УЗНЕМИРУЈУЋЕ ТВРДЊЕ: Ево због чега је Америка напустила Авганистан…

UZNEMIRUJUĆE TVRDNJE: Evo zbog čega je Amerika napustila Avganistan…

12 septembra 2021

Sjedinjene Države su primorane da povuku svoj vojni kontingent iz Avganistana jer nisu izračunale svoje snage i sposobnosti. Ovo je izjavio bezbednosni i politički analitičar Jakov Kedmi.Ekspert je naglasio da su SAD previše “raspršile” svoje trupe po celom svetu.

On je u intervjuu za Ukraina.ru rekao da bi Amerikanci voleli prozapadni režim u Avganistanu, budući da se ta zemlja nalazi u neposrednoj blizini Rusije i Kine.

Međutim, ispostavilo se da su resursi Vašingtona, uključujući i vojsku, manji nego što je očekivao. Kao rezultat toga, Sjedinjene Države su morale razmisliti o odlasku iz centralnoazijske države kako bi se usredsredile na važniji cilj.

„Stoga su, da bi ostali na glavnom pravcu koji imaju – a to je Kina i pokušaj da se zaustavi Kina – primorani su da napuste druge delove sveta, u koje su ušli, uvereni u svoju bezgraničnu moć i apsolutnu nekažnjivost, “, Rekao je Kedmi.

Analitičar je naveo da koren američkih problema leži u njihovoj želji da nanesu poraz Moskvi i Pekingu istovremeno. Amerikanci su precenili svoje sposobnosti i sada ubiru plodove svojih pogrešnih proračuna.

Webtribune.rs

KOMENTARI4 komentara

 1. Bilo jednom u Ameriki says:

  Umesto da im trupe čame po afganistanu sad bi malo mogle i po ruskoj granici? Čak ni oni nemaju beskonačno mnogo vojnih trupa, a robote još nisu dovoljno razvili. Neće valjda da ih plaćaju da sede po afganistanu već 22 godine a mogu da se upotrebe protiv pretnje od strane rusa. Rusi uskoro postaju najveći neprijatelj sa diktatorom putkom. Prvo moraju Putinu da ukradu gas, pa tek onda to da rade na bliskom i dalekom istoku.

  • Pravda says:

   Na kojim si ti drogama?

 2. ostrogorski says:

  Mnogo ne mačetu teleća glava🙂

 3. Aleksa says:

  Koji su ovo paćenici, čoveče.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *