УЗБУНА ЗА ЦЕО БАЛКАН – БИЋЕ РАТА! Албанија легализује националистички покрет ради отимања територаја својих суседа (ДОКУМЕНТ)

UZBUNA ZA CEO BALKAN – BIĆE RATA! Albanija legalizuje nacionalistički pokret radi otimanja teritoraja svojih suseda (DOKUMENT)

13 jula 2017

„Dobra vest za sve članove i pristalice Pokreta za Ujedinjenu Albaniju! Republika Albanija (upravo) je legalizovala Pokret za ujedinjenje Albanije“, istakao na svojoj Fejsbuk stranici njegov glavni ideolog i lider Tahir Veliju [1].

„Odluka o legalizaciji albanskog nacionalističkog pokreta“ [2].

Na sajtu ovog nacionalističkog pokreta još se kaže: Pokret za Ujedinjenu Albaniju traži prirodnu zajednicu albanskih regiona u jedinstvenu, ujedinjenu nacionalnu albansku državu, priznatu od Republike Albanije u skladu sa odlukom br. 5620 – Sud u Tirani.

Pokret za Ujedinjenu Albaniju je dobrovoljno udruženje albanskog naroda, bez obzira na religiju, ideju, pokrajinu, političko mišljenje i socijalno poreklo, ujedinjuje njihove ambicije za fizičko i etničko oslobođenje i ujedinjenje.

Osnovni cilj Pokreta za Ujedinjenu Albaniju je ujedinjenje albanskih teritorija u jedinstvenu albansku naciju – Ujedinjenu Albaniju, a što dovodi do krajnjeg cilja celokupnog rešavanja albanskog nacionalnog pitanja pravnim aktom od 28. novembra 1912. godine.

Predsednik albanskog pokreta Tahir Veliju naglašava da je osnovna svrha Pokreta oslobađanje i nacionalno jedinstvo, u skladu sa njegovim statutom, ovaj cilj ne može se menjati sve do njegove potpune implementacije.

„Pokret za Ujedinjenu Albaniju ima za cilj ujedinjenje Republike Kosova i Albanije u okviru demokratskog referenduma o institucionalnom ujedinjenju država mirnim putem.

Albanski pokret pokušava unifikovati albanske teritorije koje danas predstavljaju prirodne granice Albanije, koristeći sva demokratska sredstva i metode za postizanje nacionalnih ciljeva za nacionalno oslobođenje i ponovno ujedinjenje“, rekao je Veliju i dodao: „konačno, došlo je vreme za ostvarenje ambicija albanskog naroda za nacionalno ujedinjenje, u skladu sa pravnim aktom od 28. novembra 1912. godine Skupštine u Valoni, kada je od strane predstavnika četiri albanske pokrajine (vilajeta) usvojena Deklaracija o nezavisnosti Albanije u njenim prirodnim i zakonskim granicama“.

Doduše, u listu „Shqipëria“ [3] Veliju izjavljuje da na legalizaciju Pokreta za ujedinjenje Albanaca reagovao je iz Atine srpski ministar spoljnih poslova Ivica Dačić i njegov grčki kolega Nikos Kocijas zajedničkim saopštenjem, da su zabrinuti zbog uticaja albanskog faktora u regionu Zapadnog Balkana i dodaje: „pre nego što počnu klevetati Republiku Albaniju i Republiku Kosovo, Dačić i Kocijas neka zaustave svoje genocidne projekte u vidu etničkog čišćenja albanskih teritorija koje su zapravo bile pod njihovom okupacijom. Autohtoni Albanci pod Srbijom i Grčkom su najdiskriminisaniji narod u Evropi. Srbija i Grčka dosledno i po svaku cenu pokušavaju da promene nacionalnu strukturu stanovništva i izvrše genocid nad albanskom nacijom. Albanci ne traže ništa više od svog prava po međunarodnim zakonima i konvencijama. Albanska nacija, kao i sve druge nacije, treba da uživa legitimno i neotuđivo pravo da živi slobodno i ujedinjeno u skladu s pravom naroda na samoopredeljenje i dekolonizaciju“, zaključuje Veliju.

——————————–

1./. https://shqiperiaebashkuar.al/2017/07/shqiperia-shuplake-greqise-dhe-serbise-legalizon-levizjen-per-shqiperi-te-bashkuar/

2./. https://www.facebook.com/pg/LSHB.AL/posts/

3./. https://shqiperiaebashkuar.al/2017/07/shqiperia-shuplake-greqise-dhe-serbise-legalizon-levizjen-per-shqiperi-te-bashkuar/

(Slaviša Lekić, sveštenik / Vaseljenska)

KOMENTARI7 komentara

 1. Pastrovic says:

  Kad ovo siptarsko pismo prevedemo dobijamo ovo:" Veliko fala partis demokratike de Srbiz- sto su unistili svoja orudja i oruzja, i sto su godinama garantovali svojim gradjanima da rata vise nece da bude, pa su shodno tim obecanjima ukinuli vojni rok. Faljimenderes"!

 2. Bambula says:

  "Albanska nacija, kao i sve druge nacije, treba da uživa legitimno i neotuđivo pravo da živi slobodno i ujedinjeno u skladu s pravom naroda na samoopredeljenje i dekolonizaciju“, zaključuje Veliju." Samo promijeniti "albanska" u "srpska" i "Veliju" u "Milošević" i dobit ćete natrag 90-e. Sve isto, samo su Albanci nadmašili svoje učitelje, Srbe.

  • maximus says:

   A i ti nisi dalje otisao od Milosevica i Berlinskog Kongresa sto te samo cini prepoznatljivim srpbkim neprijateljem.Dok je takvih "Srba" Jugoslovena nema nam naprijed, mada ja mislim da ti i nisi Srbin.

   • Kosovac says:

    @ maximus,…. On smrdi na Hrvata, ali umerenog, kao srpski komunista koji se nije dobro snašao u novom demokratskom sistemu.

 3. Kosovac says:

  Za sebe kažu „LËVIZJA PËR SHQIPËRI – POKRET ZA ŠIPNIJU“, i izgovaraju „lvizja pr Šćipri“. Sve je jasno. Ali kada prevode nekom drugom, oni ga lako prevedu „Pokret Albanaca“. Ne pišu i ne kažu „LËVIZJA PËR ALBANIJA“, nigde se „Albanija“ ne spominje, spominje se samo u prevodu. Nema logike ama baš nikakve….. Ja znam koja je logika, logika je kurvinska, ali su Šiptari spasili svoju čast tako da oni nisu kurve, kurve su oni koji ih zovu Albanci. Naravno, kurve su i „albanski“ kumovi – Austrija i danas sorošoidi, to istorija već zna….. Čak idu dotle da onom koji nije Šiptar ne daju da ih naziva Šiptar, mora da ih zove „Albanac“, u suprotnom to je uvreda (cvrc milojka). To je ujdurma iz komunističkog perioda, kada se Šiptaru s Kosova kaže da je Albanac, šta drugo nego logičan zaključak da je to Kosovo gde živi Albanac – Albanija a ne Srbija. Ruku na srce i pre komunista za tu varijantu se zalagao i Dimitrije Tucović, Srbija mu se odužila zakopavši ga na prestižnom trgu u Beogradu.

 4. Pastrovic says:

  Elem, kad te pocera velika nuzda i kad ustanes sa WC solje, taj "ucinak" se zove - BAMBULA!

 5. Mali says:

  Pa ima Albanaca i u Italiji,Americi...Samo sto nema Italijana u Albaniji,Srba,Grka..Koja sprdnja od medjunarodnih zakona

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *