(УЗНEMИРУЈУЋИ ФОТО/ ВИДЕО) ЗЛОЧИНИ КОЈЕ СУ АЛБАНЦИ КРИЛИ: Језиви снимци убиства српских полицајаца

(UZNEMIRUJUĆI FOTO/ VIDEO) ZLOČINI KOJE SU ALBANCI KRILI: Jezivi snimci ubistva srpskih policajaca

15 maja 2018

Kosovski teroristi šokiraju preko interneta veličajući gnusna ubistva Srba!

Na Fejsbuk stranici „Kosova 98/99“ nedavno je postavljen tajni i do sada neviđeni snimak brutalne likvidacije srpskog policajca u februaru 1999. koji pokazuje šta su sve radili albanski krvnici pre dolaska Kfora.Na video-snimku koji je trijumfalno objavljen na sramnoj Fejsbuk stranici vidi se kako iz izrešetanog policijskog vozila pripadnici srpske policije izvlače povređenog kolegu kome krv šiklja iz usta na sve strane.

Oni ga u tako teškom stanju stavljaju na nosila i ubacuju u sanitetsko vozilo. Međutim, srpski policajac već tu umire od zadobijenih povreda.

– Zločin se desio 28. februara 1999. u ranim jutarnjim satima, a mi smo uviđaj započeli u 17 časova. Na putu ka selu Gajre s obližnjeg brda izvršen je teroristički napad iz ručnog bacača na policijska kola koja su na tom području redovno patrolirala. Tom prilikom poginuo je Bogoljub Staletović, a teško su povređena četvorica njegovih kolega. Na mestu odakle je otvorena vatra pronašli smo telo Hetema Asaja, koji je na sebi imao maskirnu uniformu sa oznakom UČK. Na leđima mu je pronađen ručni bacač, a malo dalje od tela ranac sa civilnom odećom – rekla je Marinkovićeva, pročitavši delove iz zapisnika sa uviđaja.

Zverske likvidacije

Bivši obaveštajac srpske policije i aktivni učesnik rata na KiM pukovnik Slavko Nikić upućen je u zverska ubistva policajaca koja su se dešavala na Kosovu u to vreme. On kaže da je za likvidacije policijskih i vojnih lica bila zadužena posebna jedinica OVK. Stručnjak za bezbednost i međunarodni terorizam Dževad Galijašević navodi da se ovim snimkom jasno stavlja do znanja kakve su dalje namere terorista s Kosova.

– OVK nikad nije bila vojska, već klasična teroristička organizacija koja se bavila ovakvim načinom ubistava. U to vreme bila je na listi pojedinih zapadnih vlada kao teroristička organizacija, ali onog trenutka kad je na zapadu stvoren plan da treba Kosovo odvojiti od Srbije, oni postaju partneri i svi zločini su im oprošteni – podvlači Galijašević.

Moj stav: Dževad Galiajšević, stručnjak za terorizam

Ovim gnusnim snimkom albanski teroristi pokazuju dve stvari. Prva je da podsete svoje građane na takozvani patriotizam koji se sticao godinama nemilosrdnim ubijanjem Srba, a druga da pokažu kako znaju da neće biti sankcionisani za zločine.

(Srpski Telegraf)

KOMENTARI77 komentara

 1. Aleksandra says:

  osvetićemo sve to kad tad...

  • 6 Licka says:

   Nista necete vi Srbijanci osvetiti.Kosovo ste izgubili onog momenta kad ste sa ustasom Tudjmanom.Dogovorili izgon Srba iz RSK i podelu Bosne.Amerika vam je zato zauvek uzela Kosovo.

   • Edmond Dantes says:

    Nismo mi nego Milosevic.I nije on sam nego i mnogi Srbi iz Krajine i Republike Srpske.Seti se svadje Babica i Martica,Mikelic i Marjanovic su takodje umesani.Republika Srpska ih je pustila kod Glamoca i prstom nisu mrdnuli.Izdani ste i mnogo mi je zao.I ja sam sa majcine strane poreklom iz Like.Nemoj da mrzis Srbiju zbog toga i nemoj nas nazivati srbijancima.Svi smo mi Srbi.A Kosovo cemo vratiti u to nemoj sumnjati.Mozda se nekada medjunarodna situacija izmeni, nismo mi ni ustasama zaboravili.

    • 6 Licka says:

     Ne krivim obican narod.Vec kazem da je postojao jasan plan Milosevica da na racun nestanka i progona 700.000 Srba iz Hrvatske.Sacuva Kosovo podeli Bosnu sa Tudjmanom sacuva Crnu Goru u smislu da je veze za Srbiju.Pa cak i Makedoniju prikljuci Srbiji.Ti planovi su na svu srecu propali.Jer da su uspeli tek tad bi Srbi iz Krajine i sve Srpsko tamo trajno Naj..ali.Jer tek tad bi sve sto podseca na Srpstvo u Hrvatskoj bilo zatrto.Narocito Crkve Manastiri verovatno ih ustase nebi srusili.Ali bi ih zato preveli u vlasnistvo te njihove ustaske Pravoslavne Crkve.

   • Miraš says:

    Pred turskim osvajačima preci su ti pobegli iz Srbije pod vlast tudjeg austrougarskog cara, nepravoslavnog ali navodno hrišćanskog. Koga su ti tvoji odbegli preci ovde odbranili i odhranili kad su pobegli? Nikad Vam taj rimokatolički Zapad nije bio naklonjen i nakon toliko vekova vašeg vernog služenja dočekali su priliku da Vas proteraju. Za nove nevolje nije Vam kriv taj Vaš voljeni Zapad, nego samo potomci onih koje ste bežeći davno napustili. Jako volim kad mi se pobegulja predstavlja kao vajni Srbin, a podcenjuje, prezire i još osudjuje one koji ne pobegoše ni tada ni sada.

    • 6 Licka says:

     Moji pretci to jest djedovi su casnu duznost 1944 obavljali u Srbiji i Beogradu.Satirali su tvoje izdajnike masovno Kroatofilne kvazi Srbe.Protivnike svega Srpskog van Srbije.Tvoj Kroatofilni Kralj je ustasama dao Banovinu Hrvstsku.Na osnovu koje su ustase stvorile NDH.Malo su vas 6 Licka i druge Krajiske divizije i brigade potukle.Trebalo je ocigledno jos mozda bi se tad iz vas izbacio taj Kroatofilni gen.

     • Miraš says:

      Nema časti u tome da Srbi udaraju na Srbe, ni 1941 a ni 1944 godine. Ostavili ste svoju nejač da ih bacaju ustaše u jame i vrtače a ratovali ste za najvećeg srpskog satrapa Broza. Što niste onako usput oslobodili Jasenovac pa da nam danas bude bar malo lakše? Kroatofilni i slugeranjski gen je u tebi.

   • Miraš says:

    Broz je napravio najpre administrativne linije koje su postale republičke granice prihvatajući nekadašnje kolonijalne granice za unutrašnje u budućoj SFRJ. Nisu poštovali ni istorijske ni etničke granice, a slično su radile kolonijalne sile u Africi i Aziji te i dan danas tamo se ponovo dešavaju sukobi i ratovi. J.B.Tito kome se divio i Čerčil napravio je te granice zbog neke buduće podele i uverili smo se u to 90-tih. Sav važan zahtevaš da jedna generacija Srba ispravi sve te nepravde i još kao pravi šovinistički izdanak ispod hrvatskog sunca poznaješ samo Srpijance. A verovatno si i za EU jer ti tvoj Zapad uvek nedostaje.

  • 6 Licka says:

   Evo junacino da te ja pitam jel planirate osvetiti Oluju i Bljesak? Ili te RSK ne zanima kao sto vas nije zanimala ni 1995.A da vi bi samo da Kosovo osvetite jer vas nista Srpsko preko Drine ne zanima.Nista vi svetiti necete imali ste priliku dva puta Srpske granice omedjiti 1991 i 1995.Ali niste jer ste zalili svoju bracu Hrvate.Toliko ste ih zalili da ste 700.000 Srba iz Hrvatske zrtvovali.To je onih 700.000 Srba sto je pukim cudom izbeglo ustaski noz.Ali nisu uspeli izbeci Vozda sa Dedinja koji se uplasio da mu brat Franjo ne ostane bez Hrvatske.Onda brze bolje daj da isteramo zajednickim snagama Srbe iz Hrvatske da bi brat Franjo dobio drzavu.I TREBA I SVAKA CAST AMERICI STO SU VAM UZELI KOSOVO.SAD KUKAJTE KOLIKO OCETE.TAKO TO IDE KAD SVESNO ZRTVUJES SOPSVENI NAROD NADAJUCI SE DA CES ZBOG TOGA DOBITI NEKI DOBITAK NA DRUGOJ STRANI( KOSOVU).

   • Edmond Dantes says:

    Ako se meni obracas,nisam ja nikakva junacina.Ja samo kazem da cemo Kosovo vratiti a ako Bog da i sa Hrvatima rascistiti neke stvari.Nije to nikakva osveta,moraju platiti za svoje zlocine i vratiti ono sto je nase.Ja volim sve Srbe ovoga sveta i ne delim ih kao ti.Naravno to mislim i na Srbe preko Drine moju bracu i sestre.Ovo za Kosovo sto pises...srami se.Dokazujes da nisi nista bolji od tih izdajnika koji su izdali Krajinu.Vise ti necu replicirati,jasno mi je sve.

  • Miraš says:

   Aleksandra, biće kadtad osudjeni i kažnjeni za izvršene zločine. Terorizam, uzimanje talaca,zločin koji čine plaćenici, zatim i ovo - zločin proizvodnje i stavljanje u promet narkotika, droga i drugih psihotropskih supstanci, zločin protiv kulturne baštine i zločin protiv životne sredine - sve su to medjunarodna krivična dela.

 2. Velika Metla says:

  Sve su ovo "plodovi" bratstva i jedinstva! Pa bi mnogi "sorabi"i danas gajili bratstvo i jedinstvo! "srbin"je Srbinu NAJVEĆI dušmanin!

  • 6 Licka says:

   ovo su plodovi vase naivne Srbijanske politike koja je htela ovo.Htela je razgranicenje sa Hrvatima tako da Srbi iz Hrvatske nestanu.A onda iste te Srbe iz Hrvatske naseliti na Kosovo.Dalje ta politika je htela podeliti Bosnu sa Tudjmanom.A onda taj deo Bosne pripoiti Srbiji.Zatim ta politika je htela sacuvati Crnu Goru tako da bude u tesnom savezu sa Srbijom.Zatim ta politika je cak i Makedoniju htela vezati za Srbiju.A onda sve to objediniti u jednu drzavu.Cenu sve te ludosti Srbijanske Kroatofilne politike trebali su platiti Srbi iz Hrvatske njih 700.000.Naravno taj suludi plan su Amerikanci sprecili trajnom amputacijom Kosova od Srbije.I sa druge strane utapanjem Hrvatskog faktora u BiH pod trajnu muslimansku jurisdikciju.Oba ta plana i Milosevicev i Tudjmanov Amerikanci su razbili.S tom razlikom da je Srbija trajno izgubila Kosovo i ispostavice se vec 1999 UZALUDNO ZRTVOVALA 700.000 SRBA IZ HRVATSKE.To su vam gospodo rezultati Miloseviceve Srbijanske Kroatofilne politike.Nista dobili niste sve ste izgubili ptedali ste namerno RSK Tudjmanu nadajuci se da cete izdajom RSK sacuvati Kosovo.Zatim ste zauvek Kosovo izgubili a onda i Crnu Goru.Od Crne Gore ste stvorili bastion anti Srpstva.Zato ne kukajte za Kosovom vec prihvatite cinjenicu da ste izgubili sve zbog ZELJE DA SE SA HRVATIMA RAZGRANICITE NA RACUN SRBA IZ HRVSTSKE TO JEST ZRTVOVANJA 700.000 SRBA U HRVATSKOJ I NA RACUN PODELE BOSNE.Sve vam je propslo na kraju.

   • Edmond Dantes says:

    Prvo, odlukom u Beogradu rešeno je da se razbije Peti korpus Armije BiH, kako bi srpske vojske iz Bosne i Krajine ovladale zapadnom Bosnom. Na čelo bi, u dogovoru sa Miloševićem, došao Fikret Abdić. Za tako nešto nije bilo vojničke logike. Dok se to radilo izgubljen je Kupres, što je bio uzrok pada Dravara, Glamoča, Ključa, Mrkonjić Grada i Jajca. Drugo, Tuđman i Karadžić su se pomagali. Najbolji primjer je operacija “Bljesak”, maja 1995. godine u zapadnoj Slavoniji. Karadžić je izjavio da se neće mešati u odnose Hrvatske i RSK, čime je narod ostavio na cedilu”, objašnjava general Sekulić. General Sekulić tvrdi da je savetnik Franje Tuđmana Hrvoje Šarinić, bio istovremeno saradnik Slobodana Miloševića u borbi protiv muslimana u Bosni i Hercegovini, ali da o tome ćuti. - Naređenje Milana Martića da se narod povlači, kada je počela “Oluja” avgusta 1995. godine, direktno je uticalo da se država tako brzo raspadne, a instrukcije su dobijene iz Beograda. General Mrkšić je odbio da raketira gradove u Hrvatskoj. Otkazao je poslušnost i Milanu Martiću, vrhovnom komandantu, što je klasičan državni udar. General Ratko Mladić je bio spreman da pomogne narodu u Krajini, ali dva dana pre napada na RSK, Radovan Karadžić je preimenovao Glavni štab VRS u Generalštab, pa je postao i vrhovni komandant. Mladić je tako eliminisan- završio je ispovest penzionisani general Sekulić. Nisu Vas izdali Srbi i Srbija ,izdali su Vas korumpirani politicari.Srbi nisu kroatofili,naprotiv imamo mi sa njima nerasciscene racune.

    • 6 Licka says:

     Jel te sadasnje vodjenje ljubavi izmedju Srba iz RS i Bosanski ustasa.Podseca na vodjenje ljubavi Karadzica i Tudjmana?I sta se promenilo na tom planu od 1995 do danas? Nista i dalje Srpski Kroatofilni izdajnici mastaju o nekakvim podelama i dogovorima sa ustasijom.Zato nema smisla kukati nad Kosovom.Takva politika je izgubila sve na kraju.Gubitak Kosova je samo krajnja posledica tog izdajstva i bratimljenja sa ustasama.

    • 6 Licka says:

     Kako nisu Kroatofilni Srbi?Sta su Milosevic Karadzic Krajisnik Buha Koljevic sad Dodik ? Taj Koljevic je prvi poceo da posecuje Tudjmana i sa njim sklapa dogovore oko progona Srba iz RSK.A onda kad je video da Amerika nece nikad dozvoliti podelu Bosne.Tad je taj Koljevic presudio sebi.Sta je ustasa Praljak uradio? Ubio se kad je svatio da Amerika nece dozvoliti tealizaciju plana Tudjman Milosevic.To je za te ustase i Krostofilne Srbe poraz sopstvene politike.Koja se nije ostvarila.

    • 6 Licka says:

     Abdiceva Zapadna Bosna je bila ptedvidjena da se pripoji Hrvstskoj.Tako su Tudjman i Milosevic dogovorili.Tudjmanu su Krostofilni Srbi davsli celu RSK zatim sve ono sto ustase zovu Herceg Bosnom+ Zapadna Krajina inace 100% vecinski Srpska i jos Posavinu s tim da bi Srbima dali jedan uzak koridor ispod Posavine.Da bi Banja Luka imala vezu sa Srbijom.A Tudjman bi Srbima ustupio izlaz na more kod Neuma.To su njihovi planovi bili.Sve to je trebalo da plati 700.000 Srba iz Hrvatske+ jos 150.000 Srba iz Zapadne Krajine u Bosni.Znaci skoro milion Srba je trebalo da nestane sa vekovni teritorija.Zbog te izdajnicke politike Kroatofilni Srba.

     • Edmond Dantes says:

      Rekao sam da ti vise necu odgovoriti,evo predomislio sam se.Revoltiran si sa pravom zbog izdaje Krajine ali pogreno usmeravas taj revolt.Nisu izdali Srbi nego politicari,i nisu kroatofili Srbi vec politicari.Ako neverujes pogledaj neku utakmicu izmedju njih i nas.Ovo nije bas dobar primer ali ajde... Nikada ne smes da likujes nad sudbinom Kosova,ako si pravi Srbin.Oni su doziveli istu sudbinu kao Vi.I ne zaboravi da jos uvek tamo zivi oko 120 000 Srba koji tesko zive kao i Srbi koji su ostali u Hrvatskoj. Ziv ti meni bio brate i ne zaboravi da smo svi Srbi, ma gde ziveli.Nema... Krajisnici,Srbijanci Kosovari,Crnogorci,nego samo Srbi.Te podele su nas i dovele ovde gde smo.

      • 6 Licka says:

       Prijatelju ne napadam ja obicni narod iz Srbije.Znam ja da se njih nista nije pitalo.Ali sto se Kosova tice nemoj mi reci da Slobo nije hteo Kosovo sacuvati na racun RSK?I jos je hteo Krajisnike na Kosovo naseliti.Pa nije niko lud ici na Kosovo nakon izdaje.Na kraju krajeva kakve mi veze imamo sa Kosovom? Vecina Krajisnika nije sa Kosova.Vec smo starinci Lika i Dalmacija ostatak Krajine mesavina Crna Gora Hercegovina i nesto iz Bosne.Brate kad pisemo o ovim stvarima oko izdaje RSK moramo biti objektivni.Ma koliko god to nekog bolilo.

  • Aleksandra says:

   Ako ti misliš tako , onda si TI najveći dušman Srbinu i Srbiji..... Sram te bilo

   • 6 Licka says:

    Srami se ti koji branis tu izdajnicku politiku.Sta bi ti hteo? Hteo bi sve zrtvovati samo da sacuvas Kosovo jel tako? E pa nece moci velike planove je tvoj Vozd Slobo imao.I sta bi na kraju? Nema Kosova a nadao se sacuvati Kosovo izdajom RSK.A Krajisnike naseliti na Kosovo.E pa nece moci Slobo suplje Kroatofilne procelave glavine.

    • Miraš says:

     RSK je pala na osnovu razne vrste pomoći Pentagona Hrvatskoj. Njih ni jedne ni druge nikad ne sagledate jer to su vama braća, a ovde u Srbiji se istresate kao prave ustašine.

     • 6 Licka says:

      Istresamo se zato jer ste svojim nacinom razmisljanja to zasluzili.Uvek su vam ustase bile blize i draze nego Srbi iz Hrvatske i RSK.

      • Miraš says:

       Ti si neizlečivi megaloman. Neverovatno je koliko si nerealan i neobjektivan. Po tebi odbrana je bila sasvim moguća nego jedini problem je bila izdaja. Očekuješ da je Srbija u vreme unipolarnog sveta i prevlasti SAD, a bez ičije pomoći mogla da pobedi ceo NATO pakt i sačuva RSK. Od 1992.godine Hrvatska je članica UN zajedno sa teritorijom tvoje RSK po volji tog zapadnog sveta. Svako mešanje na toj teritoriji od tada je agresija na članicu UN, a srpski narod nažalost dobio je samo tretman pobunjenika. Te 1992 godine namerno od strane Zapada bitno je promenjeni status i Hrvatske i RSK i time su stvoreni uslovi da Srbi ne mogu da sačuvaju tu teritoriju. Gde je još sakrivena i sistematska pomoć Pentagona Hrvatskoj. Ali kome objašnjavati kad bolesna ustašina srpskog porekla navalila se na Srbiju.

      • Emilija says:

       Svugdje je bilo izdaja, poraza, nelogičnih djelovanja...Marko Marković filozof i filmski režiser je govorio da Srbi iz Hrvatske (i ostali koji su u Brozovimn partizanima došli u Srbiju 1944.9 nisu narod nego pleme jer su U Srbiji ubijali sve Srbe za koje se samo posumnjalo da su protiv komunizma.Djrelovalo ni je logično, ali skoro sam naišla na dnevničke bilješke jednog psihologa iz Beograda koje su tek sad objavljene posthumno (ne sjećam se imena, imam negdje odštampano).On je vidio kako su ti Srbi u Brozovim partizanima sa mržnjom ubijali potpuno nevine Srbe... ali, u NDH su ustaše prvo poubijali i protjerali (neki su na vrijeme pobjegli) istaknute i obrazovane Srbe a obezglavljenog naroda dočepala komunistička partija i iskoristila ih za svoje ciljeve, indoktrinirala ih i nekako psihološki preusmjerila njihovu mržnju prema ustašama na Srbe u Srbiji koji nisu bili za komunizam... sve su te ideologije satanske. Ne treba da se mrzimo između sebe, uvijek te naše strahovite tragedije iskoriste naši dušmani protiv nas. A evo više od dvjesta godina vrše nam sječu knezova i obezglavljen narod ostaje kao ovce bez pastira. Tako i ovi naši novi knezovi nemaju vfremena da sazriju i naprave nacionalni plan... narod nije složan a ni vođe nisu složne...

       • 6 Licka says:

        Oces da ti ja kazem sta je nase Licke partizane motivisalo za ono sto se desilo 1944 u Srbiji?Prvo nema u Krajini ni jedne Srpske kuce koja nekog nije izgubila od ustasa.Ogromna su stradanja nas narod u Krajini tad zadesila.Kroz narod i te partizanske jedinice provejavala je zelja za osvetom.Kako prema ustasama tako i prema Srbijanskoj inteligenciji.Za koju se smatralo da je ona doprinela stvaranju Banovine Hrvatske.Iz koje ce se kasnije izroditi genocidna NDH.Tito uopste nije trebao Licke partizane pune zeljom za osvetom nesto posebno motivisati.Dovoljno je bilo da su ti ustase ubile nekog clana porodice ili vise njih.Koren zaceca NDH Partizani su videli u Kralju ALEKSANDAR i tzv Srbijanskoj inteligenciji. Koja se nije usprotivila Kraljevom naumu da stvori Banovinu Hrvatsku.Vec je sve cutke posmatrala.Naravno 1944 po ulaska Partizanski jedinica u Srbiju njima je Tito dao potpuno odresene ruke da osvetu sprovedu.Moj pokojni Djed Mane mi je pricao o tim dogadjajima po ulasku u Beograd.Isto je bilo i sa ustasama na Blajburgu.I njih je Tito predao Partizanskim jedinicama sastavljenim od Srba iz Krajine.Osvetu nad tolikim brojem ljudi su mogli sprovesti samo Srbi Partizani.Koji su izgubili svoje naj milije od ustasa.Tesko je osvetu mogao sprovoditi neko kome niko od ustaskog noza nije stradao.Mom pokojnom Djedu Mani su ustase ubile Majku dvojicu brace i njegovu tetku.Sad zamisli kakva osveta je kuvala u ocima tih nasih ljudi? Ne opravdavam u potpunosti to sto se izdesavalo ali ih i razumem.

        • Filip says:

         Ti si ozbiljan bolesnik...dete, prestani da slušaš druge šta ti pričaju, pročitaj neku knjigu i probaj relano i logički da sagledavaš stvari. Upravo si optužio Srbe iz Srbije za ustaške zločine toko drugog svetskog rata. Upravo si jednim delom opravdao ubistva i zločine, a ubijati svoje sunarodnike jer misle drugačije, težak je zločin! Napominjem, moj deda je nosilac spomenice, partizan i skoro svi su bili partizani, ali nisu ubijali po Beogradu, iako smo preživeli mnogo više zločina tokom Drugog svetskog rata. Nema ovde dovoljno prostora da nabrojim sve moje pretke koji su ubijeni i zaklani, ceo svet zna kako su prošli Srbi na Baniji tokom Drugom svetskog rata. Strašno je koliko si ti zastranio!

         • 6 Licka says:

          Ajde pokusaj ti da se stavis u polozaj tih Partizana.kojim su ustase prakticno zatrli velik deo familije?Jel ti mislis da su oni mogli preko svega toga mirno preci bez da osvete krv?Varas se ako tako mislis.Sve to sto se u Srbiji izdesavalo 1944 je logicna i prirodna reakcija nasi ljudi.Sa ove danasnje vremenske distance to sto su oni uradili vecini danasnji ljudi deluje zlocinacki.Ali te 1944 tako se nije gledalo na ono sto su oni radili.To se tad smatralo podvigom i opravdanim obracunom sa domacim izdajnicima.Sto se tice samog broja ubijenih 1944 u Srbiji.Jako mi smeta sto mnogi kvazi Istoricari namerno preuvelicavaju broj ubijenih.Pa tako iznose cifre o 150.000 ubijenih neki cak pominju i 200.000. Ja koliko znam u Beogradu je te 1944 ubijeno oko 35.000.A u ostatku Srbije jos 40.000 znaci nesto preko 80.000.

          • Filip says:

           Nemam ja sta da se stavljam u njihov položaj. Veruj mi da je meni na Baniji više predaka pobijeno nego tebi. I sve je to velik broj pobijenih, i mojih i tvojih. Ti imaš ozbiljan problem sa pogledom na stvari jer si pristrasan, ali pripisujem to... "Ti koliko znaš" pa je toliko ubijeno? To ne može niko da kaže tačno i možemo samo da se nadamo da će sve to jednog dana isplivati na površinu, sva ta istina. Možda je i manje od 70.000, a možda je i više od 200.000. Strašno je da izjednačavaš Blajburg i ubistva po Srbiji. Vidim gde je problem sa tobom i smatram da je svaka rasprava uzaludna. Ovde završavam prepisku sa tobom.

     • 6 Licka says:

      I vama Srbijancima i onim Srbima iz Bosne Hrvati su vam uvek bili drazi.Pa to potvrdjuje vasa sklonost da sa njima pravite dogovore na ustrb Srba iz RSK.Jer da vam Hrvati nisu dragi nebi nikad sa njima pripremali zlocin nad 700.000 sopstveni sunarodnika.I dan danas su vam dragi Dodik i RS to potvrdjuju.Jel ono Dodik ustasama predao komplet Jasenovacku gradju jeli majkane?

      • Filip says:

       Ne lupaj kao otvoren prozor...ja sam sa Banije i vrlo dobro znam sta se desavalo. Da nije bilo pomoći iz Srbije, nije je bilo. Ali ko bi mogao da brani onu teritoriju RSK? Niko!!! Da je bilo 30 miliona stanovnika pa i nekako. I da ste se vi i Dalmatinci borili, onda bi bar otpor pružili. Banija i Kordun su zaustavili "Oluju", ali je Lika i Dalmacija već bila napuštena pa nismo imali leđa. Na Baniji su ustaše vraće u svoju teritoriju nekoliko kilometara. A mi sa Banije smo tokom rata išli širom Dalmacije i Like i borili se jer vi niste hteli. Vaši lički Gračani su više ginuli između sebe kod kuće nego na ratištu. Sram te bilo! Pokušavaš da zavadiš običan narod, a na sebe se ne osvrćeš! Verovatno si hrvatski plaćenik, ili si se vratio u Hrvatsku, a možda si čak od onih što su sedeli kod Macole ceo rat i pili pivo!

       • Edmond Dantes says:

        Filipe nije on Hrvat nego se oseca izdanim,sto i jeste istina.Ali da malo tupi sa ovim da mi volimo Hrvate,i to na ustrb brace Srba,to je smesno.Svi oficiri su dobili koverte o planu povlacenja i nije narod i vojska kriva o povlacenju,kriv je vrh,politicki i vojni.U pravu si da je granica bila velika i da se tesko branila,mislim na ceo prostor gde Srbi zive,mozda je zato Milosevic i izdao Srbe.Bar se mogla braniti istocna Slavonija,a predata je bez ispaljenog metka.To je i krucijalni dokaz ko je izdao.U pravu si da se ovako zavadja obican narod.Podelom ,Mi smo ovo ,Vi ste ono,nam je donela mnogo nevolja.Svi smo SRBI,zapamtite to.Ako budemo zeleli da vratimo Krajinu i Kosovo,vraticemo.Tu se nista ne pitaju Hrvati i siptari.Pozdrav.

        • Miraš says:

         Edmond Dantes. Pogledajte vi bitne dogadjaje iz istorije Srbije počev od Prvog srpskog ustanka 1804 godine i zatim i iz istorije Jugoslavije počev od 1918 pa do danas. Uvek je postojao presudni uticaj velikih sila da ne uspeju želje naroda i njihovih aktuelnih vodja ili da koliko toliko uspeju ali uz saglasnost nekog od velikih. Raspad SFRJ je samo zvaničan i formalan naziv za nestanak SFRJ, ali u suštini i on se desio po želji velikih sila. Kad im je trebala Jugoslavija dozvolili su 1918 i posebno 1919 njeno postojanje, a kad im ne treba uništili su je. Možemo da napravimo i poredjenje sa Čehoslovačkom. Zar niste primetili da se i Čehoslovačka morala raspasti na Češku i Slovačku pa je tek tada mogla ići ka EU, a ranije ona je nastala oktobra 1918 godine i potvrdjena je odlukom velikih sila 1919 godine, iz sličnih razloga kao i Jugoslavija.... Konkretno rat u BIH je počeo 01.03.1992.godine a već 2 i 50 meseca nakon toga 15.05.1992. izglasana je Rezolucija SB UN 752 u kojoj izmedju ostalog stoji da jedinice JNA dužne su da se povuku iz BIH ili da se stave pod kontrolu vlade BIH. Šta je u suštini ta rezolucija? Dirigovanje sa najvišeg mesta gde se sastaju velike sile kojim se utiče na tok rata sa ciljem da Jugoslavija obavezno nestane. Vojska je prvi i najvažniji atribut neke države, a čim velike sile šalju napolje JNA sa nekog dela teritorije, jasno je da baš one velike sile komadaju tu državu. Interesantno je da su tada podržavali državu koja ne postoji jer referendum o nezavisnosti BIH održan je 29.02. i 01.03.1992. godine i on nije uspeo jer je samo 63,7% glasača izašlo na taj referendum, a za uspešnost referenduma bila je potrebna izlaznost veća od 66%. Dakle sa ciljem očuvanja mira i uz bolju pripremu nakon izvesnog vremena taj referendum je mogao da se ponovi. Ne može se isključiti mogućnost da su se tada i velike sile tj. veliki geopolitički igrači jako žurili. Umesto da se sačeka ponavljanje referenduma pokrenut je odmah rat i to 01.03.1992. godine. Iz svih poteza vidi se igra velikih sila sa ciljem nestanka Jugoslavije - i po cenu rata. Da bi nestala Jugoslavija mora se najpre eliminisati njena vojska, a onda velikodušno pozdravljaju ono što žele - nastanak malih marionetskih država... Ubrzo 30.05.1992. godine rezolucijom 757 SR Jugoslavija je dobila sankcije navodno zbog nepoštovanja rezolucije 752. Ali zapravo time su stvorili uslove da mi slabimo i ekonomski i kao normalno društvo i pod stalnom pretnjom ekonomskih sankcija kojima se ne zna kraj velike sile mogu da ograničavaju sve vrste naše pomoći, a slabe i samu Srbiju jer i nju planiraju dalje da komadaju. ... Što se tiče daljeg opstanka RSK te 1992 godine u takvim uslovima da je počeo rat i u BIH, da velike sile itekako se mešaju te čak diktiraju i vojsci JNA, uvedene ekonomske sankcije, postalo je jasno da će RSK opstati samo onoliko koliko još izdrži. Nadali smo se u tom periodu dok RSK još uvek postoji da će bar neka od velikih sila predomisliti se i staće i na našu stranu, ali to se nije desilo.... Gotovo uvek u komentarima se to napuštanje teritorije RSK uzima za dokazivanje izdaje. Ali zar ne bi bila puno gora izdaja da tu teritoriju nisu napustili i civili i vojska te da je većina njih pobijena i pohapšena. To stvarno jesu i lepe teritorije, ali za njihovu odbranu najpre je moralo biti bolje stanje u Srpskoj te Grahovo nije smelo pasti, a zatim u RSK je trebalo obezbediti puno više profesionalne vojske i najsavremenije naoružanje, itd. Kako smo mi mogli pod sankcijama da uvezemo i da obezbedimo za RSK neko najsavremenije i najefikasnije naoružanje? Postoji li neka granica izmedju spašavanja ljudstva i spašavanja teritorija? Ako se ne može sačuvati i jedno i drugo valjda je važno sačuvati bar ljudstvo. Zašto je ta velika kolona iz 1995.godine u našim glavama samo gubitak? Zar se niko nije bar malo obradovao da su ti ljudi živi?

         • Miraš says:

          Ispravka: 2 i po meseca, (umesto 2 i 50)

         • 6 Licka says:

          Krajini nije trebalo savremeno oruzje.Oruzja u RSK je bilo i precise.Ono sto nismo imali to je ljudstvo svega 40.000 u Zapadnim delu RSK.Od toga broja pola je bilo u Dalmaciji.Pitam ja tebe zasto Srbija ove policajce sa Kosova nije poslala u RSK? Koliko znam Srbija je na Kosovu imala 50.000 Policajaca.Zasto sve to nije upuceno u RSK? Zasto Srbija nije izvrsila masovnu koncentraciju vojske.Novosadskog korpusa na na Dunavu? Zasto Srbija nije objavila da ce uci u totalni rat ukoliko Hrvatska napadne RSK po cenu NATO bombardovanja?Kako je bas ovu pretnju MILOSEVIC mogao Holbruku izreci kad je Banja Luci pretio pad? A nije to isto hteo reci u vezi RSK? Jasno je da je RSK izdata.

          • Miraš says:

           Zato što su novi nemiri na Kosovu počeli 1981 godine, izgledalo je u početku da su socijalne prirode a ubrzo se pokazali secesionističke zahteve Kosovo Republika. Već tada videla se povezanost i sadejstvo Kosovo i Slovenija i Hrvatska. Prvi su se otvoreno eksponirali secesionisti sa Kosova, a Slovenija i Hrvatska su time dobile prostora da one prve to sprovedu u delo. Ni jedan secesionizam nismo dosad pobedili.

         • SI-DJI-PING says:

          Tacno lepa teritorija je RSK.Velicine jedne dlovenije veca od Kosova.

         • Edmond Dantes says:

          Miras u pravu si ali ima nesto sto tu izdaju ne opravdava. Ne zaboravi da u tu kolonu nije stiglo 2500 nasih Srba koji su mucki pobijeni. Milosevic nije smeo narodu da objasni tu situaciju koju ti lepo objasnjavas u svom postu,i nije smeo da kaze da se sve lepo dogovorio sa Tudjmanom.Rezultat toga je 2500 pobijenih,250000 proteranih i okaljan vojnicki srbski obraz(Hrvati se sprdaju sa tzv.traktorijadom).Ovo zadnje nije vazno neka i oni imaju jednu pobedu u svojoj jadnoj istoriji ,ali zasto da toliko nasih strada.Za to nema opravdanja,narocito sto je u toj dogovornoj akciji stradalo i dosta Srba u Bosni dok se nije stalo na 49-51%.

          • Edmond Dantes says:

           Mogao je u miru da povuce stanovnistvo ako nije hteo da ga brani,pa neka Hrvati udju na praznu teritoriju. To je bila poenta moga posta,mada je i to sramota ali bi se bar sacuvali ljudi.

          • Miraš says:

           E tu dolazimo do glavnog pitanja! Najlakše je reći neko jedan je kriv i automatski time sebe predstaviti kao poštenog. Ko su sve ti koji nisu hteli da brane srpski narod van Srbije i koliko ih ukupno ima? Počev od 199o godine bilo je prilično jasno da najpre Srbima van Srbije dolaze smutna i teška vremena. Pored svih spoljnih neprilika, s kim su to unutar Srbije mogli da računaju Milošević, Jović i ostali? Opozicija gladna vlasti stalno je izvodila neke defetističke cirkuse. Devetog marta 1991.godine maniti vuk i poveća družina koja ga je pratila prodrli su u Skupštinu. "Ne damo Vam našu decu", itd. Ubrzo su iz RSK dobili i napad specijalaca na Plitvicama 31.03. 1991.godine, dakle maniti Vuk i nije bio toliko manit nego je unapred poslao ohrabrujuću poruku Tudjmanu i "ohrabrujuću" poruku svom narodu. Na kraju kada su 1995 došle naše izbeglice isti ti i to lokalni vučići, a već su tada prešli u neke druge stranke trčali su da prvi pozdrave novopridošle. Nisu im postavili ni jedno pitanje adekvatno njihovoj tadašnjoj situaciji tipa da li treba neka pomoć,itd. Samo su se unosili u lice tim izmorenim ljudima i idiotski se smejali i ponavljali svoju mantru: "E znao sam, e baš volim što Vas je Milošević izdao". I to je bilo sve i jedino što su oni imali da pokažu ljudima u ozbiljnoj nevolji. Zar to nije odavno poznato kao igra "Držte lopova"? I baš ti isti obični lokalni likovi stali su 05. oktobra uz "žute", pa posle opet te iste vidim uz ove sadašnje "kaki žute". Njihov izbor je jednostavan ali i veoma primitivan - važno je na vreme preleteti uz one koji dobijaju, pratiti političku modu i znati ko će biti na ceni, a karaktera, dubljeg promišljanja i produhovljenosti nema. Jasno je onda zašto naša država loše i sve lošije stoji jer večite pomodarke ne drže kuću.

          • Miraš says:

           Jednostavno je. Kad dodju teška vremena i za nekog pojedinca važi: Ne talasaj nego umereno, odmereno i pažljivo traži rešenje. Isto to važi i za veću zajednicu tj. za celu državu. A mi smo odabrali gore nego lujke i ne samo da smo talasali nego duže vreme labilno vibriramo na krilima raznih stranaka a time i na krilima uvezene demoNkratije koja nas smišljeno razara.

    • Strahinja says:

     Koja si ti BUDALETINA...

 3. SPREMAN says:

  Srpskom policajcu su motornom testerom sekli glavu na Kosovu. Grupa koja je za to zlodelo uhvacena i osudjena je pod vladom Kostunjavog i Dosovaca oslobodjena i vracena na Kosovo! RASPITAJTE SE!

 4. Edmond Dantes says:

  Miras ,hteo ti da priznas ili ne, Milosevic je najveci krivac.Jednostavno on je imao tada najvecu moc i logicno da je i odgovornost najveca.Amerikanci su mu obecali da Kosovo nece dirati ako preda Krajinu i on je tu ispao naivan.Tacno je ,hteo je na Kosovu da naseli Krajisnike, cak ni to nije uspeo .Tada nismo znali da je Draskovic izdajnik i njihov agent,to nas je skupo kostalo.Tacnije neki su na to upozoravali ali im se nije verovalo.Sto se tice defetizma,to sto pises,tacno je.Rat nije normalno stanje.Ali nekada se u njega mora ici.Spasavas svoj narod,svoju porodicu.Bilo je toga i na Kolubari,pa je Misic streljao dezertere.Nekada se mora i tako,ma kako izgledalo surovo. Sada su nam rak rana politicari i nevladine organizacije.Svi su na platnom spisku zapada.Ako se sa tim izborimo,pobedili smo.

  • Miraš says:

   Da li razlikujemo šta je nužno povlačenje a šta je izdaja. I 1915 sigurno su mnogi smatrali za izdaju kada je srpska vojska napustila Srbiju. O tome se i danas polemiše - da li je Živojin Mišić bio u pravu kada je predložio da naša vojska treba da se zaustavi baš na Kosovu i da tu pruži otpor, a ne da napusti zemlju. Isto smatram da smo trebali tada zaustaviti se na Kosovu, ali ne smatram da je prestolonaslednik bio izdajnik nego povukao je takav po mom mišljenju lošiji potez... Gde je vrhu Srbije najveća moć ako su sve tada vodeće države sveta radile na našu štetu. I po tom pitanju kad se otvori razgovor odmah se počinje sa žalopojkama dakle sa emocijama, a umesto da pročitamo šta kaže geopolitika i budemo bar neopterećeni glupostima. Davljeni smo tada i rukama Moskve. Kina je ćutala. Svi junaci nikom ponikoše. Ali to nije razlog da se prepustimo defetizmu, nego trebali smo ozbiljnije i jedinstvenije da se držimo sa ciljem da duže potrajemo. Unutar Jugoslavije Srba jeste bilo valjda 36% ali problem je što ni Srbi nisu jedinstveni izmedju sebe. A svi ostali narodi činili su preko 60% što je veće od 36, i hteli su u secesionizam od SFRJ i pod skute Zapada. Znaju osvajači toliko - na kojoj smo mi strani bili u prethodnim ratovima, a gde su bili svi ovi drugi i mogli su sasvim ispravno da procene da je za ostvarenje njihovog plana najvažnije slomiti srpski faktor na Balkanu i onda sigurno imaju ceo Balkan pod svojom kontrolom. Mogao je i Milošević da bude naivan nadajući se da i tom silovanju mora da postoji granica. Ne govorim ja toliko o Miloševiću, nego da mi ne postavljamo na prvo mesto opstanak države i prepuštamo se nekim veoma glupim raspravama za koje je u startu jasno da neće imati ni rezultat. U njegovo vreme oni koji su ga obožavali doživljavali su me kao sumnjivog uljeza jer osetili su da ne letuckam kao oni, a ja to i ne mogu. A oni drugi što su ga ostrašćeno kritikovali i oni su me itekako gnjavili. Smejali su se slatko moji roditelji na moju ondašnju baš tužnu konstataciju da više nigde nemam mesta. Ali i dali su mi savet> Nemoj zbog društva da menjaš svoje mišljenje. Oduvek ispravno sve zapažaš, ali umeš da sagledaš i celinu. Naprimer poput utopljenika koji se hvata za slamku, ljudi su se zanosili sa planom 3-4 jer da je on ranije prihvaćen misle da bi RSK opstala u okviru Hrvatske kao država u državi. Navodno i Milošević je smatrao da taj plan ne treba prihvatiti i zato isto smatraju da je kriv a i da je izdajnik. Ali da su Srbi u RSK odmah i na vreme prihvatili taj plan, pa Hrvatska ga ne bi prihvatila, izvlačila bi se od tog za nju nepovoljnog rešenja kako god zna i ume. Ali o ovom drugom se ne misli zato što u svim našim razmišljanjima na prvom mestu su emocije zbog gubitka. Jesu važne i emocije kao motivacija koja pomaže da se izdrži neki plan koji je ispravno postavljen. Ali emocije baš u svakoj prilici vode i u subjektivnost te se ne razmišlja racionalno nego subjektivno i štetno.

   • Edmond Dantes says:

    Ma slazem se ja sa tobom gotovo u potpunosti,Izgleda da ti mene ne razumes ili ti nisam dobro objasnio.Ja Milosevicu zameram sto nije imao hrabrosti da izadje pred narod i posteno kaze da se Krajina ne moze braniti,iz svih tih razloga koje si ti napisao.Da se narod evakuise i da uzalud negine.Ovako je vodio dogovoreni rat kako bi ispalo da su krajiski Srbi izgubili rat , kako bi njih optuzio i kako bi odgovornost pala na njih..Plan z4 je sporazum koji se ne bi postovao kao i svaki drugi sporazum koji su nasi politicari potpisivali sa zapadom.Pogledaj kako se krse Drjtonski i Kumanovski sporazum.

    • 6 Licka says:

     Krajinu je celavi Milosevic izdao zbog Kosova.Pogledaj samo sta je Boro Jovic rekao Lazanskom 1991.Kad je rekao nas Srbi u Hrvatskoj ne zanimaju uopste.Nas zanima Kosovo i sto veca teritorija u Bosni.I Crnu Goru da integrisemo sa Srbijom zbog izlaza na More to nas zanima.Vidimo rezultate te zelje celavog Milosevica.Kosovo je za vjek i vjekova izgubljeno.Crna Gora je otisla i ne samo sto je otisla nego je postala bastion anti Srpstva.RS ce biti utopljena u unitarnu Bosnu cim Srbija udje u Nato ili EU.RS nece jednostavno sadasnju poziciju vise braniti opstrukciom BiH sto Dodik radi.Bice milom ili silom ugurana u unitarnu Bosnu uz asistenciju Srbije.Eto to su rezultati Milosevicevog plana o trajnom razgranicenju sa Hrvatima.Sve je na kraju izgubljeno.A sto je naj gore naj cistiji deo Srpskog naroda je svesno zrtvovan od te Srbije.I to onaj deo Srpskog naroda koji je najvise kroz istoriju stradao.A to su Srbi iz Krajine i Hrvatske.Mislim da bi nakon svega nepravda bila da bilo sta Srpsko opstane bilo u Bosni ili Srbiji.Nakon te sramne izdaje i pomoci koju su i Srbija i RS pruzali ustasama.

     • Filip says:

      E moj Licanine, meni nisi odgovorio...jer znaš da bi se upustio u raspravu sa nekim ko zna istinu i ko zna te stvari bolje od tebe!

      • 6 Licka says:

       Cim ti imas razumevanja za ove Srbijancine izdajnicke.A navodno si sa Banije da tragerija bude jos gora.Nemam sta sa prodatom dusom diskutovati.Nazalost tako je.

     • Miraš says:

      Pax Americana tj. američki mir "Amerika nije obični građanin sveta. Ona je dominantna sila na svetu, moćnija od bilo koje u istoriji, još od Rima. Amerika može da preoblikuje norme, promeni iščekivanja i stvori nove realnosti." Eto to su uradili stavili su nas ovako ili onako sve u rezervat i napravili te NOVE REALNOSTI. Dakle tek sa opadanjem američke moći u svetu, mi možemo da povratimo nešto od onog što smo izgubili.... Objašnjeno je u jednom tekstu kako oni to odradjuju: Jevrejski planovi za ovladavanje Rusijom i svetom 6. AVGUSTA 2012. Jasno je kada se pogledaju tačke ovog plana da smo mi bili mini primer pre razbijanja Rusije što im je bio glavni cilj.

      • 6 Licka says:

       Kazes odlaskom Amerike i padom njene moci mocemo povratiti NEKE teritorije? To u prevodu znaci ovako.Kad Rusija dodje i ovlada Balkanom Rusija ce postovati zateceno stanje.I nece Srbima dozvoliti reviziju onog sto je uspostavljeno pod Americkom dominacijom.To znaci da Rusi Srbima nece dozvoliti da povrate RSK.Znaci prijatelju u cemu se onda razlikuju Rusi i Amerikanci? Ni jedni ni drugi Srbima nece dozvoliti bilo kakvu reviziju granica uspostavljeni raspadom SFRJ.Rusija ce Hrvatima biti garant tih granica kao sto je sad Amerika.A znas zbog cega?Zato jer Hrvatska je daleko Rusima znacajnija od Srbije.Hrvatska ima preko 1.000 kilometara morske obale.Dok Srbija nema ni milimetar Mora.Ono sto je Hrvatima bitno to je da im Rusi zastite granice stvorene zlocinima i progonom.Tvrdim da ce im to Rusi i omoguciti ukoliko oni ovladaju Balkanom umesto Amera.Nista se nece promeniti sve i da se stvori multi polarni Svet.Rusi ce postovati granice Hrvatske.Na kraju krajeva onaj Ruski ambasador u Zagrebu se hvalio.Kako je Rusija medju prvima priznala Hrvatsku sto i jest istina.Razmisli o OVOME jer tvrdim ti da se apsolutno nista izmeniti u nasu korist nece sutra da Rusi ovladaju Balkanom.Oni ce potpuno postovati one granice uspostavljene prakticno ustavom iz 1974 overene 1991- 1999.I nikakvu reviziju nama Srbima dozvoliti nece zbog svojih Ruski interesa.

       • Filip says:

        A šta si ti učinio za odbranu Krajine? Sedeo si kod Macole i pio pivo dok smo se mi Banijci borili umesto vas.

        • 6 Licka says:

         Ja sam bio poslednja generacija regruta SVK 1975 godista.Bio sam za to kratko vreme po ratistima Like i Dalmacije.Pad RSK sam docekao u Dalmaciji tacnije u Sibenskom zaledju kod sela Gaceleza.Banijci su kod nas Licana imali status svercera i dezertera.Dacu ti primer 1993 kad su ustase napale Dalmaciju u akciji Maslenica.Stab SVK je angazovo oko 500 ljudi sa Banije i jedan tenkovski vod sa Korduna.Cim su Banijci stigli u Benkovac problemi su nastali.Naime kad su videli teren na kom ce ratovati poceli su odma da odbijaju naredjenja.Negodovali su kako je kamenito bez suma i prirodni zaklona.General Novakovic nije mogao da s njima izadje na kraj.Pa je odma pozva Milu Martica da on dodje u Benkovac i da ih natera da idu ratovati.Martic nije licno dosao ali je poslao deo interventne brigade SUP MUPa Krajine iz Knina u Benkovac.Odma je ova policija prebila i pohapsila one naj grlatije Banijce i poslala ih za Knin.Nakon toga su se malo promenili i nevoljno prihvatili naredbu.Medjutim sve je OK krenulo dok kod Banijaca u jednom danu nije poginulo 5-6 boraca.Tada opet krece njihovo nezadovoljstvo i zahtev da se vrate kucama na Baniju.Glavni stab SVK im izlazi u susret i sve ih nazad vraca.Inace Kordunasi su se mnogo mnogo bolje pokazali kao borci u Dalmaciji nego tvoji Banijci.Ja nisam te 1993 bio na Maslenici ali bio je moj stariji brat pa mi je ovo isprico.

         • Filip says:

          E moja lažovčino i tvoj brat lažov...igrom slučaja ja sam više proveo po vrletima Dalmacije i Like, nego na Baniji. Reci mi samo jedno, kad ste vi ratovali i bili borci, a mi sa Banije šverceri, zašto su nas slali kod vas? A ne vas kod nas? Zašto ste odmah pobegli kad je počela Oluja? Zašto su samo Kordun i Banija pružili otpor ustašama kad je počela Oluja? Ako ste vi toliki borci što ste toliko pre nas napustili Krajinu? Čuj "izašli im u susret pa ih vratili na Baniju"! Pa i ovde si dokazao da si dezerter i kukavica. Šta su trebali da nas ostave u Benkovcu pa da se mi borimo po Dalmaciji, a Dalmatinci da sede po onih 50 kafića, koliko ih je bilo u Benkovcu 95', i piju pića. SRAM TE BILO!!! E moja lažovčino lička! Sram te bilo! Sad si dokazao da ne znaš ništa, da si verovatno hrvatski plaćenik i zato zavađaš jadni narod. Dokazao si da si stvarno sedeo kod Macole i pio pivo ili si sedeo u onoj birtiji kad se ide prema Udbini...kad god ste trebali da napadnete ustaše čekali ste nas Banijce i Kordunaše. A vaši Gračani su više ginuli između sebe kad se vrate sa ratišta, nego na ratištu. KUKAVICO!!!

        • 6 Licka says:

         Gde ste vi Banijci ratovali protiv ustasa? Ratovali ste malo sa Muslimanima na suvoj medji i to vam je sve.1991 ne racunam tad su na Baniji ratovali JNA i cak neke policijske jedinice iz Knina i Gracaca sa Kapetanom Draganom.Pitam te gde ste samostalno ratovali nakon sto se JNA povukla iz Hrvatske 1992?? Niste nigde jer vas Hrvati na tim pravcima ni napadali prakticno od 1992 do 1995. Cela Hrvatska strategija se bazirala na Dalmaciji gde su i naj brojnije Srpske snage bile.Tu su naj zesce borbe u citavoj RSK bile ceo rat.Nasa Gracacka brigada je celo vreme bila vise u Dalmaciji nego u samoj Lici.Zato nemoj da prosipas ovde mudrovanje.Nigde nikakve bitke sa ustasama nakon 1992 sa ustasama niste na Baniji vodili.1991 je JNA tamo ratovala oko Petrinje i Kostajnice.Svati protiv ustasa samostalno u uniformama SVK niste ratovali nakon 1992. Imali ste samo otvoren front prema muslimanima na toj suvoj medji.I to vam je sve.Vas Banijski korpus za celo vreme rata je imao 1.800 mrtvih.A 7 Severno Dalmatinski za celo vreme rata oko 4,900. I to najvece pogibelji Dalmatinski korpus je imao u periodu 1994-1995.Istocno Slavonski korpus od 1992 takodje nije ratovao oni su samo drzali dostignute linije koje im je JNA uspostavila 1991.Njihovi gubitci su jos manji nego vasi Banijski.Aktivan rat u Krajini se vodio samo u Dalmaciji i delimicno u Lici i to na podrucju Velebita.

         • Filip says:

          Djete, ne znaš ništa. Nisi se borio i sad lupetaš sa nekim informacijama koje su ti drugi rekli. Da li si ti realan i pitaš gde su bile borbe na Baniji? To pokazuje koliko ništa ne znaš. Na Baniji nisu mogli ništa da urade i oni su to dobro znali, zato nisu ni napadali već su uglavnom granatirali. Znali su oni gde je Krajina najslabija pa su tamo stalno i udarali. To je dokazano i početkom Oluje. Dalmacija i Lika su predati bez borbe, a na Baniji su ustaše imali najviše gubitaka. Eto zašto nisu toliko napadali Baniju i Kordun! Ja se nisam puno borio na Baniji jer sam morao da branim kod Velebita tebe i tvoje dok ste u Kninu čekali vlak iz Beograda. Spominješ Mileta Novakovića, da je živ pa da ti kaže kako su se borili Banijci i Kordunaši u Masleničkom moreuzu, jer ste vi bili nesposobni i morali ste da kuvate i da prevozite. Pošto ste uglavnom bili kuvari i vozači. A to kako su Dalmatinci iz Bukovića, Kule Atlagić, Brguda i ostalih "četničkih" sela ginuli, znaju slave, Božići, Uskrsi i pobede Zvezde u fudbalu. Bacale se bombe kad god se nešto slavilo. Lupetaš o ciframa poginulih! Ali ti to ništa ne znaš jer si djete, slušaš neke priče od "hrabrih" drugova i braće. Neka, bar su gledali nas Banijce kako se borimo pa imaju šta da ti pričaju. A što se tiče šverca, toliko ste bili "pošteni" da ste svi visili kod Osredaka i na putu od Petrovog Ličkog sela prema Izačiću. To je bio vaš "rat" cigarama, naftom i oružjem sa muslimanima! Ajde djete mani se ćorava posla i čekaj poticaj od Hrvatske Vlade za držanje krava!

          • 6 Licka says:

           Neznalico ustase su na Dalmaciju kidisali zbog konstantne ugrozenosti Zadra i Sibenika.Izvori vode kojim se snabdevo i Zadar i Sibenik su bili pod Srpskom kontrolom.Osim toga Zadar i Sibenik je stalno bio u dometu nase artiljerije.Trajektna linija koju su ustase uspostavile takodje je bila u dometu nase artiljerije.Snabdevanje tih gradova i strujom vodom hranom je veoma otezano bilo.I zato su ustase kidisale na Dalmaciju da bi nase snage sto dalje potisnuli od tih gradova.Vi tako nesto niste imali na Baniji.I zato niste ustasama bili interesantni.Zato vas i nisu napadali celo vreme rata.Pito bi te ja da ste na svojoj teritoriji imali kontrolu nad vodovodima ili da ste ugrozavali snabdevanje Siska ili Zagreb.Video bi onda kako bi ustase na vas kidisale.Kad im je ugrozeno snabdevanje njihovih gradova.Zato ne se.i prodata posrbijancena Banijska dezertercino i sverceru.

       • Miraš says:

        Mi treba da radimo na svom jedinstvu, a ako Rusija dodje u jedinstvenijem stanju nećemo pristajati na nove gluposti. Uostalom kakvi god da smo oni od nas nemaju pouzdanijeg saveznika ovde. Jadran nije toliko potreban Rusiji, on za Rusiju nema geopolitički značaj. Nama je bio značajan onaj deo crnogorske obale baš za odbranu, a odlazak Milove Crnjgore je poslužio da Srbija bude skroz okružena NATO-om. Medjutim sa najnovijim napredovanjem ruskog naoružanja ni to nije više toliko značajno.

        • 6 Licka says:

         Znaci i ti smatras da RSK Srbi nikad ne trebaju vracati? Jer eto prioritet je usra.o Kosovo i CG.Svati prijatelju Rusija nece uopste bilo sta revidirati od granica uspostavljenim Badinterom.Jer ni njima to ne odgovara.Njima treba Hrvatska i zato od tih ustasa nista uzeti nece.Drzace oni ustase kao malo vode na dlanu.A kako i nebi kad je u pitanju preko 1.000 kilometara obale.Crna Gora Rusima nije znacajna.Ustaska Hrvatska je njima primarni cilj.

         • Miraš says:

          Nigde u mom komentaru ne stoji da RSK ne treba vraćati. Piše "Ako smo u jedinstvenijem stanju nećemo pristajati na nove gluposti". To znači da najpre moramo odbaciti ovu domaću prodanu kvazi elitu i znati šta hoćemo, a šta nećemo. Ma koliko da smo sad poraženi i u lošem stanju i raspoloženju mi imamo karakteristike velikog naroda. Tome treba da se vratimo ne da bi osvajali tudje, nego da bi o sebi i svojima bolje vodili računa. Pod novim glupostima smatram ovo> "Kad Rusija dodje i ovlada Balkanom Rusija ce postovati zateceno stanje.I nece Srbima dozvoliti reviziju onog sto je uspostavljeno pod Americkom dominacijom,.." Ko u UN zadnjih nekoliko godina najviše insistira na poštovanju medjunarodnog prava? Rusija. Da li je to često suprotno američkim, britanskim stavovima i uopšte zapadnim stavovima? Jeste. Pišu da će Rusija tek u 2020 imati dovoljno proizvedenih ovih novih raketa za svoju vojsku. Možda će biti iznenadjenje da će to postići i ranije. To će im dati i novu političku snagu. Mislim da će se tada mnogo više poštovati insistiranja Rusije na poštovanju medjunarodnog prava.

          • 6 Licka says:

           To sto ti pises su samo lepe zelje.Rusija je priznala Hrvatsku.I ne samo Hrvatsku nego sve drzave nastale raspadom SFRJ.I sta ti mislis da ce Rusija ici razbijati teritorijalno Hrvatsku koju je priznala? Nelogicno ti je totalno razmisljanje.Bosnu je takodje priznala.I Kosovo ce Rusija priznati cim Srbija prizna Kosovo.Zato kazem da ce Rusija postovati sve granice i zateceno stanje.Mi Srbi uopste necemo profitirati eventualnim Ruskim dolaskom na Balkan.Sve ce ostati isto.Ustase ce i dalje Krajinu drzati i slavice Oluju svakog Augusta.Potpuno neometano kao i sada.

          • Miraš says:

           Rusija je priznala i Gruziju, ali ipak posle je priznala i Južnu Osetiju i Abhaziju ... Rusija je priznala i Ukrajinu, ali Krim se vratio kući a za neko vreme će i Donbas i vremenom možda još neki deo.... Madjari koji žive u Vojvodini i u Srbiji jesu za ulazak Srbije u EU jer i njihova matična država Madjarska je tamo. Srbi izbegli iz Hrvatske isto u većini jesu za EU jer nadaju se da će u okviru miroljubive EU, tačnije lažno miroljubive, vratiti se na prostore gde su rodjeni i odrasli. Samo 1995. godine kad su stizale te naše izbeglice ovi prvi su plakali da dolazite ne zato što vam tamo preti opasnost, tvrdili su da je sve o opasnosti Tudjmanovih snaga izmišljotina, nego dolazite samo zato što je svakom obećano po 100 DM kad stignete u Srbiju. To je bio njihov bolesni pritisak da se nacionalna struktura u Vojvodini ne menja. Danas ste i jedni i drugi zajedno u Vučićevoj tašni kao glasači za ulazak Srbije u EU. Taj ulazak podrazumeva sve veće zbližavanje sa NATO-om, a do 2030 računaju konstantnim preumljivanjem i ucenjivanjem postići će i to. Ni to Vam ne smeta, a smeta Vam jedino Srpijanac Milošević koga je inače nelečenjem i ubio NATO sud. Draža Vam je Vaša osveta zbog svega pretrpljenog, nego zdrava logika.

          • Miraš says:

           SRJ je razbijena po planovima SAD i NATO-a. Ti si skroz u stokholmskom sindromu jer dobar si sa glavnim teroristom, a smetaju ti oni koji su još uvek protiv tog teroriste. Majka mi je rodjena u Lici te zato ja Vas ustašluk brzo mogu da pročitam. Stvarno ste nisko pali, postali ste prodane duše.

         • Miraš says:

          Aha, ti si kao pravi i jedini srpski patriota, ali se bojiš eventualnog dolaska Rusa. Odgovara ti odlazak Srbije u EU kod onih koji su prvi priznali ovakvu Hrvatsku i Srbe u Hrvatskoj pretvorile tek u pobunjenike te su stvorili bitne uslove za njihovo konačno proterivanje. Neka bude kriv isključivo neki Srpijanac, a moj srpski ustaški djavo hoće samo u EU.

          • 6 Licka says:

           Podrzavamo Vucica apsolutno.Mogu ti reci 90% Krajisnika glasa za Vucica.Tacno je da zelimo ulazak Srbije u Evro Atlanske integracije.Dosta smo mi na Balkanu Rusima sluzili kao neko strasilo kojim su Rusi plasili Evropu.To mora prestati.

          • Filip says:

           E sad mi je sve jasno! Sad vidim ko si i šta si! Sve ti je oprošteno....volio bi ti jadan da si normalan! Pozdravi svoju koleginicu Sonju Biserko

          • 6 Licka says:

           Pa nego ko je kriv za izdaju RSK nego Srbijancine i Srbi iz Bosne.Vidim volis Milosevica verovatno si neki Sumadinac.Cim imas razumevanja za tog izdajnika.Rusi su razbili SFRJ zajedno sa Nemackom.

     • Miraš says:

      Takodje u tekstu Vojno učešće SAD u napadu na Republiku Srpsku Krajinu 1995. godine Veljko Đurić Mišina sreda, 03. avgust 2011. objavljeno je kako su uz sakrivenu pomoć Pentagona podržavali Hrvatsku i osvajanje RSK. Takodje objašnjena je i njihova spoljna politika. Mi toj celokupnoj mašineriji tada nismo bili dorasli. To je kao da od mrava tražiš da porazi vola.

    • 6 Licka says:

     Plan Z4 nije Milosevic dozvolio da bude prihvacen.Jer je znao ukoliko Krajisnici prihvate Z4.Da bi tada Amerika od njega trazila isti takav Z4 da dade Albancima na Kosovu.Toga se on plasio kao ovca noza.Zato je Holbruku predlozio dil RSK za Kosovo.Dacic je cak prosle godine izjavio da je postojala nsgodba Milosevica sa Amerikom oko Kosova jos 1994.Do duse Dacic nije pomenuo RSK kao deo te nagodbe.Ali logicno je da nista drugo sem RSK nije moglo biti deo te nagodbe.Amerikanci nisu tu nagodbu stavili na papir.Vec su je usmeno prihvatili.Sto je Milosevicu to znacilo kao gotova stvar.Zato krecu pripreme na terenu za izdaju RSK.Vojska RS vec te 1994 volsebno gubi( predaje) teritorije uz granicnu liniju sa RSK.Vec tad RSK dolazi u strateski kriticnu poziciju.Medjutim RSK definitivno upada u neresiv problem SVESNOM PREDAJOM OD STRANE VRS GRAHOVA I GLAMOCA I RANIJE KUPRESA.Tad je svaki otpor VRSK bio bezvredan i osudjen na propast.Jer su Srbi iz RS predali obronke Dinare sa Bosanske strane ustasama.To su vrlo bitne pozicije bile za odbranu Dalmacije i Juzni delova Like.Naravno 1995 Milosevic izdaje RSK 250.000 Krajisnika krece u izbeglistvo.Ali vec 1997-1998 Siptari krecu sa pobunom 1999 NATO se ukljucuje i KOSOVO ZA SVAGDA SRBIJA GUBI.Eto koliko je Milosevic bio pametan.Tvrdim da je ovan pametniji bio od njega.Zato nemoj da kukate za Kosovom.Taj gubitak Kosova je zasluzena kazna Srbiji za izdaju RSK.

     • Miraš says:

      Plan Z-4 nije bio dobro rešenje za Srbe u Hrvatskoj jer je samo za jedan deo RSK predvidjao autonomiju i to za opštine koje su bile daleko nerazvijenije i imale su ukupno oko 150.000 stanovnika. Za Petrinju, Slunj i Drniš nije bila predvidjena autonomija. Po popisu u Hrvatskoj je bilo oko 581.000 Srba i još je bilo dosta Jugoslovena a znamo da su i to najverovatnije Srbi. Srbi u Hrvatskoj živeli su u puno većem broju po velikim gradovima nego što ih je bilo u opštinama predvidjenim za autonomiju! ...

      • 6 Licka says:

       Nije tacno sto se broja stanovnika tice.Samo u Severnoj Dalmaciji je zivelo tacno 98.000 Srba u Lici 50.000 samo Lika i Severna Dalmacija su imali tih 150.000 Srba.A gde su Kordun i Banija? Na Kordunu i Baniji je zivelo 90.000 Srba jel to skoro 250.000 u zapadnom delu RSK?Neznam otkud tebi cifra od 150.000 za ceo Zapadni deo RSK???I oni su ulazili u plan Z4 sa Banijom i Kordunom.Planirana su planom Z4 dva kotara Kninski i Glinski.Konkretno to bi cinile oblasti Banija Kordun Lika i Severna Dalmacija.U plan Z4 nebi usli Zapadna Slavonija i Istocna Slavonija.Sto se tice Drnisa on nije predvidjen da udje u Z4.Zato jer je na Drniskom podrucju Srba bilo ispod 10.000 i bili su manjina naspram Hrvata.Slunj takodje.Srba u Hrvatskoj je bilo oko 600.000 bar onih sto su se izjasnili kao Srbi.I bilo je jos 120.000 Srba Jugoslovena.To su oni koji su bili mahom zaposljeni u drzavnim sluzbama.Tipa Policija ili Vojska.Pa su se tako deklarirali.Inace su se svi preobratili u Srpstvo cim je rat izbio.U mom selu u Lici koje je bilo 100% Srpsko.1991 na popisu pola stanovnika se izjasnilo kao Srbi pola kao Jugosloveni.Cim su prve mrtve glave pocele padati u ratu svi su se ovi Jugosloveni preobratili u Srbe.Srba u Hrvatskoj je bilo nesto preko 700.000.Pred drugi Svetski rat Srba u Hrvatskoj je bilo 1,8 miliona.I bili smo naj brojniji deo Srpskog naroda posle Srbije.Ustaskim genocidom posle Titovim kolonizacijama broj nam je enormno pao.

    • Miraš says:

     Poznajem neke delove Krajine te mi je bez obzira na pisanje štampe celo vreme bilo sumnjivo kako će se teritorija Krajine odbraniti. Da nije izbio rat i u BIH to bi bilo izvodljivo. Ali sve ono što se dešavalo od 1992 godine pa nadalje i tokom rata u BIH govorilo mi je da je opstanak RSK sve nesigurniji. Ja to znam celo vreme bez objašnjenja bilo kog višeg vojnog lica ili političara ili samog Jovića ili Miloševića. ...U čuvenom Sporazumu izmedju komunista i ustaša iz 1935 godine pisalo je tačka 2. "Vođstvo jugoslovenske komunističke stranke svijesno svoje uloge, priznaje da do komuniziranja Balkanskog poluostrva ne može doći DOK SE NE SLOMI KIČMA SRPSTVU I PRAVOSLAVLJU, jer je poznato da su to dva faktora koja su omela prodiranju Osmanlija na Zapad i komunizma i Austrije na Istok. Sporazumni smo da uništavanjem svega što je srpsko i pravoslavno utire se teren za komuniziranje Jugoslavije i Balkanskog poluostrava." Malčice su preterali sa ovom ocenom jer sami nismo mi mogli ništa protiv osmanlija, a što se tiče rata koji je Austrougarska povela protiv Srbije i ubrzo je postao prvi svetski rat, bez učešća drugih država u tom ratu znamo da nas ne bi ni bilo. Kod ocene prihvaćenosti komunizma u Srbiji napravili su pretpostavljam namerno veliku grešku. Pa šta su onda hteli? Da naprave Jugoslaviju sa prevlašću drugih nad svim Srbima i nad Srbijom i u tome su uspeli. Tada su još uvek hteli da postoji Jugslavija, ali ipak samo sa polomljnom kičmom srpstva i pravoslavlja. A misli li neko od nas - potomci tih istih naroda koji su napravili drugu Jugoslaviju kad se odluče da im ne treba ni Jugoslavija kako li će nam tek onda lomiti kičmu. A tek o njihovim elitama da se i ne govori. Ne bi u tome uspeli da nije bilo države SAD i njenih planova da milom ili silom osvoje celu istočnu Evropu. Jugoslavija nije bila članica Varšavskog pakta i imala je drugačiji tip socijalizama pa jesmo bili iznenadjenji zbog njihovih namera da se silom rasturi i Jugoslavija. Ali odmah 1991.godine postalo je veoma sumnjivo jer razni zapadni političari i posebno njihovi predstavnici koji su dolazili u Beograd sistematski su radili na našu štetu. U geopolitičkom smislu Balkansko poluostrvo je važnije i od Iberijskog i od Apeninskog. Da bi napravili kontrolu nad tim važnim prostorom morali su da postojeću državu izkomadaju u što manje teritorije. Neki njihov standard radi lakšeg upravljanja takvim državicama da nove marionetske države ne treba da imaju više od 5 miliona stanovnika. Dakle to je razlog zašto je srpski narod ponovo izigran na najgore načine. Čak i ono pretvaranje S.R.Jugoslavije u Državnu zajednicu Srbija i Crna Gora i kasnije crnogorski referendum sve je to sprovodjeno i nadzirano pod budnim okom EU. Nas i dalje bez KIM ima 7,2 miliona! Mi danas treba da razmišljamo dokle su oni odmakli sa svojim daljim planovima od 1999. do danas. Posle KIM, ako odseku Sandžak i Vojvodinu taman nas svode na 5 miliona. Sada kad već dve decenije nismo više u zajedničkoj državi i kad nam je umanjena teritorija ne ostavljaju nas na miru nego i okolne balkanske marionete nastoje da utiču i da upravljaju sa Srbijom kao da je ovo još uvek Jugoslavija. Ne podnose nas, ali itekako im odgovara da idemo za njima u EU, a i u NATO da bi tako i dalje ostvarivali nad nama svoju bolesnu supremaciju. Zatim tek u okviru EU nikad nećemo moći da ono što su nam već oteli vratimo nazad. Dokle ćemo biti plen i roblje? Meni ne treba EU, a ni EUslavija. Pod kapom nebeskom mora da postoji mogućnost da sačuvamo sebe i svoju državu na neki drugi način.

 5. Filip says:

  "6 Licka" je verovatno ustaša koji pokušava da zavadi nas Srbe i to mu uspeva. Sad čitam sve tvoje komentare i vidim da si počeo da demantuješ i Mileta Novakovića koga spominješ. Gde se bio kad je počela Oluja? U Republici Srpskoj si bio kao i tvoj Milan Martić. Odatle ste pratili šta se dešava u Krajini! Gnjido ustaška...prodana!

  • 6 Licka says:

   Staje boli te istina dezertercino? Idi cuvaj svinje to jedino i znate vi Banijci.I naravno sverc komerc.

   • Filip says:

    Toliko ste bili opasni i tvrdi da jadni Zadar i Šibenik su uglavnom imali vodu. Ajde ćuti mali, slušao si priče od drugih, ne znaš ništa. Reci mi samo jedno, gde si bio kad je počela Oluja? Verovatno sa babama i starima u Republici Srpskoj. Ja sam bio kod Petrinje borio se protiv ustaša! Siguran sam da nećeš odgovoriti jer to dokazuje koliki ste borci! Koliko ste se borili dokazuje i to da vas je koliko čujem pun Karin tokom ljetne sezone i kupate se sa ustašama! KUKAVICO!!!

    • Edmond Dantes says:

     Filipe primecujem da si malo zreliji u ovoj prici od naseg brata iz Like.Ako Vam nije jasno zasto smo u ovakvoj situaciji,pogledajte oba Vase upise.Svadja i nesloga nam glave dodjose.Svi u Krajini su junaci,prodani ste i tacka.Bice dana za megdana.Vraticemo mi ovo ustasama,samo se moramo dozvati pameti.Apelujem na sve prestanite sa svadjom i zatvorite ovu temu.

     • 6 Licka says:

      Sa ovakvima nije moguce slogu ostvariti jer pricaju staru izlizanu Srbijansku pricu kako su Krajisnici izdali sebe same i svoja ognjista.Tako nesto mogu pricati ljudi koji nikad u RSK nisu bili.Koji su naculi pricu po sistemu cula rekla kazala i onda tu pricu gusla.Svako normalan zna da su Srbija i RS imali direktnu saradnju sa Tudjmanom.Kako politicku tako i onu vojnu na samom terenu.Nikakva skrivanja iza prica tipa AMERIKANCI SU OVO AMERIKANCI SU ONO ne moze pobiti cinjenicu.Da je VRS predala Kupres Glamoc Grahovo ustasama bez opaljena metka.Nisu Amerikanci Kupres Glamoc i Grahovo predali ustasama vec je predala VRS.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *