УЗНЕМИРУЈУЋЕ ТВРДЊЕ: Ево због чега је Америка напустила Авганистан…

УЗНЕМИРУЈУЋЕ ТВРДЊЕ: Ево због чега је Америка напустила Авганистан…

12 септембра 2021

Сједињене Државе су приморане да повуку свој војни контингент из Авганистана јер нису израчунале своје снаге и способности. Ово је изјавио безбедносни и политички аналитичар Јаков Kедми.Експерт је нагласио да су САД превише “распршиле” своје трупе по целом свету.

Он је у интервјуу за Украина.ру рекао да би Американци волели прозападни режим у Авганистану, будући да се та земља налази у непосредној близини Русије и Kине.

Међутим, испоставило се да су ресурси Вашингтона, укључујући и војску, мањи него што је очекивао. Kао резултат тога, Сједињене Државе су морале размислити о одласку из централноазијске државе како би се усредсредиле на важнији циљ.

„Стога су, да би остали на главном правцу који имају – а то је Kина и покушај да се заустави Kина – приморани су да напусте друге делове света, у које су ушли, уверени у своју безграничну моћ и апсолутну некажњивост, “, Рекао је Kедми.

Аналитичар је навео да корен америчких проблема лежи у њиховој жељи да нанесу пораз Москви и Пекингу истовремено. Американци су преценили своје способности и сада убиру плодове својих погрешних прорачуна.

Wебтрибуне.рс

KOMENTARI4 коментара

  1. Bilo jednom u Ameriki says:

    Umesto da im trupe čame po afganistanu sad bi malo mogle i po ruskoj granici? Čak ni oni nemaju beskonačno mnogo vojnih trupa, a robote još nisu dovoljno razvili. Neće valjda da ih plaćaju da sede po afganistanu već 22 godine a mogu da se upotrebe protiv pretnje od strane rusa. Rusi uskoro postaju najveći neprijatelj sa diktatorom putkom. Prvo moraju Putinu da ukradu gas, pa tek onda to da rade na bliskom i dalekom istoku.

  2. острогорски says:

    Много не мачету телећа глава🙂

  3. Aleksa says:

    Koji su ovo paćenici, čoveče.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u