УЗБУНА У САД: Ситуација у Украјини иде у корист Русије

UZBUNA U SAD: Situacija u Ukrajini ide u korist Rusije

18 januara 2024

Rusija je u boljem položaju u Ukrajini od Kijeva, smatra penzionisani potpukovnik američke vojske Danijel Dejvis.

Dejvis je na svom jutjub kanalu pokazao snimak govora ruskog predsednika Vladimira Putina, koji je prošlog utorka rekao da je kontraofanziva Oružanih snaga Ukrajine propala, a ako se tako nastavi, državnost Ukrajine će biti dovedena u pitanje.„Veoma je siguran u ono o čemu govori… Ruski napadi su se pojačali, a Ukrajina ostaje bez finansija… Situacija na bojnom polju se sve više razvija u korist Rusije“, rekao je Dejvis.

Prema njegovim rečima, ruske trupe pojačavaju pritisak duž cele linije fronta i nastavljaju uspešno napredovanje. Istovremeno, on je dodao da je Moskva u privrednom zamahu: razvija industriju, proizvodi bespilotne letelice, rakete, avione, helikoptere i artiljerijsku municiju mnogo bržim tempom nego što Oružane snage Ukrajine dobijaju opremu sa Zapada.

„Ako obratite pažnju šta se dešava na ratištu, gde god da pogledate, Ukrajina se povlači. Oni bukvalno hvataju ljude na ulici i teraju ih da obuku vojne uniforme i odu na front“, zaključio je on.

Posle velikog neuspeha ukrajinske letnje kontraofanzive, ruske trupe su postigle značajan uspeh u zoni Specijalne vojne operacije.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *