терају их да обуку војне униформе и оду на фронт“, закључио је он.

После великог неуспеха украјинске летње контраофанзиве, руске трупе су постигле значајан успех у зони Специјалне војне операције.

KOMENTARIОставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u