UZNEMIRUJUĆI SNIMCI: Pogledajte kako Vehabije preko Jutjuba vrbuju ljude u Srbiji

UZNEMIRUJUĆI SNIMCI: Pogledajte kako Vehabije preko Jutjuba vrbuju ljude u Srbiji

22 januara 2014

Rat-u-Siriji-_620x0Društvena mreža “Jutjub” postala je sredstvo uz pomoć kojeg vehabije pozivaju mlade Bošnjake da idu u rat u Siriju, javio je Telegraf.rs.

Iako je način na koji putuju na tamošnje ratište obavijen misterijom, javna je tajna da su tinejdžeri iz ovog dela Srbije sve više zainteresovani za odlazak u boj. Kada odu tamo, po pravilu postaju članovi Al Kaide i bore se na strani pobunjenika u ovoj zemlji.

Dok jedni smatraju da ovakvi postupci predstavljaju pokušaj da se pobegne iz ovdašnje nemaštine, drugi tvrde da je u pitanju rat za više ciljeve, dok treći kažu da je na delu zloupotrebljavanje sandžačkih mladića, koji ginu za tuđe interese.

Prema nezvaničnim podacima, broj mladih Bošnjaka koji su otišli na ovo ratište varira između 30 i 70, dok se s prostora Kosova i Metohije u Siriji bori oko 300 mladića.

Pošto se rat zahuktava, neophodan je veliki broj ratnika, pa se sada ne biraju nikakva sredstva kako bi se Bošnjaci pozivali u rat. Tako je u poslednje vreme na društvenoj mreži Jutjub okačeno nekoliko video-klipova na kojima se vide preminuli vojnici u Siriji koji se bore na strani pobunjenika.

Na njima su eksplicitno prikazane mrtva lica ubijenih, koja imaju blažen izraz, a kojima se želi poručiti da i ukoliko se pogine u Siriji, to se čini sa osmehom.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *